2024. március 28. csütörtök

2015. április 29., szerda 09:34

A Teva megerősíti elkötelezettségét a Mylan részvényenként 82,00 USA dolláros, készpénzben és részvényben fizetendő árért való felvásárlását célzó ügylet megvalósítása iránt (1. rész)
    Jeruzsálem, 2015. április 29., szerda (Business Wire/OTS) - A tranzakció a Mylan részvényesei számára jelentős részvényfelárat és részvényeik azonnali értéknövekedését eredményezi, valamint lehetőséget nyújt arra, hogy részesedjenek az összeolvadás révén létrejövő cég növekedése kínálta előnyökből - Az üzleti egyesülés vonzóbb a Mylan részvényesei számára, mint bármely egyéb alternatíva

A Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE és TASE: TEVA) ma megerősítette, hogy elkötelezett a Mylan N.V.-vel (NASDAQ: MYL) való egyesülésre vonatkozó ajánlatának megvalósítása iránt. Ahogyan azt 2015. április 21-én bejelentette, a Teva ajánlatot tett a Mylan részvényenként 82,00 USA dolláros áron való felvásárlására. A Teva a vételár mintegy 50 százalékát készpénzben, 50 százalékát pedig részvénnyel fizetné ki. A Teva ajánlata alapján a Mylan teljes sajáttőkeértéke megközelítőleg 43 milliárd USA dollár.

Erez Vigodman, a Teva elnöke és vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "Bár csalódottak vagyunk, hogy a Mylan hivatalosan elutasította ajánlatunkat, a Teva Igazgató Tanácsa és vezetősége továbbra is teljes mértékben elkötelezett a Teva és a Mylan egyesülése iránt, és készen állunk arra, hogy a lehető leggyorsabban megvalósítsuk ezt az ügyletet, amely mind a Teva, mind a Mylan részvényesei számára meggyőző előnyöket kínál. Nagyon szívesen együttműködnénk a Mylannal és tanácsadóival egy olyan ügylet megvalósítása érdekében, amely lehetővé tenné a javasolt egyesülésben rejlő értékek biztosítását a két cég részvényesei, munkavállalói, ügyfelei és a velük kapcsolatban álló érdekcsoportok, betegek és közösségek számára."

A Teva többek közt kiemelte az alábbiakat:
    - A Teva Igazgató Tanácsa és vezetősége elkötelezett az ügylet mihamarabbi megvalósítása iránt. A Teva kész a javasolt tranzakció végrehajtásához szükséges összes erőforrást biztosítani. A Teva hajlandó és készen áll a Mylannal és tanácsadóival való tárgyalások azonnali megkezdésére. A Teva továbbra is úgy hiszi, hogy mindkét cég részvényeseinek érdekében áll, hogy a Teva és a Mylan jóhiszemű tárgyalásokba bocsátkozzon a javasolt üzleti egyesülés végrehajtásáról.
    - A Teva ajánlata rendkívül vonzó a Mylan részvényesei számára. A Teva jelentős részvényfelárat és készpénzben azonnal realizálható értéktöbbletet kínál, valamint lehetőséget arra, hogy részesedjenek egy pénzügyi és kereskedelmi szempontból egyaránt erősebb cég növekedése kínálta előnyökből. Pontos számokban kifejezve a Teva ajánlata a Mylan részvényesei számára 48,3%-os felárat biztosít a Mylan 2015. március 10-én érvényes részvényárához képest, amely az utolsó tőzsdei kereskedési nap volt azt megelőzően, hogy széles körben szárnyra kaptak a találgatások a Teva és a Mylan esetleges egyesüléséről.
    - A Teva ajánlata nagyobb értéket képvisel a Mylan részvényesei számára, mint bármely egyéb alternatíva. Mivel a Teva és a Mylan eszközei és erőforrásai kiegészítik egymást, a Teva véleményes szerint az egyesített vállalat jelentős, éves szinten megközelítőleg 2 milliárd USA dollár összegű költségszinergiát tudna elérni. A Teva várakozásai szerint a működési, gyártási és kutatás-fejlesztési hatékonyság növekedéséből, az általános és adminisztratív költségek csökkenéséből és az adómegtakarításokból származó költségelőnyök túlnyomó része várhatóan az ügylet lezárásának harmadik évfordulójára már realizálódna.
    - A Teva és a Mylan javasolt egyesülése meggyőző stratégiai és pénzügyi előnyöket biztosít. A Teva és a Mylan együtt olyan pénzügyi hátérrel és működési infrastruktúrával rendelkezne, amely egy hatékonyabb, versenyképesebb és nyereségesebb vállalatot eredményezne, lehetővé tenné az ágazat számára új innovációs szabványt képviselő újítások kidolgozását, és a betegek és ügyfelek egyre magasabb minőségű termékek iránti igényeinek kielégítését szerte a világon.
    - A javasolt egyesüléshez szükséges szabályozó hatósági jóváhagyások megszerzése folyamatban van. A Teva a versenykorlátozások szigorításáról szóló 1976. évi Hart-Scott-Rodino törvény (Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act of 1976) (a továbbiakban "HSR") előírásainak megfelelően már benyújtotta az illetékes hatósághoz a tervezett egyesülésre vonatkozó bejelentést, beadta az Európai Bizottsághoz az előírt előzetes értesítést, és úgy véli, hogy a Mylannel való egyesülés megvalósításához szükséges minden szabályozó hatósági hozzájárulást megfelelő időben meg tud szerezni. Tanácsadói segítségével a Teva alaposan átvizsgálta a Teva és a Mylan egyesülésének jogi feltételeit. A Teva biztos abban, hogy képes lenne egy olyan tranzakció kidolgozására, amely nem tartalmazna az ügylet lezárásának megvalósulását gátló lényeges akadályokat, valamint abban, hogy meg tudja határozni, és késedelem nélkül végre tudja hajtani a szabályozó hatósági jóváhagyások megszerzéséhez szükséges elidegenítéseket. A Teva együtt kíván működni a versenyfelügyeleti (trösztellenes) hatóságokkal, és várakozásai szerint a javasolt ügylet a 2015-ös év végére lezárható.

