OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. április 30., csütörtök 17:13

1,6 millió devizahiteles levelet adtak postára eddig a pénzintézetek
    Budapest, 2015. április 30., csütörtök (OTS) - 2015. április 30-án 16 óráig 1 millió 604 ezer devizahiteles levelet adtak postára a pénzintézetek, amelyből 850 ezer darab küldeményt már átvettek az ügyfelek, 43 ezer esetben a küldeményért nem jelentkeztek, vagy a megadott címen az ügyfél már nem volt elérhető, így azokat visszakézbesítette a Magyar Posta a feladóknak. 700 ezer küldemény feldolgozása, kézbesítése pedig folyamatban van.

    A pénzintézetek folyamatosan változó előrejelzései szerint aktuálisan a Magyar Postának több mint 1,9 millió darab devizahiteles küldeményt kell kézbesítenie. 2015. április 30. 16 óráig 1 millió 604 ezer küldemény érkezett be a Magyar Postához a pénzintézetektől, amelyből 850 ezer darab küldeményt már átvettek az ügyfelek, 43 ezer esetben a küldeményért nem jelentkeztek, vagy a megadott címen az ügyfél már nem volt elérhető, így azokat visszakézbesítette a Magyar Posta a feladóknak. 700 ezer küldemény feldolgozása, kézbesítése pedig folyamatban van. A kézbesített levelek kétharmadát háznál, vagyis a címzés helyén, míg egyharmadát a postákon vették át az ügyfelek. A Magyar Posta tapasztalata szerint a devizahiteles küldemények sikeres kézbesítési aránya jobb, mint az egyéb értesített küldemények esetében.
    A pénzintézetek előrejelzése szerint a fentieken túlmenően 2015. április 30-án még további 100 ezer küldemény érkezése várható, illetve a következő hetekben is várhatóak további, százezres nagyságrendű feladások.
    A 2015. április 30-án beérkezett küldemények mielőbbi feldolgozás érdekében a Magyar Posta elrendelte a hétvégi munkavégzést az Országos Logisztikai Központban, így az április 30-án beérkezett levelek kézbesítése 2015. május 4-től megkezdődik. Továbbá csaknem 300 kézbesítői járásban 2015. május 2-án, szombaton is dolgoznak a kézbesítők.
    A jogszabályi előírások alapján, az ajánlott-tértivevényes levelek esetében a Magyar Postának a levél felvételét követő harmadik munkanapig kell a küldemények 85 százalékának, a feladást követő ötödik munkanapig pedig a küldemények 97 százalékának kézbesítését megkísérelnie. Amennyiben a levelet nem sikerül háznál, vagyis a címzés helyén kézbesíteni, akkor a kézbesítési kísérlet napját követően 10 munkanapig a posta a címhez tartozó illetékes letéti postán tartja a küldeményt. Ha a címzett ezt követően sem jelentkezik a küldeményért, akkor a posta visszaküldi a levelet a feladónak.

Magyar Posta Zrt.


-------------------------------------------------------------------

Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.