OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. február 5., péntek 09:38

24,5 millió forintos újabb adomány a Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezettől
    Budapest, 2016. február 5., péntek (OTS) - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgató főorvosa, Dr. Csiba Gábor a gyermeksebészeti műtő fejlesztéséhez egy C íves röntgen képerősítő készülék beszerzéséhez kérte a Gyermekrák Alapítvány támogatását.

    Az ország legnagyobb ágyszámú Gyermeksebészeti Osztályán végzik el az Észak-magyarországi Régióban megbetegedett rákos gyermekek daganateltávolító műtétjeit, de tevékenységi körük lefedi a teljes gyermeksebészeti palettát. Az egészségügy jelenlegi alulfinanszírozottsága és a kórház gazdasági helyzete nem tette lehetővé a nagy értékű készülék beszerzését.

Az osztályon korábban egy harmincéves, elavult gépet használtak, melynek a képe már elmosódott, ezáltal veszélyeztette a műtétek sikeres kivitelezhetőségét. A kis betegek számára pedig az elavult készülékkel történő vizsgálat nagy sugárterhelést jelentett.

A Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet az elmúlt években csaknem teljesen kicserélte a kórház gyermeksebészeti osztálya egyik műtőjének berendezéseit. Már csak ez az egy készülék várt cserére. Az Alapítvány most is igent mondott az orvosok kérésére és megvásárolta a legmodernebb, világszínvonalú technikát képviselő digitális röntgen képerősítőt.

A 24,5 millió forint értékű röntgen képerősítő a XXI. század elvárásainak mindenben megfelel, használatával biztonságosabbá válik a betegek ellátása.

A régió rákos gyermekeinek még jobb ellátása érdekében az alapítvány mostanáig összesen

246,5 millió forint

értékben adományozott korszerű műszereket a kórháznak. A jelentős összegű fejlesztéseket a személyi jövedelemadó 1%-áról rendelkezők felajánlásai tették lehetővé.

A Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet 19 éve segíti hazánk gyermek-onkológiai ellátását és a rákos gyermekbetegeket.
Rendszeres anyagi támogatást nyújt a rákbeteg gyermeket nevelő családoknak és a kis betegeknek térítésmentesen biztosítja a szupportív terápiához nélkülözhetetlen gyógyszereket, vitaminokat, táplálék-kiegészítő készítményeket.

A családoknak nyújtott támogatásuk: 1 milliárd 704 millió forint!
A kórházaknak nyújtott támogatásuk: 1 milliárd 829 millió forint!
Ezek az összegek egyedülálló nagyságrendűek az országban!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.