OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. november 4., szerda 11:25

A Coty Inc. átalakítja szervezeti felépítését és új vezetői csapatot hoz létre vezető globális szépségipari pozíciójának erősítése céljából (1. rész)
    New York, 2015. november 4., szerda (Business Wire/OTS) - A változások a P&G illatszer, dekorkozmetikumok, professzionális fodrászati, hajápoló és hajszínező termékek üzletágaival való összeolvadási ügylet lezárását követően lépnek életbe

    A Coty Inc. (NYSE:COTY) ma bejelentette, hogy vezető globális szépségipari pozíciójának erősítése céljából átalakítja szervezeti felépítését, és új vezetői csapatot hoz létre. A változások azt követően lépnek életbe, hogy lezajlik a Coty és a The Procter & Gamble Company (NYSE:PG) illatszer, dekorkozmetikumok, professzionális fodrászati, hajápoló és hajszínező termékek üzletágainak  (a továbbiakban "P&G szépségápolási üzletág") összeolvadása. A változásoknak köszönhetően a Coty várhatóan tovább tudja majd erősíteni globális vezetői pozícióját a szépségiparban.

Bart Becht, a Coty elnöke és megbízott vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "Az új Coty-t egy olyan vezetői csapat irányítja majd, amelynek tagjai rendkívül szerteágazó tapasztalatokkal és széles körű ismeretekkel bírnak a fogyasztási termékekkel foglalkozó, rendkívül összetett globális üzletágak irányítását illetően, és elsődleges célnak tekintik az innovációt, a kreativitást és a növekedést, amely tényezők mindegyike előfeltétele a jövőbeli sikeres működésnek. Ez a rendkívül hozzáértő szakemberekből álló csapat, valamint új, kategóriákra összpontosító és a fogyasztót a középpontba állító szervezeti felépítésünk és világklasszis márkákat tartalmazó termékportfóliónk várhatóan egyaránt kulcsfontosságú szerepet játszik majd annak a célkitűzésnek a teljesítésében, hogy a Coty-t erős, globális vezető céggé tegyük, amely új kezdeményezéseivel rendszeresen újabb és újabb piaci etalont hoz létre a szépségiparban, hosszú távon is nyereséges növekedést ér el, és folyamatosan egyre nagyobb értéket biztosít részvényesei számára."

A Coty új szervezete a termékkategóriák köré épül fel, és a vásárlás módjainak és helyszíneinek, valamint a vásárolt termékek jellemzőinek és a vásárlás indokainak elemzése alapján a fogyasztók minél tökéletesebb kiszolgálását hivatott biztosítani. Az új szervezetben mindegyik divízió teljes körű felelősséget visel a szépségápolási termékeket vásárló ügyfelek fogyasztói élményének optimalizálásáért az általuk a különféle értékesítési csatornákon keresztül forgalmazott termékkategóriákban, valamint azért, hogy ezt a cég számára nyereséges módon érje el. Ennek megfelelően az összeolvadást követően a Coty üzleti tevékenységét három üzletág keretei közt végzi majd:
     - A Coty Luxury divízió az illatszerekre és bőrápoló termékekre összpontosít
     - A Coty Consumer Beauty üzletág a dekorkozmetikumokkal, kiskereskedelmi hajszínező és hajápoló, valamint testápolási termékekkel foglalkozik
     - A Coty Professional Beauty divízió a fodrászszalonok tulajdonosait, illetve a fodrászüzletekben dolgozó, valamint körömápolással foglalkozó szakembereket szolgálja ki

A Coty ugyanakkor Growth and Digital néven egy új osztályt is létrehoz, amely a vállalat növekedésének felgyorsításával kapcsolatos feladatokat látja majd el. Az új egység e célból rendszeresen felül fogja vizsgálni a cég termékstratégiáját, és mindhárom divízióval együttműködik azok innovációs profiljának javítása, a forgalom növelése és a hagyományos és digitális marketingtevékenység bővítése érdekében.

A Luxury, a Consumer Beauty és a Professional Beauty divíziók mindegyikét egy-egy elnök fogja irányítani, akit az ellátási lánc, a pénzügyek, a humán erőforrások és a számítástechnikai szolgáltatások terén tevékenykedő vezetők segítenek. Az üzletágak felügyeletét egy ügyvezetői csapat végzi, amelynek tagjai a három elnök, a különböző területek vezetői és az ügyvezető igazgatók lesznek. Az ügyvezetői csapat felel a stratégiai irányvonal meghatározásáért, az összeolvadási és felvásárlási lehetőségek kiaknázásáért, a vállalat továbbfejlesztéséért és a cég tőzsdén jegyzett vállalati státuszából eredő kötelezettségeinek teljesítéséért.

