OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2016. február 9., kedd 16:05

Zsigó Györgyöt választották Az Év Agráremberének
    Budapest, 2016. február 9., kedd (OTS) - A szakmai zsűri Zsigó György  okleveles agrármérnököt, növényvédő mérnököt választotta a 2015-ös Az Év Agrárembere Díj fődíjasának, vagyis Az Év Agráremberének. A díjátadó gálára február 6-án került sor. A díj fővédnöke prof. dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke volt.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160209_001.jpg

A másodszor meghirdetett Az Év Agrárembere Díj azt a célt szolgálja, hogy olyan gazdálkodókat, agrárszakembereket mutasson be a nyilvánosság előtt, akik a gazdaság és a társadalom tartóoszlopai. Az agrotrend.hu portál Az Év Agrárembere kitüntető díjjal azokat a gazdálkodókat tünteti ki, akik rendkívüli szakmai teljesítményük mellett jelentős társadalmi felelősségvállalással rendelkeznek.

2015-ben 10 kategóriát írtak ki a szervezők: Agrárgépészet, Agrárkutatás, Állattenyésztés, Erdészet-vadászat, Feldolgozó-élelmiszeripar, Fenntartható gazdálkodás, Fiatal gazda, Kertészet, Növénytermesztés, Növényvédelem.

A jelölés időszaka 2015. októberében kezdődött, a díjra 126 szakembert jelöltek. Közülük 30-an jutották tovább internetes szavazás és szakmai értékelés alapján a második fordulóba, amely idén, január 5-én vette kezdetét. Január 15-én a független, szakmai zsűri meghozta döntését a kategórianyerteseket illetően, akiknek személyét csak a gálán hozták nyilvánosságra. A szavazás azonban folytatódott a Közönségdíjért, de ez már nem befolyásolta sem a kategóriagyőztesek, sem Az Év Agráremberének kiválasztását. Utóbbi személyét maguk a kategóriagyőztesek, illetve a szakmai zsűri választotta ki a gálaest folyamán, titkos szavazással.

A 2015-ös Az Év Agrárembere Díj győztese Zsigó György okleveles agrármérnök, növényvédő mérnök. Zsigó Györgyöt sokéves növényvédelmi munkássága, közéleti tevékenysége (klubok, szakmai szervezetekben betöltött szerepe), önzetlen és a közjót szolgáló, szakemberek számára térítésmentesen nyújtott növényvédelmi előrejelzései miatt jelölték a kitüntető díjra. Házikerti és közterületi növényvédelmi megfigyelései, vizsgálatának és előrejelzéseinek térítésmentes publikációi, szakmai odafigyelése a piac változására, fiatal és idősebb kollégáinak feltétel nélküli segítése a mai magyar növényvédelmi előrejelzés ikonikus alakjává emelték.

A szakember bevallotta, hogy nem számított a győzelemre, de elárulta azt is, hogy mindig tele van tervekkel, ötletekkel, így a fődíjjal járó egymillió forintot egy betegségkert kialakítására szánja, amely tovább segítheti növényvédelmi előrejelzéseit.

A 2015-ös Az Év Agrárembere Díj kategóriagyőztesei

Agrárgépészet: Kustra Mihály (Felsőszentmárton)
Agrárkutatás: prof. dr. Birkás Márta (Gödöllő)
Állattenyésztés: Pócz János (Gödöllő)
Erdészet-vadászat: Répászky Miklós (Abádszalók)
Feldolgozó-élelmiszeripar: Günzer Tamás (Villány)
Fenntartható Gazdálkodás: Szólláth Tibor (Hajdúnánás)
Fiatal gazda: Czakó Szabolcs János (Kiskunfélegyháza)
Kertészet: Müller Jenő  (Kecskemét)
Növénytermesztés: dr. Szöllősi Károly (Apostag)
Növényvédelem: Zsigó György (Budapest)
A legtöbb szavazatért járó Közönségdíjat Bóbics László (Kehidakustány).

Először adtak át a szervezők Innovációs Díjat és Életműdíjat. Előbbit szakmai tevékenységéért Major Zoltán, a Timac AGRO Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, utóbbit pedig dr. Szász Ferenc állatorvos kapta a szaporodásbiológia és a mesterséges termékenyítés területén végzett több évtizedes odaadó munkájáért.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.