OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. október 12., hétfő 11:24

A Scepter Partners Rayo Withanage pénzügyi szakembert nevezte ki vezérigazgatóvá (1. rész)
    New York, 2015. október 12., hétfő (Business Wire/OTS) - A nemzeti vagyonalapoknak és jelentős magánvagyonokat kezelő családi vagyonkezelő cégeknek közvetlen befektetési és kereskedelmi banki szolgáltatásokat nyújtó, piacvezető cég, a Scepter Partners, bejelentette, hogy a cég egyik alapítóját, a finanszírozás terén elismert szakembert, Rayo Withanage-t nevezték ki a Csoport vezérigazgatójává. Új szerepkörében Withanage úr a Csoport bővítésével és a nyereségesség növelésével kapcsolatos célok megvalósításáért felel. A Tulajdonosi Tanács elnöki tisztét továbbra őfelsége Abdul Ali Yil Kabier herceg tölti be.

    Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közleményt lásd a következő internetes címen: http://www.businesswire.com/news/home/20151009005800/en/

Withanage úr kinevezésével kapcsolatban őfelsége Abdul Ali Yil Kabier herceg, a Brunei uralkodó család sarja a következőket nyilatkozta: "Megtiszteltetés számunkra, hogy továbbra is Withanage úr vezetésével, az általa mutatott ösztönző példát követve folytathatjuk tevékenységünket. Új, az irányítás szempontjából közvetlenebb részvételt jelentő pozíciójában Withanage úr a legfontosabb befektetőink által biztosított több mint 14 milliárd USA dollárnyi forrást kezelő Scepter pénzügyi és stratégiai céljainak megvalósításáért felel majd."

Withanage urat, aki "az ágazat legexkluzívabb, több család számára is családi vagyonkezelési szolgáltatásokat nyújtó kereskedelmi családi vagyonkezelő cég, a BMB Csoport alapítója", az Euromoney Közel-Kelet és Ázsia egyik legbefolyásosabb pénzügyi szakembereként méltatta. Withanage úr jogi tanulmányai során a társasági jogot (ezen belül az M&A [vállalat-összeolvadási és -felvásárlási] ügyleti jogot) választotta szakirányként. Szakjogászi diplomájának megszerzése után közvetlen műkődőtőke-befektetésekkel kezdett foglalkozni, és jelentős sikereket ért el feltörekvő piacokon megvalósított befektetési ügyleteivel, majd a BMB társalapítói által létrehozott magánbefektetési iroda vezetője lett. Irányításával a BMB, amelynek Withanage úr többségi tulajdonosa, az első, több uralkodó családnak is vagyonkezelési szolgáltatásokat nyújtó kereskedelemi cég, amely közel-keleti és ázsiai befektetők bevonásával közös ügyleteket valósít meg. Withanage úr jogi és közigazgatási tanulmányait az Auckland Egyetemen végezte, ahol LLB (jog) és BA (közigazgatás) diplomát szerzett, mesterdiplomáját (MSc) pedig a London School of Economicstól kapta.

2015-ben a BMB fő befektetői úgy döntöttek, hogy egyes eszközeiket kivonják a BMB-ből, és néhány nemzeti vagyonkezelővel és intézményi befektetővel együtt létrehozták a Sceptert. A tevékenységek szétválasztására, és az új cég megalapítására azért volt szükség, mert a BMB fő befektetői egy olyan, jóval nagyobb tőkeerejű intézményt szerettek volna létrehozni, amely a hagyományos családi vagyonkezelői tevékenység keretében nem megvalósítható kereskedelmi banki struktúrával és szindikálási lehetőségekkel rendelkezik. A Scepter irányítását Anthony Steains végzi a korábbi Blackstone Asia Advisory Partners csapat segítségével. A Scepter létrehozását követően a BMB profilját is átalakították: a továbbiakban szaktanácsadói szolgáltatásokat nyújt a Forbes Magazin leggazdagabb 500 családot felsoroló listáján szereplő családok számára, valamint tárbefektetőként támogatja ügyfelei ügyleteinek megvalósítását. A profilmódosítást követően a BMB, amelynek irodái Bermudán és Londonban működnek, független vezetőség irányításával folytatja tevékenységét Rahula Withanage vezérigazgató vezetésével.

Amit a Scepterről tudni kell…

A Scepter uralkodó családok, a világ legvagyonosabb gyáriparosai és nemzeti vagyonalapok állandó szindikátusa. A Secpter, amelynek székhelye Bermudán található, és irodát működtet New Yorkban, valamint képviseleti irodákat Londonban és Pekingben, azzal a céllal jött létre, hogy tőkeerős vállalkozásokat vásároljon meg elsősorban a természeti erőforrások ágazatban, az infrastrukturális szektorban, az ingatlanpiacon és a média- és távközlési ágazatban. Szindikátusvezető befektetőként a Scepter fő tulajdonosainak diszkrecionális vagyonkezelés keretében kezelt eszközeire és egy befektetői szindikátusra támaszkodik, akik együttesen elegendő forrással rendelkeznek tőzsdén kívüli, jelentős tőkebefektetést igénylő nemzetközi ügyletek végrehajtásához. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.scepterpartners.com. (folyt.)



2015. október 12., hétfő 11:25

A Scepter Partners Rayo Withanage pénzügyi szakembert nevezte ki vezérigazgatóvá (2. rész)
    New York, 2015. október 12., hétfő (Business Wire/OTS) -

    Jogi közlemény

A Scepter Partners szindikátusvezető befektetői tevékenységet végző cég, amelynek ügyleteihez nem kell megszereznie az Egyesült Királyság Pénzügyi Tevékenységi Felügyeleti Hatósága (Financial Conduct Authority) vagy az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (Securities and Exchange Commission) vagy bármely egyéb pénzügyi szolgáltatási szabályozó hatóság engedélyét vagy jóváhagyását. A Scepter nem rendelkezik olyan termékekkel, amelyek harmadik félként befektető partnerek számára elérhetőek lennének. A jelen közleménynek nem célja, és nem tekintendő úgy, mint bármely személy vagy szervezet számára szóló felkérés, ajánlat vagy ösztönzés bármely befektetési tevékenység végzésére.

Tekintse meg a forrásnyelvi verziót a következő internetes címen: businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20151009005800/en/

Kapcsolat:
Hill+Knowlton Strategies
Joe Millsap, 1-212-885-0464
Joe.Millsap@hkstrategies.com

Forrás: Scepter Partners

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.