OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. április 22., szerda 11:49

A Teva ajánlatot tett a Mylan felvásárlására részvényenként 82,00 USA dollárért, amely készpénzben és részvényben fizetendő (1. rész)
    Jeruzsálem, 2015. április 22., szerda (Business Wire/OTS) - Az összeolvadás eredményeként egy olyan ágazatvezető vállalat jönne létre, amely pozíciójából adódóan átalakíthatja a generikus gyógyszerek nemzetközi piacát, egyedi, különleges üzleti modellt hozva létre a generikus és speciális gyógyszerek gyártására szolgáló jelentős eszközbázisa és erőforrásai révén - Rendkívül vonzó stratégiai és pénzügyi előnyök a Teva és a Mylan részvényesei számára

    A Teva ajánlata jelentős többlethozamot és azonnali értéknövekedést biztosít a Mylan részvényesei számára, és lehetőséget nyújt az egyesült cégek várható részvényár-növekedésének kiaknázására

Vonzóbb alternatíva a Mylan részvényesei számára, mint a Perrigo Mylan által javasolt felvásárlása

Erősebb pénzügyi alapok, amelyek lehetőséget adnak a vállalat tőkeáttételének gyors csökkentésére, a jövőbeli növekedés forrásainak biztosítására és a kulcsfontosságú speciális terápiás gyógyszerek terén eszközölt befektetések növelésére

Megfelelő pozíció a fenntartható árbevétel- és eredménynövekedés elérésére mind rövid, mind hosszú távon

Lehetőségek jelentős költségszinergiák és adómegtakarítás elérésére, amelyek összege a becslések szerint éves szinten mintegy 2 milliárd USA dollár
Várhatóan jelentős mértékben, az első évben több mint 10%-kal, a harmadik évre pedig már közel 30%-kal nőne a Teva egy részvényre jutó (nem a GAAP szerint számított) eredménye

A Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE és TASE: TEVA) ma bejelentette, hogy ajánlatot tett a Mylan N.V. (NASDAQ: MYL) összes forgalomban lévő részvényének megvásárlására 82,00 USA dollár/Mylan részvény áron. A teljes vételárnak mintegy 50 százalékát készpénzben, 50 százalékát pedig részvényben fizetné. A Teva készpénzes és részvénnyel való fizetést kombináló ajánlata a Mylan részvényesei számára jelentős részvényfelárat jelent, és készpénzben azonnal realizálható többletértéket biztosít, valamint lehetőséget arra, hogy egy pénzügyileg és kereskedelmi téren egyaránt erősebb vállalat részvényeseként részesedjenek a jövőbeli értékteremtés kínálta előnyökből.

A Teva ajánlata ugyanakkor önmagában is vonzóbb alternatíva a Mylan részvényesei és a Mylan számára egyaránt, mint a Mylan által 2015. április 8-án bejelentett javaslata a Perrigo Company plc (NYSE és TASE: PRGO) felvásárlására vonatkozóan. A Teva ajánlata a Mylan részvényeseinek 37,7%-os felárat (többlethozamot) biztosít a Mylan 2015. április 7-én érvényes részvényárához képest, amely az utolsó forgalmazási nap volt azt megelőzően, hogy a Mylan sajtóközleményt adott ki a Perrigo felvásárlására vonatkozó, saját kezdeményezéseként tett ajánlatról, és 48,3%-os felárat a Mylan egyéb tényezők által nem befolyásolt, 2015. március 10-én érvényes részvényárához képest, amely az utolsó kereskedési nap volt azt megelőzően, hogy széles körben szárnyra kaptak a találgatások a Teva és a Mylan egyesüléséről.