Ahogyan azt már korábban bejelentették, a tranzakcióra nem vonatkoznak finanszírozási követelmények, és végrehajtásához nem szükséges megszerezni a Teva részvényeseinek jóváhagyását. A Teva ajánlata kizárólag akkor érvényes, ha a Mylan nem hajtja végre a Perrigo tervezett felvásárlását vagy egyéb hasonló ügyletet.

A Barclays és a Greenhill & Co. a Teva pénzügyi tanácsadóiként lépnek fel. A Kirkland & Ellis LLP és a Tulchinsky Stern Marciano Cohen Levitski & Co biztosít jogi tanácsadást a Teva számára, míg Hollandiában a De Brauw Blackstone Westbroek N.V. és a Loyens & Loeff N.V. tölti be a cég jogi tanácsadójának szerepét.
(folyt.)

2015. április 29., szerda 09:35

A Teva megerősíti elkötelezettségét a Mylan részvényenként 82,00 USA dolláros, készpénzben és részvényben fizetendő árért való felvásárlását célzó ügylet megvalósítása iránt (2. rész)
    Jeruzsálem, 2015. április 29., szerda (Business Wire/OTS) -

Amit a Teva-ról tudni kell

A Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE és TASE: TEVA) vezető nemzetközi gyógyszergyártó vállalat, amely magas minőségű, a betegeket a középpontba állító egészségügyi megoldásokat biztosít sok millió beteg számára napról napra. A Teva, amelynek székhelye Izraelben található, a világ legnagyobb generikusgyógyszer-gyártó vállalata, amelynek termékportfóliójában több mint 1000 molekula áll rendelkezésre a szinte összes terápiás területet lefedő generikus gyógyszerek széles körének előállításához. A speciális gyógyszerek gyártói közt a Teva világelső pozíciót mondhat magáénak a központi idegrendszer működési rendellenességeinek kezelésére szolgáló innovatív kezelések terén, ideértve a fájdalomcsillapítókat is, és erős termékportfólióval rendelkezik a légzőszervi betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerekből is. A Teva nemzetközi kutatás-fejlesztési divíziója integrálja a cég generikumok és speciális gyógyszerek előállítása terén meglévő tapasztalatait és tudását a betegek eddig kielégítetlen igényeinek kielégítésére szolgáló újfajta megoldások kidolgozása érdekében, amelynek során felhasználja a vállalat orvostechnikai eszközökkel, szolgáltatásokkal és technológiákkal kapcsolatos ismereteit is. A Teva nettó árbevétele 2014-ben 20,3 milliárd USA dollárt tett ki. További információkért kérjük, látogasson el a www.tevapharm.com oldalra.

