OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. november 30., hétfő 12:50

3 milliárd forint: 2 új és 3 felújított vérellátó, 3 év alatt
    Budapest, 2015. november 30., hétfő (OTS) - 2015. november 30-val lezárult az OVSZ TIOP-2.2.3-11/1-2012-0001 számú "A regionális- és területi vérellátó központok fejlesztése" elnevezésű projektje. Ennek révén 3 év alatt 2 új vérellátó - Pécs, Szeged - épült és 3 vérellátó intézmény - Debrecen, Miskolc, Tatabánya - kerültek felújításra, korszerűsítésre. A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott összesen 3 milliárd forintos támogatásból valósult meg.

    Az Országos Vérellátó Szolgálat és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által 2013-ban kötött konzorciális szerződés keretében 2015. tavaszán átadásra kerültek a Pécsi és Szegedi Regionális Vérellátó Központok. A 2,3 milliárd forintos beruházásokkal ma már modern, korszerű körülmények között várjuk véradóinkat és látjuk el vérellátással kapcsolatos regionális feladatainkat Pécsett és Szegeden. A hatékonyan lebonyolított közbeszerzési eljárások eredményeként a pályázati forrásból több, mint 700 millió Ft-ot megtakarítottunk, így a 2015. júniusában megkötött támogatási szerződés-módosítás alapján elindítottuk a projekt új szakaszát.

A projekt második szakaszában lehetőség nyílt arra, hogy a Debreceni Regionális Vérellátó Központ és a Tatabányai Területi Vérellátó épületeit felújítsuk, valamint a Miskolci Vérellátó új helyre, a megyei kórházba költözhessen. Mindhárom helyen az OVSZ új arculatának megfelelő, letisztult formavilágú, donorbarát környezet kialakítására törekedtünk. Reméljük, hogy a decemberi beköltözéseket követően véradóink is így látják majd és elégedettek lesznek az eredménnyel.

Az Országos Vérellátó Szolgálat hetente 300-320 helyszínen szervezett véradási lehetőséget biztosít a véradóknak, és ez évi 2 millió kilométernyi szállítást jelent. A projekt által lehetőségünk nyílt 19 új kiszálló jármű megvásárlására, ami a mobil-véradások hatékonyabb szervezését és lebonyolítását segíti.

Mintegy fél milliárd forintból vásárolhattunk új eszközöket, amelyek a vérkészítmények előállításának sebességét és biztonságát növelik. Az informatikai fejlesztés lehetővé teszi a vérkészletgazdálkodás hatékonyságának növelését is, de a WIFI-k bevezetésével a donorok kényelmét is szolgálja.

További információ:
Braun Helga kommunikációs vezető (OVSZ)
+36 (30) 269 0896
braun.helga@ovsz.hu
www.ovsz.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.