A Teva és a Mylan összeolvadásával egy olyan vezető gyógyszergyártó vállalat jönne létre, amely pozíciójából adódóan átalakíthatja a generikus gyógyszerek nemzetközi piacát. Az egyesített vállalat számára jelentős előnyöket biztosít a jóval hatékonyabb és modernebb infrastruktúra, a jobb méretgazdaságosság, a nagyobb gyártóhálózat és a teljes termékköröket és az összes kapcsolódó folyamatot felölelő portfólió, a jobb értékesítési lehetőségek és a nagyobb földrajzi lefedettség. Ezzel a háttérrel a cég összetettebb technológiák, tartósabb és fenntarthatóbb termékek kialakítására tudná összpontosítani erőfeszítéseit, és ugyanakkor bővebb erőforrások állnának rendelkezésére a speciális gyógyszerek fejlesztésének és piaci bevezetésének/értékesítésének támogatása céljára. Ennek eredményeként az egyesített cég sajátos és különleges üzleti modellt alakíthatna ki, amely képes az egészségügyi rendszerek működésében és a betegek körében szerte a világon megfigyelhető uralkodó trendek és hirtelen változások kapcsán felmerülő kérdések kezelésére. Az egyesített vállalat ugyanakkor erősebb pénzügyi alapokkal rendelkezne, ami lehetővé tenné tőkeáttételének (hitelállományának) gyors csökkentését és a jövőbeli növekedés finanszírozását - mind a generikus, mind a speciális gyógyszerek piacán, valamint az ezeken kívüli szegmensekben.

"Ajánlatunk igen előnyös mind a Teva, mind a Mylan részvényesei, és más érdekcsoportok számára is" - magyarázta Erez Vigodman, a Teva elnöke és vezérigazgatója. "Ajánlatunk a Teva részvényesek számára igen vonzó stratégiai és pénzügyi előnyöket biztosítana, a Mylan részvényeseinek pedig jelentős részvényfelárat és részvényeik azonnali értéknövekedését eredményezné, valamint lehetőséget arra, hogy részesedjenek annak az összeolvadás révén létrejövő cégnek a növekedése kínálta előnyökből, amely átformálhatja a generikus gyógyszerek piacát, és különleges helyzete révén egyedülálló, vezető szerepet játszhat a gyógyszergyártó ágazatban. Mindig is tisztelettel figyeltük a Mylan üzleti tevékenységét, és biztosak vagyunk abban, hogy a Mylan Igazgató Tanácsa és részvényesei is úgy gondolják, hogy ajánlatunk sokkal vonzóbb alternatíva a Mylan és részvényesei számára, mint a Perrigo Mylan által javasolt felvásárlása." (folyt.)



2015. április 22., szerda 11:50

A Teva ajánlatot tett a Mylan felvásárlására részvényenként 82,00 USA dollárért, amely készpénzben és részvényben fizetendő (2. rész)
    Jeruzsálem, 2015. április 22., szerda (Business Wire/OTS) -

    "Nagyon elégedettek vagyunk azzal a fejlődéssel, amelyet a Teva az elmúlt évben elért: a cég megerősítette alapvető tevékenységeit, megvédte fő speciálisgyógyszer-franchise szerződéseit, és tovább építette a növekedését támogató tevékenységeket. Feltétlenül hiszünk abban, hogy a Teva sikeresen fog a jövőben is működni, támaszkodva alkalmazottaira, a folyamatban lévő fejlesztésekre és a generikus és speciális gyógyszerek gyártása terén birtokolt erősségeire. A Teva és a Mylan összeolvadása kivételes lehetőséget kínál a két cég szilárd alapjaira építhető fejlődésre. A két vállalat egyesítése egy sokkal erősebb, hatékonyabb szervezetet biztosít céljaink eléréséhez. Egy vállalatként rendelkezésünkre állna az az infrastruktúra és azok az erőforrások, amelyek lehetővé tennék egy különleges üzleti modell gyorsabb kialakítását, a speciális és generikus gyógyszerek és egyéb termékek, eszközök, szolgáltatások és technológiák teljes körű integrálását a betegek és ügyfeleink változó igényeinek kielégítése céljából."