Az új szervezeti struktúra kialakításának részeként a tervek szerint a Coty ügyvezetői irodája Londonba kerül áthelyezésre, amely, közelebb lévén a cég kulcsfontosságú piacaihoz, lehetővé teszi a Coty számára, hogy globális vezető cégként szerte a világon hatékonyabban működjön. A várhatóan Londonba kerülő ügyvezetői csapatot támogatják majd, többek közt, a szintén Londonba telepítendő következő szervezeti egységek: az elnök-vezérigazgató irodája, a pénzügyi, a humán erőforrás és a jogi osztály, valamint az új Growth and Digital egység. A cég továbbra is Delaware államban bejegyzett és a New York-i Értéktőzsdén jegyzett vállalatként végzi majd üzleti tevékenységét.(folyt.)



2015. november 4., szerda 11:26

A Coty Inc. átalakítja szervezeti felépítését és új vezetői csapatot hoz létre vezető globális szépségipari pozíciójának erősítése céljából (2. rész)
    New York, 2015. november 4., szerda (Business Wire/OTS) -

    Vezetőség

A Coty új vezetőségét a Coty ügyvezetői, a P&G szépségápolási üzletága és más vezető vállalatok hozzáértő és tehetséges vezető tisztviselői alkotják majd. Ezek a rendkívül tapasztalt csapattagok, akik mindnyájan széles körű ismeretekkel rendelkeznek a fogyasztói márkák fejlesztése és növekedésének elősegítése terén, különféle, egymást kiegészítő készségeik révén minden bizonnyal felgyorsítják az értékteremtési folyamatot az alkalmazottak, licenctulajdonosok, vásárlók, beszállítók és részvényesek javára.

Bart Becht, elnök és megbízott vezérigazgató - Továbbra is Becht úr viseli a felelősséget azért, hogy a Coty globális vezető céggé és a szépségipar leginnovatívabb vállalatává váljon, és ugyanakkor egyre jelentősebb értéket képviseljen részvényesei számára. Mielőtt elnöki beosztásban csatlakozott a Coty-hoz 2011-ben, Becht úr 1995-től 2011-ig egy fogyasztói cikkeket forgalmazó vezető globális cég, a Reckitt Benckiser ügyvezetője volt. Becht úr 30 évre visszanyúló üzleti tapasztalattal rendelkezik a fogyasztói márkák nemzetközi szintű fejlesztése terén. Becht úr az ügylet zárását követően továbbra is Londonból irányítja majd a társaságot.

Patrice de Talhouët, pénzügyi vezető - A pénzügyi egység felügyeletét továbbra is de Talhouët úr végzi. Ezen felül ő lesz a felelős minden összeolvadási és felvásárlási ügyletért, valamint a számítástechnikai területért és az ingatlanberuházásokért. Mielőtt belépett a Coty-hoz, de Talhouët úr hét évet töltött a Mars, Inc.-nél különböző pénzügyi vezetői pozíciókban, és 12 évet az Alcatel-Lucentnél. Talhouët úr az ügylet zárását követően áttelepül New Yorkból Londonba.

Camillo Pane, a Growth and Digital egység vezetője - Pane úr látja majd el tanácsokkal a Coty-t a termékstratégiát illetően, és feladata részét képezi a cég innovációs tevékenységének fejlesztése, a marketing és értékesítési módszerek javítása az összes üzletágban, valamint a Coty digitális médiumokon keresztüli és e-kereskedelmi tevékenységének irányítása. Pane úr mintegy 20 évet töltött a Reckitt Benckisernél, ahol legutóbb rangidős alelnöki pozícióban az egészségápolási termékek globális kategóriáiért felelős vezetőként tevékenykedett. Pane úr az ügylet zárása után Londonban végzi majd munkáját.

Edgar Huber, a Coty Luxury elnöke - Huber úr a Coty illatszer és bőrápolási divízióját irányítja. Huber úr a szépségipari és divatszektorbeli márkaépítés terén több mint 25 évnyi tapasztalattal rendelkező szakember, aki 15 évet töltött a L'Oréalnál, mely idő legnagyobb részében a L'Oréal Luxury Products divíziójánál dolgozott olyan márkákkal, mint a Ralph Lauren Fragrances, a VIKTOR AND ROLF, az Yves Saint Laurent Beauty és a Giorgio Armani Cosmetics. Mielőtt belépett a Coty-hoz, a Lands' End elnöki és ügyvezető igazgatói posztját töltötte be. Huber úr a zárást követően Párizsban látja majd el feladatait.

