OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. augusztus 5., szerda 09:45

Egyre több az otthoni tűzijáték: erre figyeljen augusztus 20-án
    Budapest, 2015. augusztus 5., szerda (OTS) - Szilveszter után az államalapítás ünnepén lövik fel a magyarok a legtöbb tűzijátékot, de mivel 2011 óta magánterületen legálisan lehet használni a pirotechnikai termékeket, ezek egyre népszerűbbek családi ünnepek, születésnapok attrakciójaként is. Némi odafigyeléssel pedig az ünnepi fényjáték teljesen biztonságos.

    A Duna partján az állami tűzijátékot minden évben százezrek kísérik figyelemmel. A rendkívüli események ritkák, érdemes ugyanakkor felkészülten elindulnunk, ha a fővárosban akarunk tűzijátékot nézni.

Aki nem szereti a tömeget, több kisgyerekkel érkezik, jobban élvezheti a műsort, ha nem pont a parton keres magának helyet, hanem egy félreesőbb helyet választ. Akik úgy tervezik, hogy a belvárosban vesznek majd részt az ünnepen, kényelmes cipőben, innivalóval felszerelkezve érkezzenek, ha pedig már délután megérkeznek a helyszínre, gondoskodniuk kell a tűző nap elleni védelemről is.

A közlekedésre kiemelten figyelni kell, hiszen ilyenkor a fővárosban, de más nagyobb városokban is gyakoriak a lezárások, menetrend-változások az ünnepi rendezvények miatt. Legjobb tehát, ha folyamatosan tájékozódunk a változásokról akár okostelefon, akár televízió vagy rádió segítségével.

Egyre több az otthoni tűzijáték

Az államalapítás ünnepén nem csak Budapest egén tűnnek fel a tűzijátékok, a legtöbb kisebb-nagyobb városban találhatunk fényjátékot - egyre gyakoribbak azonban az otthoni, magánterületről fellőtt rakéták is.

Augusztusban átlagosan közel 20 ezer forintot költenek különféle tűzijáték-termékekre mindazok, akik így szeretnék feldobni az ünnepet, a pirotechnikai eszközöket pedig jellemzően ajándékozás céljából veszik a családosok, elsősorban családi ünnepekre.

Az otthoni tűzijátékozás során azonban komolyan oda kell figyelni arra, hogy a jogszabályokat és egyúttal a biztonsági előírásokat is betartsuk.

Ki lőhet fel rakétát?

A törvények szerint 16 éves kortól vásárolhatóak meg a tűzijátékok, otthonunkban azonban legfeljebb 1 kilogrammnyi hatóanyag-tartalmú tűzijátékot tarthatunk. Közterületen, középületekben, sportlétesítményekben, egyházi intézményekben vagy természetvédelmi területeken, ezek felhasználása továbbra is pirotechnikus szakember jelenléte mellett végezhető. A tűzijátékot szabályosan magánterületen, például saját otthonunk kertjéből lőhetjük fel.

Ott viszont egész évben bármikor, pirotechnikus segítsége nélkül használhatjuk a szabályosan megvásárolt pirotechnikai eszközöket.


Mire kell figyelnünk?

A szabadon megvásárolható tűzijáték eszközök használatához nincsen szükség pirotechnikusra, ezek könnyen kezelhetőek, a biztonságra azonban ezeknél is oda kell figyelnünk.

Akár augusztus 20-án, akár egy születésnapon, évfordulón vagy esküvőn lőjük fel a rakétákat, az első lépés mindig a használati utasítás elolvasása legyen. Még ha magabiztosak vagyunk, akkor se hagyjuk ki ezt a lépést, mert aki nem használ pirotechnikai eszközöket rendszeresen, könnyen felejtheti őket.

Soha ne irányítsuk a tűzijátékot emberre, kiemelten figyeljünk a környezetünkben lévő gyerekekre és idősekre, akikben félelmet kelthet annak hangja. Az állatokra is figyeljük, mivel ők is nagyon érzékenyek a tűzijáték hangjára.

Alkohol fogyasztása után semmiképpen ne használjuk az eszközöket, kérjünk meg erre inkább valaki mást.

A 2011 óta szabadon forgalmazható tűzijátékok egyre népszerűbbek, a legtöbbször pedig valóban nem származhat baj abból, ha magunk akarjuk használni az egyszerűbb eszközöket - feltéve, hogy betartjuk a használati utasítást és józan ésszel fogunk az ünneplésnek.

Elérhetőségek:

Amennyiben bővebb információt szeretne kapni a témáról keressen minket:
Nuvu Kft.

Tóthné Seres Anikó
marketing vezető
aniko.seres@nuvu.hu
+36 20 4444 392

www.pyropont.hu

Helyi információkkal kapcsolatosan keresse a legközelebbi PyroPont üzletet.
Bolthálózat listája:
http://pyropont.hu/
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.