"Továbbá - folytatta Vigodman úr -, a javasolt ügylet a Mylannel kapcsolatban álló összes többi érdekcsoport érdekeit is szolgálná. Az egyesített vállalat nagyobb erőkkel tudna munkálkodni a Mylan céljainak megvalósításán, miszerint új standardokat kíván létrehozni az egészségügy terén, és több lehetősége nyílna arra, hogy a világ lakosságának hozzáférést biztosítson a megfizethető, magas minőségű gyógyszerek lehető legszélesebb köréhez. Fontos szempont az is, hogy az alkalmazottak egy nagyobb, vezető szerepet betöltő cég munkavállalóiként részesednének a jelentős növekedési és fejlődési lehetőségek kínálta előnyökből. Nagy várakozással tekintünk ez elé az ígéretes lépés elé, amely alkalmazottaink számára biztos jövőt, ügyfeleinknek pedig több választási lehetőséget biztosít."

"A generikus gyógyszergyártó cégek élvonalába tartozó cégeink sok-sok évre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkeznek, számos sikert mondhatnak magukénak, és ugyanakkor erős pozíciókat építettek ki a speciális gyógyszerek és a biologikumok piacán is" - fejtette ki Vigodman úr. Mind a Teva, mind a Mylan sikeresen állította céljai elérésének szolgálatába az innovációt, a jól átgondolt stratégiát, és a minőség iránti elkötelezettséget. A Mylan üzleti tevékenysége természetes módon illeszkedik a Teváéhoz, és nagymértékben kiegészíti azt - így a két cég összevonása nem pusztán pénzügyi előnyökkel járna az érintett érdekcsoportok számára, hanem lehetővé tenné, hogy jobban kiszolgálhassuk a betegek, az ügyfelek és az egészségügyi rendszerek igényeit szerte a világon. Bizonyosak vagyunk abban, hogy a Mylannel való összeolvadás megvalósításával kapcsolatos szabályozó hatósági előírásoknak időben eleget tudunk tenni, és így jelentős értéknövekedést biztosíthatunk a Teva és a Mylan részvényeseinek."

Prof. Yitzhak Peterburg, a Teva Igazgató Tanácsának elnöke szerint "a Mylan felvásárlására vonatkozó javaslatot a Teva Igazgatósága egyöntetűen jóváhagyta és minden szempontból támogatta. A Teva stratégiájának megfelelően a cég fokozott erőfeszítéseket tesz azoknak a növekedési lehetőségeknek a feltárására és kiaknázására, amelyek hozzásegítenek minket céljaink eléréséhez, vagyis ahhoz, hogy erősebb, diverzifikáltabb szervezetet hozzunk létre, amely rendelkezik az értékteremtéshez szükséges erőforrásokkal és mérettel. A javasolt összeolvadás e célok elérését szolgálná, és jelentős és tartós értéknövekedést biztosítana a Teva részvényesei számára." (folyt.)



2015. április 22., szerda 11:51

A Teva ajánlatot tett a Mylan felvásárlására részvényenként 82,00 USA dollárért, amely készpénzben és részvényben fizetendő (3. rész)
    Jeruzsálem, 2015. április 22., szerda (Business Wire/OTS) -

    A Teva és a Mylan együtt: meggyőző stratégiai előnyök
    - Ágazatvezető vállalat jönne létre, amely pozíciójából adódóan átalakíthatja a generikus gyógyszerek piacát: az ügylet egy olyan céget hozna létre, amelynek nagyobb és erősebb nemzetközi befolyása lenne, ideértve a vezető pozíciókat és hatékonyabb működést, értékesítést és kutatás-fejlesztési tevékenységet a vonzó piacokon szerte a világon. Az összeolvadt vállalat kiaknázhatná az erőteljes, ágazatvezető értékesítési infrastruktúra és egy kiterjedtebb hálózat által biztosított szoros ügyfél- és beszállítói kapcsolatokból eredő előnyöket. Az eredmény egy még hatékonyabb, rugalmasabb és versenyképesebb, ágazatvezető piaci bevezetési képességgel rendelkező nemzetközi platform lenne.

A Teva és a Mylan termékkínálata nagymértékben kiegészíti egymást, és együtt az ágazat legszélesebb körű termékportfóliójával rendelkeznének, a fejlesztési fázisban lévő termékek száma pedig az Egyesült Államokban meghaladná a 400-at a folyamatban lévő rövidített törzskönyvezési eljárással forgalomba hozható gyógyszerek esetében, illetve a 80-at a szabadalmaztatandó termékek esetében.