Esi Eggleston Bracey, a Coty Consumer Beauty elnöke - Eggleston Bracey asszony a Coty dekorkozmetikumok, hajszínező és hajápoló termékek és testápolási termékek divízióját irányítja majd. Jelenleg a P&G Global Color Cosmetics divíziójának ügyvezető alelnökeként a COVERGIRL és Max Factor egység tevékenységéért felelős több mint 80 globális piacon. Eggleston Bracey asszony 24 évre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkezik, ideértve a szépségápolási üzletágnál töltött 15 évet, és nagyrészt neki köszönhető, hogy a COVERGIRL a popkultúra mai ikonikus márkájává vált. Ugyanakkor kulcsfontosságú szerepet töltött be a P&G Cosmetics ágazat Max Factor márka modernizálásának köszönhető nemzetközi terjeszkedésében is. Eggleston Bracey asszony az ügylet zárását követően Genfből New Yorkba települ majd.

Sylvie Moreau, a Coty Professional Beauty elnöke - Moreau asszony, aki jelenleg a P&G fodrászati divíziójának, a Wella-nak az ügyvezető alelnöke, a Coty fodrászati és haj- és körömápolási üzletágát fogja irányítani. Több mint 21 éves pályafutása során Moreau asszony számos helyi, regionális és nemzetközi vezető pozíciót töltött be, és jó néhány ma már ikonikus márka útjának egyengetése fűződik a nevéhez. Az elmúlt hét évben Moreau asszony a P&G professzionális fodrászati termékeket forgalmazó divízióját vezette, és kulcsfontosságú szerepet játszott az ületág nyereségessé tételében. Moreau asszony az ügylet zárását követően továbbra is Genfben dolgozik majd.

Mario Reis, globális beszállításokért felelős vezető - Reis úr felel majd a Coty teljesen integrált, az ellátási lánc egészét lefedő rendszeréért, ideértve a beszerzéseket, a gyártást, a raktározást és az elosztást. Feladata a nyereséges növekedés felgyorsítása, valamint a Coty költségvezetői szerepének erősítése. A Coty-hoz való csatlakozását megelőzően Reis úr 16 évig dolgozott a Danone kötelékében, amelynek Global Operations egységénél több rangidős vezetői pozíciót is betöltött. Reis úr az ügylet zárása után továbbra is Genfben végzi tevékenységét.

Jules Kaufman, vezető jogász és jogtanácsos - Továbbra is Kaufman úr felügyeli a Coty nemzetközi jogi ügyeit, ideértve többek közt a felvásárlásokat és különféle vállalati egységek értékesítését, a vállalatirányítás jogi vonatkozásait, a jogszabályi előírások betartását, a licencszerződéseket és a szabadalmakat, valamint a szabályozó hatósági előírások teljesítését. Mióta 2008-ban belépett a Coty-hoz, Kaufman úr hatékonyan támogatta a Coty növekedését, számos felvásárlási ügyletben segédkezett, és fontos szerepet játszott a magánkézben lévő vállalat tőzsdén jegyzett céggé való átalakításában. Kaufman úr korábban alelnöki és üzletági vezető jogtanácsosi pozíciót töltött be a Colgate-Palmolive Company európai/dél-csendes-óceáni divíziójánál. Kaufman úr az ügylet zárása után New Yorkból Londonba települ át.(folyt.)



2015. november 4., szerda 11:26

A Coty Inc. átalakítja szervezeti felépítését és új vezetői csapatot hoz létre vezető globális szépségipari pozíciójának erősítése céljából (3. rész)
    New York, 2015. november 4., szerda (Business Wire/OTS) -

    Ralph Macchio, tudományos vezető - Macchio úr felel a Coty tudományos és szabályozó hatósági és fogyasztói globális kapcsolataiért. Macchio úr 1992 óta dolgozik a Coty-nál, és számos különböző beosztásban munkálkodott a társaság kutatási és fejlesztési tevékenységének bővítésén. Macchio úr az ügylet zárását követően továbbra is a New Jersey államban található Morris Plains-ben végzi munkáját.

