OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2015. szeptember 7., hétfő 09:33

Kiosztották a 2015. évi Városmajori Színházi Szemle díjait - A Tóték a legjobb előadás, díjat kapott Takács Katalin, Bajomi Nagy György, Czikó Juliánna és Csankó Zoltán
    Budapest, 2015. szeptember 7., hétfő (OTS) - Rangos díjat vehettek át a Bernarda Alba háza, az Édes Anna, a Magyar Elektra, a Figaro házassága, a Tóték, a Vitéz Mihály és az Istent a falra festeni című előadások illetve szereplőik a Városmajorban.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20150907_001.jpg

A Budapesti Nyári Fesztivál záró eseményeként szeptember 4-én kerültek átadásra az immár harmadik alkalommal, 2015. június 18. és július 4. között megrendezett Városmajori Színházi Szemle díjai, melynek versenyprogramját Jászay Tamás kritikus és Miklós Melánia, a Szabad Tér Színház sajtófőnöke, kritikus válogatott a nem budapesti színházak aktuális évadának bemutatóiból.

A Hűvösvölgyi Ildikó, Böhm György, Karinthy Márton és Bán Teodóra alkotta illusztris zsűri valamint a közönség szavazatai alapján a Városmajori Színházi Szemlére meghívott hét vidéki produkció mindegyike kiérdemelt valamilyen díjat, ami nem véletlen, hiszen a produkciók az elmúlt évad színházi kínálatából nem csak művészi színvonaluk által emelkedtek ki, hanem a körülöttünk lévő világról alkotott gondolataik közvetítésében is. Míg tavaly a legszélesebb értelemben vett szórakoztatás volt az előadások kiválasztásának szempontja, az idei program éppen azt bizonyította, hogy a klasszikusokat is el lehet mai ritmusban, újszerű felfogásban, adott esetben szórakoztatóan mesélni.

A 2015. évi Városmajori Színházi Szemle díjazottjai:

A legjobb előadás: Örkény István: Tóték - Miskolci Nemzeti Színház, rendező: Béres Attila
A legjobb női főszereplő: Czikó Juliánna - Kosztolányi Dezső: Édes Anna; Csíki Játékszín, Csíkszereda, rendező: Lendvai Zoltán
A legjobb férfi főszereplő: Bajomi Nagy György - Székely Csaba: Vitéz Mihály; Weöres Sándor Színház, Szombathely, rendező: Béres Attila
A legjobb női mellékszereplő: Takács Katalin - Bornemissza Péter nyomán Háy János: Magyar Elektra; Csiky Gergely Színház, Kaposvár, rendező: Horváth Csaba
A legjobb férfi mellékszereplő: Csankó Zoltán - Beaumarchais: Figaro házassága; Győri Nemzeti Színház, rendező: Erdeős Anna
Különdíj: García Lorca: Bernarda Alba háza - Békéscsabai Jókai Színház, rendező: Béres László
Közönségdíj (a nézők szavazatai alapján): Mészáros Tibor: Istent a falra festeni - Csokonai Nemzeti Színház, Debrecen, rendező: Mészáros Tibor

Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója köszöntőjében röviden értékelte az idei Budapesti Nyári Fesztivált. "Az eseménysorozat már bőven túlnőtt egy fesztiválon. Bátran kimondható, hogy a nyári színházak üzemeltetése, amelyek tíz hétre átveszik a kőszínházak közösségi helyszínteremtő funkcióját, értéket közvetít, mégis könnyed feltöltődést kínál a látogatóknak. Próbáljunk elképzelni egy nyarat előadások nélkül. Olyan érzés lenne, mintha megállt volna az élet" - nyilatkozta a fesztiváligazgató.

A Budapesti Nyári Fesztivál mindkét színháza, a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadok ideális, hiánypótló helyszínt teremtettek a magyar kulturális kínálatban. A Margitszigeti Nagyszínpad monumentális előadásai garantálják az exkluzivitást, ezáltal a teltházas látogatottságot. Idén különleges élményben volt részük azoknak, akik az Ooh La La című éjszakai revü-cirkuszt, a Tosca operát vagy a kínai társulat Marco Polo kalandjai előadását megtekintették.

A Városmajori Szabadtéri Színpad a sokszínű felnőtt programok mellett küldetést vállal a gyermekek minőségi kultúra iránti érdeklődésének felkeltésében, a jövő közönségének kinevelése érdekében.

A Színházi Szemle megteremti a lehetőséget a színházi szakma tagjainak egymással való találkozására, a budapesti nézők pedig kitűnő vidéki társulatokkal és előadásokkal ismerkedhetnek meg. "Júniusban idén is köszönettel átvettük a stafétát a kőszínházaktól, és ezt a hagyományt jövőre is folytatni szeretnék. Egyben sok sikeres előadást kívánunk a budapesti és vidéki színházaknak a 2015/2016-os évadban, amelynek bemutatóiból válogatjuk ki a 2016. évi Színházi Szemle versenyprogramját" - fogalmazott Bán Teodóra az ünnepélyes díjátadón, ahol a díjazottakon kívül megjelentek a Szemlében részt vett színházak igazgatói, alkotói és művészei is.

Bővebb információ: www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.