Továbbá az egyesített vállalat rendelkezne az összetettebb, nehezebben előállítható tartós termékek gyártásának előtérbe helyezéséhez szükséges erőforrásokkal és technológiákkal, amelyek nagyobb értéket biztosítanak és hozzáférhetőbbek, és ugyanakkor elősegítik a betegek részéről az együttműködést és az utasítások betartását a gyógyszer alkalmazása során. A Teva lehetőségei ezen a téren jelentősen bővülnének a Mylan szemészeti termékeinek, lágyzselé kapszuláinak, helyi alkalmazású gyógyszereinek és inhalációs gyógyszerbeviteli technológiáinak, a biohasonló készítmények ún. 2. hullámába tartozó bioszimilar termékeinek, injekcióinak és alternatív dózisformáinak, valamint antiretrovirális (ARV) termékeinek köszönhetően.

Az összeolvadt vállalatnak jelentős előnyei származnának a generikus gyógyszergyártó ágazat legfejlettebb K&F infrastruktúrájának és a világ vezető, aktív gyógyszerhatóanyagokkal foglalkozó integrált divíziójának köszönhetően.
    - Egyedi és különleges üzleti modell jönne létre, amely jelentős eszközbázisra és erőforrásokra támaszkodna mind a generikus, mind a speciális gyógyszerek piacán, valamint az ezeken kívüli szegmensekben: a Teva elkötelezett az egyesített vállalat 10 milliárd USA dollár forgalmú speciálisgyógyszer-üzletágába való befektetések biztosítása és az üzletág bővítése iránt, amely várakozásai szerint a két cég termékportfóliója egyesítésének eredményeként tovább erősödik. Az összeolvadt vállalatnak előnye származna a sclerosis multiplex, a légző- és mozgásszervi betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek, a fájdalomcsillapítók, a migrén kezelésére való és allergiaellenes terápiás készítmények piacán birtokolt vezető pozíciói és a kibővült nemzetközi infrastruktúra által lehetővé váló gyorsabb és hatékonyabb piaci bevezetési és értékesítési lehetőségekből.

Továbbá az egyesített cég jóval erősebb pénzügyi helyzete és bővebb forrásai lehetővé tennék a speciálisgyógyszer-kutatási és -fejlesztési programokba való további beruházásokat, és az üzleti fejlesztési lehetőségek kiaknázására irányuló fokozottabb, rövid és hosszú távon egyaránt növekedést biztosító erőfeszítéseket. (folyt.)



2015. április 22., szerda 11:51

A Teva ajánlatot tett a Mylan felvásárlására részvényenként 82,00 USA dollárért, amely készpénzben és részvényben fizetendő (4. rész)
    Jeruzsálem, 2015. április 22., szerda (Business Wire/OTS) -

    A Teva és a Mylan egyesülése jelentős pénzügyi előnyöket biztosít
    - Az erős pénzügyi háttér a jövőbeli növekedés motorja: az egyesült vállalat erősebb pénzügyi pozícióval rendelkezne, melynek alapján lehetősége lenne a jövőbeli növekedéshez szükséges források biztosítására. Az összeolvadt Teva és Mylan pro forma 2014-es árbevétele mintegy 30 milliárd USA dollár, a pro forma 2014. évi EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) pedig 9 milliárd USA dollár lenne.

    Az egyesített vállalat hosszú távú növekedést biztosító szilárd alapokkal rendelkezne, amelyek mintegy 3-6 százalékos árbevétel-növekedést, és jelentős nem GAAP (az Amerikai Egyesült Államokban általánosan elfogadott számviteli elvek) szerinti egy részvényre jutó eredménynövekedést tennének lehetővé. 2016-ban az egyesített vállalat működési cash flow-ja az egyszeri átszervezési költségek nélkül várhatóan meghaladná a 6 milliárd USA dollárt, árbevétele a 30 milliárd USA dollárt, az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) pedig a 10 milliárd USA dollárt. 2018-ban az egyesített vállalat működési cash flow-ja várhatóan túllépné a 8,5 milliárd USA dollárt, árbevétele a mintegy 33 milliárd USA dollárt, az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) pedig megközelítőleg 13 milliárd USA dollár lenne.

