OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2015. augusztus 12., szerda 14:59

Alexander Rybak és a Virtuózok, Chico & The Gypsies nyári nagykoncertek Budapesten - Ünnepi hétvége a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon
    Budapest, 2015. augusztus 12., szerda (OTS) - Augusztus 20-án először lép fel Magyarországon a 2009-es moszkvai Eurovíziós Dalfesztivál győztese, Alexander Rybak hegedűművész, aki a Virtuózok tehetségkutató döntőseivel és az est hazai sztárvendégével, Miklósa Erika operaénekessel ad ünnepi koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A hétvége kiemelt programja augusztus 22-én a Chico & The Gypsies világzenei koncertje is, melynek előzenekara a Romano Drom.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20150812_001.jpg

Az államalapítás ünnepének hétvégéjén egyedülálló programokkal várják a látogatókat a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. "Augusztus 20-án, immár hagyományosan számos meglepetéssel készülünk, hogy még emlékezetesebbé tegyük a nemzeti ünnepet azok számára, akik ellátogatnak hozzánk Budapestre, a Margitszigetre. Welcome itallal és welcome zenével várjuk a vendégeket már 19 órától a Víztorony-udvarban, ahol a Virtuózok ifjú tehetségei fogadják a közönséget, megalapozva a hangulatot. Fontos küldetés színházunk számára, hogy melléálljunk olyan kezdeményezéseknek, mint a világ első komolyzenei tehetségkutatója, hiszen ha a jövő művészeinek generációját támogatjuk, azzal a jövőnket építjük" - nyilatkozta Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója.

A 20 órakor kezdődő Örömünnep-koncerten a Virtuózok műsorban felfedezett, azóta országszerte nagy sikerrel koncertező ifjú tehetségek, valamint az est sztárvendégei: Miklósa Erika operaénekes, a műsor egyik zsűritagja és Alexander Rybak, Eurovízió-győztes norvég énekes, hegedűművész az alkalomhoz méltó, különleges programmal köszöntik az ünnepet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A koncert szünetében az óráskivetítőn élőben közvetítik az ünnepi tűzijátékot.

Hosszabb idő után újra színpadra lép a műsor minden döntőse: Gyöngyösi Ivett, Lugosi Dániel Ali, Boros Misi, Sándor Zoltán, Demeniv Mihály, Tóth Bettina, Szauer Bianka, Foki Dániel, Rigó Ronald. Közreműködik Szlama László és a Hegyvidéki Solti György Zenekar. A nagyszabású est rendezője Aczél András, karmester Bolyki Zoltán.

A koncert attrakciója Alexander Rybak fellépése, aki először mutatkozik be Magyarországon. A fiatal sztár 2009-ben robban be a zenei világba, amikor rekordszámú szavazattal megnyerte a moszkvai Eurovíziós Dalfesztivált a Fairytale című dalával. Azóta számos országban koncertezett, fellépett a Nobel-békedíj koncerten és több kitüntetést, szakmai elismerést kapott Norvégiában, Oroszországban és Fehéroroszországban.

Az Örömünnep-koncert fellépőinek és sztárvendégeinek komoly rajongótábora van, elsősorban nekik szeretnének kedvezni a szervezők azzal, hogy a koncert után biztosítják a művészekkel való találkozást, fényképezkedést, dedikálást. A korlátozott számban kapható, feláras Meet & Greet jegyek mától elérhetők a Szabad Tér Színház honlapján és jegyértékesítő helyszínein. A koncertre egyébként kedvezményes jegyek válthatók, egységáron.

Augusztus 20-án módosított útvonalon közlekedik a Színházi hajójárat a Margitszigetre: a Nemzetközi 3. számú Hajóállomásról indul 17:45-kor, a Batthyány téren nem áll meg, csak a Szent István park 1. számú kikötőben, és onnan érkezik a színház saját kikötőjébe. Az indulási helyet piros molinók és zászlók jelzik, a hajójegy a hajón is megváltható.

2015. augusztus 22-én, szombaton a világ legjobb gitárvirtuózainak világzenei koncertjével folytatódik az ünnep a Margitszigeten. A Gipsy Kings egyik alapítójának együttese, a Chico & The Gypsies érkezik, hogy igazi mediterrán hangulatot varázsoljon a színpadra. Az autentikus, világszinten a legjelentősebbnek számító crossover együttes először ad nagykoncertet Budapesten. Előzenekar az itthon és külföldön is népszerű Romano Drom, Magyarország legsikeresebb roma zenekara. Anyanyelven énekelt tradicionális oláh-cigány dalokat szólaltatnak meg modern felfogásban, izgalmas hangszereléssel. A koncert a két zenei világ bemutatása miatt is különlegesnek ígérkezik.

Bővebb információ és jegyvásárlás: www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.