OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2015. május 15., péntek 09:11

Értéket teremteni, szórakoztatva - Kihirdették a Budapesti Nyári Fesztivál 2015. évi programját
    Budapest, 2015. május 15., péntek (OTS) - A rendkívül komplex és sokrétű kínálatnak köszönhető, hogy a Budapesti Nyári Fesztivál minden programjával többet nyújt egy egyszerű élménynél - hangsúlyozta Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója a fesztivál szerdai sajtótájékoztatóján, melyen bemutatták Budapest két nyári színházának programjait.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20150515_001.jpg

A főváros önmagában is egy izgalmas, sok lehetőséget rejtő város, ami a nyári időszakban - köszönhetően a Budapesti Nyári Fesztiválnak is - még hatványozottabban igaz. A nyár 12 hete alatt olyan sok és sokrétű kulturális élményben lehet részünk, hogy aki az ilyen jellegű kikapcsolódást keresi, annak nem is érdemes kimozdulnia a városból - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Alexandra. A főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: a Budapesti Nyári Fesztivál nemcsak szórakoztat, hanem értéket is teremt, miközben sokszínűségével és kifinomultságával el is kápráztat.

Tavaly 9,5 millió vendég látogatta meg Magyarország turisztikai látványosságait, ami nagyon jó eredmény volt a korábbi évekhez képest, és még ehhez képest is 10%-os bővülés volt tapasztalható az idei első negyedévben - tájékoztatott Ruszinkó Ádám, hozzátéve: ebben a növekedésben komoly szerepe volt a budapesti fesztiváloknak, köztük a Budapesti Nyári Fesztiválnak is. A turizmusért felelős helyettes államtitkár rendkívül jó és példamutató kezdeményezésnek tartja az Aludjon Budapesten színházjeggyel! programot, melynek keretében idén már mind a szállás, mind pedig a színházjegy fizethető SZÉP kártyával, még komplexebbé téve ezzel a befogadható élményeket.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy minél sokszínűbb és sokrétűbb programkínálatot állítsunk össze, megszólítva ezzel minél több korosztályt és a legkülönfélébb érdeklődési körű embereket - szögezte le Bán Teodóra fesztiváligazgató. Rámutatott arra, hogy ez a törekvés az idei Budapesti Nyári Fesztivál programján is tetten érhető: június 12. és augusztus 31. között öt helyszínen több mint száz programból választhat a közönség, melyek között megtalálhatóak lesznek színházi bemutatók, opera előadások, koncertek a legváltozatosabb összetételben, a gyermekelőadások és kiállítások mellett. Idén első alkalommal megszervezik A muzsika hangja elnevezésű zenés színházi nyári tábort a Városmajorban gyermekeknek, ezzel segítve elő a fiatal generációk képzését.

Bán Teodóra elmondása szerint mindig keresik azokat a találkozási pontokat, melyekkel nagyobb évfordulókhoz tudnak kapcsolódni. "Így lesz ez idén is: Dante születésének 750. évfordulójához kapcsolódunk a Margitszigeti Szabadtéri Színpad június 12-ei nyitókoncertjével (Nemzeti Filharmonikus Zenekar: Liszt és Dante) és Szőke Gábor Miklós szobrászművész Dante-kutyáinak installációival a Víztoronynál, Carl Orff születésének 120. évfordulóját pedig július 10-én fogjuk megünnepelni a Catulli Carmina & Carmina Burana táncjátékkal - sorolta az ügyvezető, hozzátéve: ugyancsak különleges esemény lesz Edward Maya pop-szimfonik show-jának június 26-ai világpremiere. A Budapesti Nyári Fesztivál folytatja a Magyar Állami Operaházzal való szoros együttműködést, melynek keretében a Goldmark-évforduló kapcsán bemutatják a Sába királynője monumentális operát július 3-án, valamint a Toscát augusztus 7-én két külföldi sztárénekes, a francia mezzoszoprán, Béatrice Uria-Monzon és Giancarlo Monsalve chilei tenor főszereplésével. Győrből érkezik a Jézus Krisztus szupersztár július 17-én, július 23-án pedig francia filmzenékkel folytatódik a népszerű filmzene-koncert sorozat, amelyben Edith Piaf születésének 100. évfordulójáról is megemlékezünk" - sorolta a programokat Bán Teodóra. Az augusztus 20-i nemzeti ünnepet a Virtuózok nagykoncertjével ünneplik meg a Margitszigeten.

A Városmajori Szabadtéri Színpad nyitóeseménye a Zilahy Lajos regényéből készülő Halálos tavasz című előadás bemutatója lesz június 13-án, majd a színház ismételten megrendezi a Városmajori Színházi Szemlét, melynek versenyprogramjában hét előadás látható a nem budapesti színházak legjobb szórakoztató produkcióiból. Számtalan koncert közül válogathat a közönség (Firkin, Swing ? la Django, Pátkai Rozina, Palya Bea, Fugato Orchestra & Tompos Kátya, Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar, David Yengibarian Trió, Budapest Bár stb.), valamint igényes gyerekprogramokon szórakozhatnak a legkisebbek is.

A két színpad együttesen igazán teljes programokat kínál: műfaji sokszínűség, különleges helyszínek, színházi hajójárat, Jazzy Tower-koncertek, gyönyörű környezet - mutatott rá Bán Teodóra, hozzátéve, hogy ettől lesz a Budapesti Nyári Fesztivál több, mint egyszerű élmény mindazok számára, akik jegyet váltanak a programokra.

Bővebb információ: www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.