    - Hosszú távú pénzügyi biztonság és rugalmasság: az egyesített vállalat várhatóan jelentős adósságfinanszírozási képességgel rendelkezne, és hitelminősítése "befektetési kategóriába tartozó" lenne. Továbbá az összeolvadt vállalat erős cashflow-termelő képessége lehetővé tenné a hitelállomány csökkentését, és 24 hónap elteltével a bruttó adósság/EBITDA hányados 3,0x lenne, illetve a nettó adósság/ EBITDA még alacsonyabb. Ennek eredményeként az egyesített vállalat már a fúzió első napjától kezdve megfelelő forrásokkal rendelkezne a speciális és generikus gyógyszerportfóliója bővítését célzó jövőbeli felvásárlások végrehajtására a Teva stratégiájának megfelelően, amely a növekedést értéknövelő és tevékenységkiegészítő felvásárlások segítségével kívánja biztosítani.

    - Jelentős költségszinergiák és jövőbeli értékteremtés a Teva által megfogalmazott üzleti fejlesztési kritériumoknak megfelelően: a Teva és a Mylan részvényeseinek számos előnye származna a vállalategyesítés révén megnyíló rövid és hosszú távú értéktermelési lehetőségek kiaknázása nyomán. A kínálkozó jelentős költségszinergiák és adómegtakarítások becsült értéke éves szinten mintegy 2 milliárd USA dollár, amelynek túlnyomó része várhatóan az ügylet lezárásának harmadik évfordulójára már realizálódna. A Teva várakozásai szerint a megtakarítások a működési, gyártási és kutatás-fejlesztési hatékonyság növekedéséből, az általános és adminisztratív költségek csökkenéséből és az adómegtakarításokból származnának.

    A Teva úgy véli, hogy az összeolvadás jelentős növekedést eredményezne a nem GAAP szerinti egy részvényre jutó eredményben: az első évben 10 és 20% közti, a harmadik évre pedig közel 30%-os nem GAAP szerinti EPS-növekedés lenne elérhető.

    - Folyamatos tőke-visszafizetés a részvényesek számára: a Teva tervei szerint továbbviszi eddigi osztalékpolitikáját, és továbbra is keresi azokat a lehetőségeket, amelyek révén folyamatos tőke-visszafizetést biztosíthat a részvényesek számára.


Időzítés és jóváhagyások

Az ajánlatot a Teva Igazgató Tanácsa egyöntetűen jóváhagyta.

Az ajánlatra a szokásos ügyletzárási feltételek vonatkoznak. A tranzakcióra nem vonatkoznak finanszírozási követelmények, és végrehajtásához nem szükséges megszerezni a Teva részvényeseinek jóváhagyását. A Teva ajánlata kizárólag akkor érvényes, ha a Mylan nem hajtja végre a Perrigo tervezett felvásárlását vagy egyéb hasonló ügyletet.

Tanácsadói segítségével a Teva alaposan átvizsgálta a Teva és a Mylan egyesülésének jogi feltételeit. A Teva biztos abban, hogy képes lenne egy olyan tranzakció kidolgozására, amely nem tartalmazna az ügylet lezárásának megvalósulását gátló lényeges akadályokat, valamint abban, hogy meg tudja határozni, és késedelem nélkül végre tudja hajtani a szabályozó hatósági jóváhagyások megszerzéséhez szükséges elidegenítéseket.

A Teva várakozásai szerint a javasolt ügylet a 2015-ös év végére lezárható. A Teva mindazonáltal felhívja a figyelmet, hogy nincsen garancia arra, hogy a Teva és a Mylan közti ügylet megvalósul. (folyt.)