Előremutató állítások

Ez a közlemény olyan, az Amerikai Egyesült Államok Magánértékpapírokra vonatkozó peres eljárások reformjáról szóló 1995. évi törvénye (Private Securities Litigation Reform Act of 1955) értelmében előremutató állításoknak minősülő állításokat tartalmaz, amelyek a vezetőség jelenlegi nézetein és várakozásain, illetve különféle feltételezéseken alapulnak, és olyan ismert és ismeretlen kockázatokat és bizonytalansági tényezőket hordoznak magukban, amelyek idővel változhatnak, és amelyek következtében a jövőbeli eredmények vagy teljesítmény jelentős mértékben eltérhet az előremutató állításokban kifejezett vagy vélelmezett eredményektől és teljesítménytől. Ezek közé a feltételezések, ismert és ismeretlen kockázatok és bizonytalansági tényezők közé tartoznak, többek közt, a vállalat által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission) (a továbbiakban "SEC") a 20-F sz. nyomtatványon a 2014. december 31-én záródó pénzügyi évre vonatkozóan benyújtott Éves jelentésünkben, valamint a SEC-hez benyújtott egyéb jelentéseinkben tárgyalt feltételezések, ismert és ismeretlen kockázatok és bizonytalansági tényezők, továbbá a Mylan üzleti tevékenységével kapcsolatos, a Mylan által a SEC-hez időről időre benyújtott iratokban részletezett feltételezések, ismert és ismeretlen kockázatok és bizonytalansági tényezők, amely tényezők a fenti hivatkozások alapján az itt közöltekhez tartozónak tekintendők. Az előremutató állítások általában az olyan szavak alapján azonosíthatók, mint a "várakozásaink szerint", "előre láthatóan", "úgy hisszük", "szándékozunk", "becsléseink szerint", "fogunk", "lenne", "tudnánk", "kellene", "lehetséges", "terveink szerint", valamint ezekhez hasonló kifejezések. A visszamenőleges tényadatokon alapuló állítások kivételével minden állítás előremutató állításnak tekinthető, ideértve a Mylan javasolt felvásárlására, a javasolt ügylet finanszírozására, a várt jövőbeli teljesítményre (beleértve a várt üzemi eredményt és a várható profitra vonatkozó becsléseinket) és az egyesített vállalat jövőbeli pénzügyi állapotára, üzemi eredményére, stratégiájára és terveire vonatkozó állításokat is. Azok közé fontos tényezők közé, amelyeknek következtében a tényleges eredmények és teljesítmény és az e sajtóközleményben szereplő előremutató állításokban felvázolt eredmények és teljesítmény közt lényeges eltérés következhet be, többek közt a következők tartoznak: a Teva és a Mylan közt esetleg létrejövő ügylet végkimenetele, ideértve azt a lehetőséget, hogy a Teva és a Mylan közti ügylet nem jön létre, vagy az ügylet más feltételekkel jön létre; a Teva és a Mylan üzleti tevékenysége egyesítésének hatásai, ideértve az összeolvadt társaság jövőbeli pénzügyi helyzetét, üzemi eredményét, stratégiáját és terveit; az ügylet időzítésével kapcsolatos bizonytalansági tényezők; az a lehetőség, miszerint az ügylet várt előnyei nem következnek be, illetve a Teva és a Mylan működésének integrálásából (ideértve bármely várt szinergiát) eredő előnyöket nem tudjuk teljes mértékben kiaknázni, vagy azok érvényesülése esetleg a vártnál hosszabb ideig tart; a Teva és a Mylan részvényeinek piaci árát befolyásoló negatív hatások, ideértve a jelen közlemény vagy a lehetséges ügylet végrehajtásának negatív hatásait; a cég képességét arra, hogy megszerezze a szabályozó hatósági jóváhagyásokat a javasolt vagy várt feltételekkel, és megfeleljen az ajánlatra vonatkozó feltételeknek, ideértve bármely részvényesi jóváhagyás megszerzését, minden esetben a vonatkozó időhatárokon belül; cégünk és a Mylan képességét arra, hogy teljesítsük a cégeink közti szerződésben vagy a cégünk és a Mylan jelenlegi vagy jövőbeli szerződéseiben és hitelszerződéseiben rögzített összes kötelezettségvállalást, amelyeknek bármiféle megsértése az időben való orvoslás hiányában az egyéb szerződésszegések esetén általános szerződésszegést bekövetkeztető előírások alapján egyéb kötelezettségek megszegésének minősül; (folyt.)

