OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2015. július 7., kedd 08:40

Működnek a "Szegények Patikái" - Az Egis is segít
    Budapest, 2015. július 7., kedd (OTS) - Elindult a "Szegények Patikája" program.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20150707_001.jpg

A Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) nyilvánosságra hozta: melyik az a tíz falu, ahol július 1.-től a halmozottan hátrányos helyzetű családokban élő kismamák és gyermekek településenként havonta  100 000 forint értékben egy éven át ingyenesen juthatnak gyógyszerekhez, tápszerhez, vitaminokhoz.  A GYEA pályázatán Aranyosapáti, Dudar, Jánkmajtis, Kaposfő, Kéthely, Lábod, Petőfibánya, Sződ, Tiszapüspöki és Zsáka önkormányzata nyert.

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. az eddigi legnagyobb értékű segítséget nyújtja a Szegények Patikája program megvalósításához: a vállalat közel 9 millió forint értékben 4000 doboz Jovital C Duo Retard kapszula adományozásával támogatja a programot. Az adományt dr. Hodász István vezérigazgató adta át Király Gábornak, az Alapítvány elnökének 2015. július 6-án az Egis Tudományos és Technológiai Központban.

A Szegények Patikája program keretében 1500-3000 fős települések önkormányzatai a háziorvosokkal és a gyógyszertárakkal együttműködésben pályázhattak és plusz pontokat jelentett minden olyan kezdeményezés, amely az alapítvány céljának megfelelően a hátrányos helyzetű gyermekek támogatását erősíti. Volt olyan falu, ahol a támogatás odaítélésének teljes nyilvánosságát tartják fontosnak: a helyieket a település internetes oldalán és a Facebookon tájékoztatják a részletekről. Másutt az önkormányzat vállalta, hogy saját erőből gondoskodik a nyomorban élő gyermekek nyári étkeztetéséről és akad község, ahol a közmunkában termelt zöldség, gyümölcs egy részét felajánlották a GYEA által támogatott gyermekeknek.

További információ: Barát József
30 370 5319;
jozsef.barat@childnfund.org
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.