2015. április 22., szerda 11:52

A Teva ajánlatot tett a Mylan felvásárlására részvényenként 82,00 USA dollárért, amely készpénzben és részvényben fizetendő (5. rész)
    Jeruzsálem, 2015. április 22., szerda (Business Wire/OTS) -

    Levél a Mylannek

Az alábbiakban található a Mylan Igazgató Tanácsa ügyvezető elnökének 2015. április 21-én küldött levél szövege.

2015. április 21.                                  

Robert J. Coury
Executive Chairman
Mylan N.V.
Albany Gate, Darkes Lane
Potters Bar, Herts
EN6 1AG, United Kingdom                                    

Robert J. Coury
c/o Mylan Inc.
Robert J. Coury Global Center
1000 Mylan Blvd.
Canonsburg, PA 15317

Kedves Robert!

Azért írok, hogy megosszam Önnel véleményemet, miszerint a Teva és a Mylan egyesülése meggyőző stratégiai és pénzügyi előnyökkel jár mindkét cég számára, és jelentős értéket biztosítana cégeink részvényeseinek. A Teva és a Mylan javasolt összeolvadása nyomán egy ágazatvezető cég jönne létre, amely pozíciója révén átalakíthatná a generikus gyógyszerek piacát. A vállalat egyedi és különleges üzleti modellel rendelkezne, és kihasználhatná a generikumok és speciális gyógyszerek előállítása terén rendelkezésére álló jelentős eszközbázisát és erőforrásait. Szilárdan hiszünk abban, hogy a Teva és a Mylan egyesülése a Mylan számára értékteremtő, és a Perrigo Mylan általi felvásárlásánál sokkal vonzóbb alternatíva a Mylan és részvényesei számára.

Bár mind a Teva, mind a Mylan elismerten vezető szerepet tölt be a magas minőségű, megfizethető gyógyszerek globális forgalmazása terén, cégeink fúziója rendkívüli mértékben erősítené ezt a vezető pozíciót. A Teva és a Mylan összeolvadása nyomán kihasználhatnánk a jelentős mértékben hatékonyabbá váló, fejlett infrastruktúrát, a nagyobb cégméretet, a gyártóüzemek hálózatát, a teljes termékköröket és az összes kapcsolódó folyamatot felölelő portfóliót, a jobb értékesítési lehetőségeket és a nagyobb földrajzi lefedettséget. Együtt egy sajátos és különleges üzleti modellt alakíthatnánk ki, amely összetettebb technológiákra és tartósabb, fenntarthatóbb termékek előállítását, és hatékonyabb fejlesztési és piaci bevezetési tevékenységeket tenne lehetővé. A fúzió révén képesek lennénk a betegek és egészségügyi rendszerek változó igényeinek jobb kielégítésére szerte a világon. Továbbá az egyesült vállalat erősebb pénzügyi alapokkal rendelkezne, ami lehetővé tenné tőkeáttételének (hitelállományának) gyors csökkentését és a jövőbeli növekedés finanszírozását - mind a generikus, mind a speciális gyógyszerek piacán, valamint az ezeken kívüli szegmensekben. Az eredmény egy olyan szervezet létrejötte lenne, amely rendelkezik a jelenlegi feltételek közt kimagasló eredmények elérésére szükséges mérettel és befolyással, és tudom, hogy ezt Ön is nagyra értékelné.

A fentiek alapján úgy hisszük, hogy cégeinknek lépéseket kellene tennie az egyesülés megvalósítása céljából. A nyilvános adatok elemzése alapján azt javasoljuk, hogy kössünk megállapodást, melynek értelmében részvényenként 82,00 USA dolláros áron felvásároljuk a Mylant. A vételár megközelítőleg 50%-át készpénzben, 50%-át pedig Teva részvényekkel egyenlítenénk ki. Az ajánlat 37,7%-os felárat biztosít a Mylan 2015. április 7-én érvényes részvényárához képest, amely az utolsó kereskedési nap volt azt megelőzően, hogy a Mylan sajtóközleményt adott ki a Perrigo felvásárlására vonatkozó, saját kezdeményezéseként tett ajánlatról, és 48,3%-os felárat a Mylan egyéb tényezők által nem befolyásolt, 2015. március 10-én érvényes részvényárához képest, amely az utolsó kereskedési nap volt azt megelőzően, hogy széles körben szárnyra kaptak a találgatások a Teva és a Mylan egyesüléséről.

