OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2015. július 2., csütörtök 16:20

GLS - Hajtás Pajtás összefogás a szmogmentes csomagszállításért
    Budapest, 2015. július 2., csütörtök (OTS) - A GLS csomag-szolgálat július 1-től biciklikre, elektromos rásegítésű triciklikre és elektromos furgonra cserélte belvárosi teherautóit. A helyi károsanyag-kibocsátástól mentes új rendszert a Hajtás Pajtás futárszolgálattal együtt üzemeltetik. Közös céljuk, hogy szolgáltatásuk ne okozzon környezeti terhelést ügyfeleik otthona, vagy munkahelye közelében.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20150702_001.jpg

Reggelenként a Belváros összes csomagja egyetlen teherautóval érkezik újraelosztó központjukba, ahonnan már ezekkel az eszközökkel kézbesítenek. Délután ide gyűjtik össze a felvett küldeményeket is. A szállításhoz 50-100 kilót hordozó gyors teherkerékpárokat, és 100-250 kilóval ingázó elektromos rásegítésű tricikliket használnak. A teljes körű szolgáltatáshoz nagyobb kapacitású jármű is szükséges. Erre a feladatra az ország első tisztán elektromos hajtású csomagszállító furgonját állították szolgálatba, melynek 130 kilométeres hatósugara bőségesen elegendő számukra.

A Hajtás Pajtás már 2010 óta szállít teherkerékpárokkal, eddig csak saját, azonnali kézbesítést végző autóikat kiváltva. 2014-ben elektromos rásegítéssel látták el a bicikliket, hogy a budai hegyekre is feljuthassanak. A másnapi kézbesítésű csomagszállításra azt követően vállalkoztak, hogy a több országot összefogó Cyclelogistics projekt tagjaként közelről is tanulmányozhatták angol, olasz és spanyol cégek működését. A Hajtás Pajtás szerint a belvárosi feladók sokkal szívesebben bízzák küldeményeiket szmogmentes szolgáltatóra, sőt vannak olyan városok, ahol már a közlekedési hivatalok kényszerítik ki az alternatív szállítási módokat. A működő és látható példák nyomán a feltűnő teherbiciklik gyorsan terjednek. Az első nap tapasztalatai is ezt támasztották alá. A feladók sokszor maguk is meg akarják nézni a teherbicikliket, az utcán pedig rendszeresen kérdésekkel várják őket a járókelők, miközben ők sietnének a következő címre.

Információ:
http://hajtaspajtas.hu/blog/gls-hajtas-pajtas-oesszefogas-a-kipufogogazmentes-csomagszallitasert

Sajtókapcsolat:


Kürti Gábor
Hajtás Pajtás
kapcsolat@hajtaspajtas.hu
411-0333
30-9919989
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.