Sébastien Froidefond, a Humán Erőforrások egység vezetője - Froidefond úr irányítja a humán erőforrásokkal kapcsolatos összes vállalati tevékenységet, ideértve a tehetséggondozást, a szervezetfejlesztést, a munkavállalók készségfejlesztését, a teljesítményértékelést, a javadalmazási és egyéb juttatási ügyeket és a humán erőforrásokra vonatkozó számítástechnikai rendszereket. Mielőtt csatlakozott a Coty-hoz, Froidefond úr a Sanofi Global Consumer Healthcare divíziójának humán erőforrásokért felelős alelnöki pozícióját töltötte be. Froidefond úr az ügylet zárása után Párizsból Londonba települ.

Jean Mortier nyugalomba vonul, és a Coty-nál azonnali hatállyal Edgar Huber veszi át a munkáját a Global Markets egység elnökeként. Jean vállalta, hogy 2016 júniusáig a vezérigazgató különleges tanácsadójaként továbbra is támogatja a Coty-t. Jean támogatja majd Edgar Hubert az új szerepkörrel járó feladatok átvétele során, a licentulajdonosokkal való kapcsolattartási feladatokat átadja Camillo Pane-nek és Edgar Hubernek, segédkezik a P&G licencek Coty-ra való átruházásában, támogatást nyújt a trösztellenes jogszabályi követelményeknek való megfelelést ellenőrző felülvizsgálat során, és részt vesz a vegyesvállalatok és forgalmazói kapcsolatok átszervezésében. A Coty nagy elismeréssel és hálával adózik Jeannak a cég üzleti tevékenysége során elért számos sikerért, és a lehető legjobbakat kívánja neki jövőbeli céljai eléréséhez.

Ahogyan azt már korábban közöltük, a P&G szépségápolási üzletágával való összeolvadásra várhatóan a 2016-os naptári év második felében kerül sor, a szabályozó hatósági jóváhagyások megszerzésétől, a munkavállalói szervezetekkel való egyeztetések kimenetelétől és egyéb szokásos ügyletzárási feltételek teljesülésétől függően.

Előremutató állítások

A jelen sajtóközleményben szereplő egyes állítások előremutató állításoknak minősülnek. Ezek az előremutató állítások a Coty jelenlegi nézeteit tükrözik a P&G szépségápolási üzletágával való egyesülés megvalósulását illetően. Az előremutató állítások olyan szavak vagy kifejezések alapján azonosíthatók, mint például a "várakozással tekintünk elé", "várhatóan", "kellene", "lenne", "tudnánk", "szándékozunk", "terveink szerint", "előrejelzéseink szerint", "keressük", "úgy hisszük", "fogunk", "lehetőség", "alkalom", "képesség", illetve ezekhez hasonló szavak és kifejezések alapján. A tényleges eredmények azonban különféle kockázatok és bizonytalansági tényezők következtében jelentős mértékben eltérhetnek az előre vetített eredményektől. Ezek közé a kockázatok és bizonytalansági tényezők közé tartoznak, többek közt, a következők: az ügylet értékelése során figyelembe vett feltételezéseink pontatlanságai, a P&G szépségápolási üzletágának a Coty portfoliójába való integrálása során felmerülő nehézségek, valamint az ügylet várt előnyeinek kihasználása terén felmerülő egyéb nehézségek. A korábbi tényadatokkal vagy a jelenlegi feltételekkel kapcsolatos kijelentések kivételével a jelen közleményben szereplő mindennemű állítás előremutató állításnak tekintendő. Cégünk ezeket az előremutató állításokat az Amerikai Egyesült Államok Magánértékpapírokra vonatkozó peres eljárások reformjáról szóló 1995. évi törvénye (Private Securities Litigation Reform Act of 1955) ún. "Safe Harbor" ("biztonságos kikötő") (személyes adatok védelmére vonatkozó) rendelkezéseinek hatálya alá tartozó állításokként közli. Ezek az előremutató állítások egy sor kockázati és bizonytalansági tényezőt hordoznak magukban, amelyek közül jó néhányra a Coty-nak nincsen befolyása, és amelyek érvényesülése esetén a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérhetnek az előremutató állításokban szereplő előrejelzésektől. A P&G és a Coty közt létrejövő ügylettel kapcsolatos kockázatok és bizonytalansági tényezők közé tartoznak, többek közt, de nem kizárólag, az alábbiak: a tranzakció időzítésével kapcsolatos bizonytalanság; annak kockázata, hogy az ügylet végrehajtásához szükséges szabályozó hatósági vagy egyéb jóváhagyásokat nem sikerül megszerezni, vagy csak előre nem látott feltételekkel adják ki, ideértve bizonyos licencadók jóváhagyásának előírását; a versenytársaknak az ügylettel kapcsolatos reakciói; az ügylettel kapcsolatos peres eljárások; az egyesített vállalattól a javasolt tranzakció végrehajtását követően várt pénzügyi teljesítménnyel kapcsolatos bizonytalanság; a Coty képessége arra, hogy kiaknázza a javasolt tranzakcióból eredő költségmegtakarításokat és szinergiákat a várt időhatárokon belül; a Coty képessége arra, hogy késedelem nélkül és hatékonyan integrálja a P&G szépségápolási üzletágát és alkalmazottait saját vállalati struktúrájába; a Coty és a P&G szépségápolási üzletága üzleti összeolvadásának hatásai, ideértve az egyesített vállalat jövőbeli pénzügyi állapotát, üzemi eredményeit, stratégiáját és terveit; valamint a javasolt tranzakció okozta fennakadások, amelyek megnehezítik az ügyfelekkel, alkalmazottakkal vagy beszállítókkal való kapcsolatok fenntartását.(folyt.)