2015. április 29., szerda 09:35

A Teva megerősíti elkötelezettségét a Mylan részvényenként 82,00 USA dolláros, készpénzben és részvényben fizetendő árért való felvásárlását célzó ügylet megvalósítása iránt (3. rész)
    Jeruzsálem, 2015. április 29., szerda (Business Wire/OTS) -

a cégünk és a Mylan kitettsége a devizaárfolyamok fluktuációjának és az azokkal kapcsolatos korlátozásoknak és hitelkockázatoknak; az egészségügyi rendszer szabályozásában, a gyógyszerárazásban vagy -ártámogatásban bekövetkező reformok hatásai; a biotechnológiai módszerekkel előállított gyógyszerek törzskönyvezésével és jóváhagyásával kapcsolatos jogi és szabályozási bizonytalansági tényezők; más piaci szereplők által előidézett verseny hatása;   politikai vagy gazdasági stabilitás hiánya, korrupció, jelentősebb viszályok vagy terrorcselekmények negatív hatásai cégünk vagy a Mylan jelentős nemzetközi egységeire; a SEC-hez a 20-F sz. nyomtatványon a 2014. december 31-én záródó pénzügyi évre vonatkozóan benyújtott Éves jelentésünkben, valamint a SEC-hez benyújtott egyéb jelentéseinkben tárgyalt más kockázatok, bizonytalanságok és egyéb tényezők; valamint a Mylan SEC-hez benyújtott jelentéseiben és irataiban tárgyalt kockázatok és bizonytalansági tényezők. Az e közleményben az előremutató állításokkal kapcsolatosan közölt figyelmezetések minden nekünk, illetve a nevünkben eljáró személynek tulajdonítható előremutató állítás teljes egészére kifejezetten vonatkoznak. A jelen sajtóközlemény olvasóit arra intjük, hogy ne támaszkodjanak túlzott mértékben ezekre az előremutató állításokra, amelyek kizárólag a jelen sajtóközlemény kiadásának időpontjában fennálló helyzetre vonatkoznak. A vállalat nem vállal kötelezettséget ezeknek az előremutató állításoknak a jelen sajtóközlemény kiadását követően felmerülő új információk, bekövetkező események vagy egyéb okok miatti frissítésére és módosítására.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A jelen közlemény kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, és nem minősül semmiféle értékpapír vételére irányuló ajánlatnak, illetve bármiféle értékpapír eladására irányuló ajánlatkérésnek. A jelen közlemény egy ajánlattal kapcsolatos, amelyet a Teva a Mylannel való üzleti egyesülésre vonatkozóan tett. Ezen ajánlat következtében az események jövőbeli alakulásától függően előfordulhat, hogy a Teva és a Mylan egy vagy több meghatalmazotti nyilatkozatot, regisztrációs nyilatkozatot vagy egyéb iratot nyújt be a SEC-hez. A jelen közlemény nem helyettesít semmiféle meghatalmazotti nyilatkozatot, regisztrációs nyilatkozatot, részvénykibocsátási tájékoztatót vagy egyéb iratot, amelyet a Teva és/vagy a Mylan benyújtott vagy esetleg benyújt a SEC-hez a javasolt tranzakcióval kapcsolatban. Az Amerikai Egyesült Államok 1933. évi Értékpapírtörvénye (Securities Act of 1933) hatályos módosításának 10. paragrafusában rögzített követelményeknek megfelelő részvénykibocsátási tájékoztató kiadásán kívül egyéb módon nem kerül sor értékpapírokra vonatkozó eladási ajánlat kiadására. A BEFEKTETŐKET ÉS AZ ÉRTÉKPAPÍR-TULAJDONOSOKAT ARRA KÉRJÜK, HOGY TELJES EGÉSZÉBEN FIGYELMESEN OLVASSÁK EL A SEC-HEZ ESETLEG BENYÚJTÁSRA KERÜLŐ MEGHATALMAZOTTI NYILATKOZATO(KA)T, REGISZTRÁCIÓS NYILATKOZATOKAT, RÉSZVÉNYKIBOCSÁTÁSI TÁJÉKOZTATÓT ÉS EGYÉB IRATOKAT, HA ÉS AMIKOR AZOK ELÉRHETŐK LESZNEK, MIVEL AZOK FONTOS INFORMÁCIÓKAT TARTALMAZNAK A JAVASOLT ÜGYLETRŐL. Bármely végleges meghatalmazotti nyilatkozat (ha és amikor rendelkezésre áll) postázásra kerül a részvényesek számára. A befektetők és értékpapír-tulajdonosok a jelen közleményt, a SEC-hez a Teva által benyújtott bármely meghatalmazotti nyilatkozatot, regisztrációs nyilatkozatot, részvénykibocsátási tájékoztatót és egyéb iratot (mindegyik esetben ha és amikor az elérhető lesz) ingyenesen beszerezhetik a SEC által működtetett honlapról a következő címen: http://www.sec.gov

Kapcsolat:
Teva Pharmaceutical Industries Ltd.
Befektetők:
Hollandia
Citigate First Financial
Uneke Dekkers / Petra Jager / Suzanne Bakker

Forrás: Teva Pharmaceutical Industries Ltd.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.