2024. április 19. péntek

2015. október 4., vasárnap 18:00

Országos felmérés a mezőgazdasági termelők információszerzési szokásainak változásairól
    Budapest, 2015. október 4., vasárnap (OTS) - Negyedik alkalommal indítja útjára országos felmérését az AgroStratéga, amelynek idén is szakmai partnere az AGRYA (Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége) és a GOSZ (Gabonatermesztők Országos Szövetsége). E két szakmai szervezet mellett az AGRÁRIN Kft., a NUFARM Hungária Kft., a SAATEN-UNION Hungária Kft. és a YARA Hungária Kft. is támogatja a kezdeményezést.

A kérdőív a mezőgazdasági termelést hivatásszerűen, azaz jövedelemszerzés céljából folytató gazdálkodók, cégvezetők szakmai információszerzési szokásaival kapcsolatos kérdéseket tartalmaz. Várhatóan idén is az lesz az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó eredmény, hogy melyek az aktuális trendek. Milyen irányba változott a döntést támogató információs csatornák használata és a technika legújabb vívmányainak alkalmazása? Növekedett-e az okostelefont és táblagépet használó gazdák aránya? Melyik szakmai információforrást tartják a leghitelesebbnek? Látogatják-e a közösségi portálokat a termelők, és gyűjtenek-e onnan szakmai információkat? Milyen beruházásokat terveznek a gazdaságban? További izgalmas és hasznos adatok várhatók hamarosan!

A kérdőív 2015. október 18-ig elérhető, ezen a linken keresztül: www.surveymonkey.com/r/kutatas

Az AgroStratéga országos felmérésében részt vevő első 1000 kérdőívkitöltő, aki megadja nevét és elérhetőségeit, a szakmai döntések megalapozását segítő, értékes ajándékot kap.

ÚJDONSÁG! Azon válaszadók, akik a kérdőív végén megadják nevüket és elérhetőségüket, a piackutatás lezárását és kiértékelését követően (várhatóan novemberben) összefoglalót kapnak az idei eredményekről.

A tavalyi eredmények betekintője innen letölthető: http://agrostratega.hu/letoltesek/AgroStratega_piackutatas_2014_10_20_sajtokozlemeny_final.pdf

További információk:

Pólya Árpád tanácsadó
Mobil: +36 30 202 9480, e-mail: polya.arpad@agrostratega.hu

Varanka Mariann tanácsadó
Mobil: +36 30 212 6350, e-mail: varanka.mariann@agrostratega.hu

AgroStratéga (www.agrostratega.blog.hu,www.agrostratega.hu)

Az idén 6. születésnapját ünneplő AgroStratéga márkát két tapasztalt tanácsadó alapította 2009-ben, azzal a céllal, hogy professzionális stratégiai tanácsadással segítsék a hazai agrárium területén működő vállalkozásokat a piaci versenyben.

Erősségük, hogy a marketing és az üzleti tervezés szakterületei mellett otthonosan mozognak az agráriumban is, így gyorsan átlátják partnereik helyzetét, megértik igényeiket, és működő megoldásokat dolgoznak ki a felmerült problémákra. Rendszeresen jelennek meg publikációik a mezőgazdasági szaksajtóban, valamint saját szakmai blogot is működtetnek.

Forrás: AgroStratéga