OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. október 30., péntek 09:53

A Brookfield és a Katari Befektetési Hatóság vegyesvállalatot hoz létre a 8,6 milliárd USA dolláros Manhattan West beruházás megvalósítása céljából (1. rész)
    New York, 2015. október 30., péntek (Business Wire/OTS) - A Brookfield Property Partners L.P. (NYSE: BPY) (TSX: BPY.UN) ma bejelentette, hogy egyik leányvállalata és a Katari Befektetési Hatóság (Qatar Investment Authority [QIA]) vegyesvállalatot hozott létre, amelynek feladata a New York City-ben megvalósításra kerülő Manhattan West fejlesztési projekt keretében felhúzott épületegyüttes vegyes célú hasznosítása. Az ügylet részeként a Brookfield 44%-os tulajdonrészt adott el a QIA-nak. A fejlesztés teljes értéke a befejezéskor és a hasznosítással kapcsolatban felmerülő feladatok elvégzését követően becslések szerint 8,6 milliárd USA dollár.

    Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. Tekintse meg a teljes közleményt a következő internetes címen: http://www.businesswire.com/news/home/20151028006358/en/

"A Brookfield régóta fennálló, sikeres kapcsolatot ápol a QIA-val, és nagy örömünkre szolgál, hogy a QIA osztja nézeteinket erről a fontos, egy egész városrészt átalakító projektről" - nyilatkozta Bruce Flatt, a Brookfield Asset Management vezérigazgatója.

"Nagyon örülünk, hogy elmélyíthetjük kapcsolatunkat a Brookfielddel, és befektetőként részesei lehetünk ennek a világszínvonalú projektnek. E vegyesvállalat létrehozása megfelel stratégiánknak, miszerint erős partnerekkel együttműködve magas minőséget képviselő ingatlanokba szeretnénk befektetni, és ugyanakkor demonstrálja a QIA bizalmát is az amerikai piac hosszú távú fejlődését illetően" - fejtette ki őméltósága, Abdulla Bin Mohammed Bin Saud Al-Thani sejk, a Katari Befektetési Hatóság vezérigazgatója.

A Manhattan West egy öt épületet magában foglaló, Manhattan nyugati részén, a 31. és 33. utca és a 9. és 10. sugárút által határolt mintegy 650000 m2-es területen megvalósításra kerülő fejlesztési projekt. A projekt szakaszai a következők:
     - Manhattan West 1 - A 67 emeletes, 186000 m2 alapterületű, jelenleg az építési szakaszban lévő, várhatóan 2019-ben elkészülő irodaépület legfontosabb bérlői a Skadden, az Arps, a Slate és a Meagher & Flom LLP lesznek.
     - Manhattan West 2 - A területre tervezett második irodatorony építése akkor kezdődik meg, amikor az első toronyépület teljes területét elfoglalták a bérlők.
     - Manhattan West 3 - A 62 emeletes, jelenleg építés alatt álló toronyban összesen 844 luxuslakást alakítanak ki, és az első lakók már 2017-ben beköltözhetnek. A torony építése a tervek szerint 2018-ban fejeződik be.
     - Manhattan West 4 - Az erről a szakaszról készült tervekben egy szálloda és további lakóépületek szerepelnek.
     - Manhattan West 5 - Ez a 167000 m2 alapterületű irodaépület egy, a nyugati 33. utca 450. szám alatt található meglévő épület átalakításával jön létre: már megkezdődtek a 350 millió USA dollárba kerülő átalakítási munkálatok, amelyek során az épületet modernizálják, és külsejét a Manhattan West épületkomplexum képéhez igazítják. Az elmúlt 12 hónapban a Brookfield mintegy 37000 m2 bérbeadásáról írt alá szerződést különböző technológiai és médiaszektorba tartozó cégekkel, így az épület jelenlegi kihasználtsága már 90%-os.
     - Központi Pláza / Kereskedelmi egységek - A Manhattan West negyedet egy körülbelül 8000 m2-en elterülő közpark szeli majd ketté, amely tágas zöld terekkel veszi körbe az új sétálóövezetté váló 32. utcát, ahol összesen mintegy 18000 m2-en várják üzletek, éttermek és különféle szórakoztató létesítmények az arra járókat.

"A Manhattan West a legjobb úton van ahhoz, hogy az első számú vegyes hasznosítású épületegyüttes-fejlesztési projekt legyen a várhatóan New York City legújabb kedvenc negyedévé váló Hudson Yards kerületben" - mondta el Ric Clark, a Brookfield Property Group vezérigazgatója.

"A Manhattan West projekt egyik tulajdonrészének értékesítése összhangban van a vezető intézményi tőkebefektetőkkel való partnerkapcsolatok létesítése révén megvalósítandó aktív tőkevisszaforgatást célzó stratégiánkkal."(folyt.)



