2024. április 23. kedd

2016. február 5., péntek 09:38

24,5 millió forintos újabb adomány a Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezettől
    Budapest, 2016. február 5., péntek (OTS) - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgató főorvosa, Dr. Csiba Gábor a gyermeksebészeti műtő fejlesztéséhez egy C íves röntgen képerősítő készülék beszerzéséhez kérte a Gyermekrák Alapítvány támogatását.

Az ország legnagyobb ágyszámú Gyermeksebészeti Osztályán végzik el az Észak-magyarországi Régióban megbetegedett rákos gyermekek daganateltávolító műtétjeit, de tevékenységi körük lefedi a teljes gyermeksebészeti palettát. Az egészségügy jelenlegi alulfinanszírozottsága és a kórház gazdasági helyzete nem tette lehetővé a nagy értékű készülék beszerzését.

Az osztályon korábban egy harmincéves, elavult gépet használtak, melynek a képe már elmosódott, ezáltal veszélyeztette a műtétek sikeres kivitelezhetőségét. A kis betegek számára pedig az elavult készülékkel történő vizsgálat nagy sugárterhelést jelentett.

A Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet az elmúlt években csaknem teljesen kicserélte a kórház gyermeksebészeti osztálya egyik műtőjének berendezéseit. Már csak ez az egy készülék várt cserére. Az Alapítvány most is igent mondott az orvosok kérésére és megvásárolta a legmodernebb, világszínvonalú technikát képviselő digitális röntgen képerősítőt.

A 24,5 millió forint értékű röntgen képerősítő a XXI. század elvárásainak mindenben megfelel, használatával biztonságosabbá válik a betegek ellátása.

A régió rákos gyermekeinek még jobb ellátása érdekében az alapítvány mostanáig összesen

246,5 millió forint

értékben adományozott korszerű műszereket a kórháznak. A jelentős összegű fejlesztéseket a személyi jövedelemadó 1%-áról rendelkezők felajánlásai tették lehetővé.

A Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet 19 éve segíti hazánk gyermek-onkológiai ellátását és a rákos gyermekbetegeket.
Rendszeres anyagi támogatást nyújt a rákbeteg gyermeket nevelő családoknak és a kis betegeknek térítésmentesen biztosítja a szupportív terápiához nélkülözhetetlen gyógyszereket, vitaminokat, táplálék-kiegészítő készítményeket.

A családoknak nyújtott támogatásuk: 1 milliárd 704 millió forint!
A kórházaknak nyújtott támogatásuk: 1 milliárd 829 millió forint!
Ezek az összegek egyedülálló nagyságrendűek az országban!