OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. szeptember 4., péntek 09:00

Nigel Kennedy és a Kis Virtuózok az Arénában
    Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (OTS) - Nigel Kennedy, a virtuóz hegedű- és brácsaművész december 14-én Vivaldi The New Four Season lemezbemutató turnéjának keretében a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

    A brit művész már nem először jár hazánkban, egyedi stílusával, formabontó zenei felfogásával számos rajongót szerzett már magának. Egy korábbi látogatása során megjegyezte, hogy mennyire tehetségesek a magyar hegedűsök. Az elismerést mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy három fiatal vele együtt zenélhet az Arénában. Kiss Zoltán, Sándor Zoltán és Váradi Gyula Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsorában; a Virtuózokban mutatkozott be először a nagyközönségnek, hamarosan pedig a hegedű fenegyerekével állnak egy színpadon.

Kennedy vagányságával, rockzenészeket megszégyenítő életstílusával gyakran megbotránkoztatja a klasszikus zenei világot, de ő ezt egyáltalán nem bánja. Kifejezett célja, hogy a klasszikus és modern "komolyzenét" mind szélesebb körben megismertesse és megszerettesse. A lemezeladások azt mutatják, hogy küldetésével jó úton jár, ugyanis a Guinness Rekordok Könyvében is szerepel, mint a legtöbb eladott klasszikus lemez előadója. 1989-es Vivaldi: A négy évszak című felvételével érte el ezt a sikert, amely több, mint kétmillió példányban kelt el és két évig vezette a brit klasszikus slágerlistákat.

Nagy-Britanniában 2001-ben az év művészének választották, de emellett számos más rangos díjat és címet is elnyert eddigi több, mint 25 éves pályafutása során. Yehudi Menuhin kedvenc növendéke volt, muzsikált már a brit királyi családnak nyilvános és zártkörű eseményeken. Ő büszkélkedhet Bach, Beethoven, Berg, Brahms, Bruch, Medelssohn, Sibelius, Csajkovszkij és Walton műveinek legnépszerűbb felvételeivel. Direkt a számára kialakított öthúros hegedűn és egy, a híres hegedűkészítő, a cremonai Carlo Bergonzi 1732-ben készült hangszerén játszik.

A világhírű hegedű virtuóz az 1989-es rekordja után most egy teljesen új és izgalmas felfogásban mutatja be Vivaldi: A négy évszak című remekművét.

"Kitüntetett helyzetben vagyok, ugyanis már sokféle közönség előtt, legalább ezerszer előadhattam A négy évszakot, így ebben az előadásban mindent meg tudok mutatni, amit számomra jelent ez a nagyszerű darab. Imádom és remélem, hogy ez az új megközelítés egy másabb, de annál teljesebb élményt fog nyújtani."- mondta Nigel Kennedy

Jegyek kaphatók a www.concertbudapest.com oldalon és az Interticket hálózatában.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.