2015. október 30., péntek 09:54

A Brookfield és a Katari Befektetési Hatóság vegyesvállalatot hoz létre a 8,6 milliárd USA dolláros Manhattan West beruházás megvalósítása céljából (2. rész)
    New York, 2015. október 30., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit a Brookfield Property Partners-ről tudni kell…

A Brookfield Property Partners a világ egyik legnagyobb kereskedelmi ingatlanokat forgalmazó vállalata, amely eszközeinek összértéke több mint 60 milliárd USA dollár. Cégünk vezető szerepet tölt be a kereskedelmi célú ingatlanok forgalmazásával, működtetésével és ilyen ingatlanokba való befektetésekkel foglalkozó vállalatok közt. Rendkívül szerteágazó portfóliónkba több mint 130, a világ különböző országaiban található prémiumkategóriás irodaépület és több mint 150 csúcskategóriás üzletközpont tartozik. Az általunk bérbeadott ingatlanok közt ugyanakkor megtalálhatók több család által ún. "tripla nettó" szerződés* alapján bérelt ingatlanok, valamint ipari és vendéglátóipari ingatlanok is. A Brookfield Property Partners a New York-i és a Torontói Értéktőzsdén egyaránt jegyzett vállalat. További információkat lásd a következő internetes címen: www.brookfieldpropertypartners.com. Előfordulhat, hogy bizonyos fontos információkat kizárólag a honlapunkon közlünk, ezért a befektetőket arra kérjük, minden esetben látogassanak el honlapunkra a megfelelő tájékozódás érdekében.

A Brookfield Property Partners a több mint 200 milliárd USA dollár értékű eszközt kezelő vezető globális alternatív vagyonkezelő cég, a Brookfield Asset Management csoport legnevesebb, tőzsdén jegyzett ingatlanforgalmazó vállalata.

* Olyan bérleti szerződés, melynek értelmében a bérleti díjon felül a bérlő köteles megfizetni az ingatlanadó, a biztosítás- és a fenntartási/karbantartási költségek nettó összegét is.

Kapcsolat:
Média:
Melissa Coley
Vice President, Communications
Tel: (212) 417-7215
Email: melissa.coley@brookfield.com

Befektetők:
Matthew Cherry
Vice President, Investor Relations
Tel: (212) 417-7488
Email: matthew.cherry@brookfield.com

        
      
Amit a The Qatar Investment Authority-ről (QIA) tudni kell…

A Katari Befektetési Hatóság 2005-ben őfennsége Hamad bin Khalifa Al Thani sejk elképzelésének megfelelően az ország gazdaságát újabb eszközkategóriákba való befektetésekkel erősíteni hivatott, állami alapítású szervezet. A több mint három évtizedes katari befektetési hagyományokra építkező QIA hosszú távú stratégiai befektetéseket tartalmazó, folyamatosan bővülő portfóliója kiegészíti az állam természeti erőforrások képviselte hatalmas vagyonát.

A katari kormány az ország, az állampolgárok és az intézmények egyetértésével célul tűzte ki, hogy az egyik legfontosabb nemzetközi pénzügyi és befektetéskezelési központtá váljon.

A QIA-t, amelynek székhelye Doha városában található, és amely ma már irodát működtet New Yorkban, szervezeti felépítése alkalmassá teszi a legmagasabb szintű globális befektetések megvalósítására. Globális befektetői tevékenységét a QIA a legszigorúbb pénzügyi és kereskedelmi szabályok betartásával végzi. Az összes fő tőkepiacon, valamint a feltörekvő országok piacain egyaránt számos sikeres befektetést hajtott végre különféle eszközkategóriákban, ideértve a tőzsdei forgalomban lévő értékpapírokat, ingatlant, alternatív eszközöket és magántőke-beruházásokat is.

További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: www.qia.qa vagy lépjen érintkezésbe kapcsolattartónkkal:

Média:
David Henderson
Mallory Weinberg
UK: +44 20 7251 3801
US: +1 646 805 2043

Tekintse meg a forrásnyelvi verziót a következő internetes címen: businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20151028006358/en/

Kapcsolat:
a Qatar Investment Authority esetében
Média:
David Henderson
Mallory Weinberg
Egyesült Királyság: +44-20-7251-3801
USA: +1-646-805-2043
vagy
a Brookfield Property Partners L.P. esetében:
Média:
Melissa Coley, 212-417-7215
Vice President, Communications
melissa.coley@brookfield.com
Befektetők:
Matthew Cherry, 212-417-7488
Vice President, Investor Relations
matthew.cherry@brookfield.com

Forrás: Qatar Investment Authority

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.