2015. november 4., szerda 11:27

A Coty Inc. átalakítja szervezeti felépítését és új vezetői csapatot hoz létre vezető globális szépségipari pozíciójának erősítése céljából (4. rész)
    New York, 2015. november 4., szerda (Business Wire/OTS) -

    A fontos tényezőkről fent közölt áttekintés nem tekintendő teljes körű felsorolásnak, és a közlemény más részeiben szereplő egyéb előremutató állításokkal együttesen veendő figyelembe. További információk azokról a kockázatokról és bizonytalansági tényezőkről, amelyek kihatással lehetnek a Coty üzleti tevékenységére és pénzügyi eredményeire a Coty által a 2015. június 30-án végződő pénzügyi évre vonatkozóan a Securities and Exchange Commissionhöz (az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete) a 10-K jelű nyomtatványon benyújtott Éves jelentés "Risk Factors" (Kockázati tényezők) és "Management's Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations" (A pénzügyi helyzet és eredmények vezetői ismertetése és elemzése) címe alatt, valamint a Coty által a Securities and Exchange Commissionhöz benyújtott, illetve a jövőben benyújtandó egyéb rendszeres jelentésekben találhatók.

A jelen közleményben tett összes előremutató állításra teljes mértékben vonatkoznak az óvatosságra intő itt közölt figyelmeztetések, és nincsen biztosíték arra, hogy a Coty által várt tényleges eredmények és fejlemények megvalósulnak, illetve, arra, hogy ha azok nagyrészt megvalósulnak, valóban a várt hatást gyakorolják a Coty-ra vagy annak üzleti vagy egyéb tevékenységeire. A vonatkozó jogszabályok által előírt kötelezettségek kivételével a Coty nem vállal kötelezettséget az előremutató állításoknak új információk felmerülése, jövőbeli fejlemények vagy egyéb okok miatti nyilvános frissítésére vagy módosítására.

Abmit a Coty Inc.-ről tudni kell…

A Coty szépségápolási termékeket gyártó és forgalmazó vezető nemzetközi vállalat, amelynek nettó bevétele a 2015. június 30-án végződő pénzügyi évben 4,4 milliárd USA dollár volt. Az 1904-ben Párizsban alapított Coty kizárólag szépségápolási termékekre koncentráló, ún. "pure play" vállalat, amelynek termékportfoliójában a világ több mint 130 országában és területén értékesített, jól ismert illatszerek, dekorkozmetikumok és bőr- és testápolási termékek találhatók. A Coty termékpalettájában olyan nemzetközi márkák szerepelnek, mint például az Adidas, a Calvin Klein, a Chloé, a DAVIDOFF, a Marc Jacobs, az OPI, a philosophy, a Playboy, a Rimmel és a Sally Hansen.

További információkért a Coty Inc.-ről kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.coty.com.

Tekintse meg a forrásnyelvi verziót a következő internetes címen: businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20151103005607/en/

Kapcsolat:
Coty
Befektetői kapcsolatok
Kevin Monaco, 212-389-6815
vagy
Médiakapcsolatok
Jessica Baltera, 212-389-7584

Forrás: Coty Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.