Az ügylet egyedülálló előnyöket biztosít a Mylan részvényesei számára: jelentős, azonnali részvényfelárat, nagy összegű és azonnal rendelkezésre álló készpénzellenértéket és likviditást, valamint tulajdonrészt egy vezető nemzetközi gyógyszergyártó vállalatban, és részesedést az összeolvadás révén létrejövő cég növekedése kínálta előnyökből. Ezeket az előnyöket a Mylan részvényesei nem élvezhetik a Perrigo Mylan által javasolt felvásárlásakor, sem pedig akkor, ha a cég önállóan működik tovább.

Cégünk jelentős sikereket tud felmutatni olyan vállalatok beolvasztása terén, amelyek igen eltérő üzleti, földrajzi és kulturális jellemzőkkel bírnak. Nem számítunk semmilyen gátló tényező felmerülésére, amely akadályozná szervezeteink sikeres integrálását és egyedi erősségeinek megőrzését, különösen, mivel cégeink hasonló jellemzőkkel bírnak, és mindkét vállalat erőfeszítéseinek középpontjában a generikus gyógyszerek forgalmazása, a földrajzi szempontból kiegészítő pozíciók kiépítése és a sikerorientált vállalati kultúra létrehozása áll. Az egyesített vállalat számos előnyös fejlődési és karrierépítési lehetőséget kínálna cégeink alkalmazottainak.

A javasolt tranzakció a Mylannal kapcsolatban álló érdekcsoportoknak és a működési környezetünkben lévő közösségeknek is előnyére válna. Az egyesített vállalat továbbvinné a Mylan eddigi stratégiáját, és ugyanakkor több lehetősége nyílna arra, hogy ellássa a világ lakosait a megfizethető, magas minőségű gyógyszerek lehető legszélesebb körével. Ezen felül a Teva európai központja már jó néhány éve Hollandiában működik, ahol fontos szerepet játszik a helyi közösségben. (folyt.)



2015. április 22., szerda 11:52

A Teva ajánlatot tett a Mylan felvásárlására részvényenként 82,00 USA dollárért, amely készpénzben és részvényben fizetendő (6. rész)
    Jeruzsálem, 2015. április 22., szerda (Business Wire/OTS) -

    A javasolt ügylet azonnal végrehajtható és rövid időn belül lezárható. Tanácsadóinkkal együtt alaposan átvizsgáltuk a Teva és a Mylan egyesülésének jogi feltételeit, és biztosak vagyunk abban, hogy képesek lennénk egy olyan tranzakció kidolgozására, amely nem tartalmazna az ügylet lezárásának megvalósulását gátló lényeges akadályokat, valamint abban, hogy meg tudjuk határozni és késedelem nélkül végre tudjuk hajtani a szabályozó hatósági jóváhagyások megszerzéséhez szükséges elidegenítéseket. Szándékaink szerint a versenykorlátozások szigorításáról szóló 1976. évi Hart-Scott-Rodino törvény (Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act of 1976) előírásainak alapján kérnénk az ügylet jóváhagyását, és az Európai Bizottság felé teendő bejelentést is hamarosan benyújtanánk.

Kissé csalódottak voltunk, hogy Önök egy 2015. április 17-én kiadott sajtóközleményükben idő előtt említést tettek egy esetleges egyesülésről. Örülnénk annak, ha lehetőségünk lenne találkozni Önökkel, hogy megbeszéljük az Önök kérdéseit, és részletesen áttekintsük a javasolt egyesülést alátámasztó érveket, a fúzió vonzó gazdasági hatásait és a részvényeseink számára biztosított előnyeit.
Javaslatunkat a Teva Igazgató Tanácsa ellenszavazat nélkül jóváhagyta, és cégünk teljes mértékben elkötelezett az összeolvadás megvalósítása iránt. Az ügylet előnyeinek fényében, és mivel lehetőségünk lenne a tranzakció azonnali végrehajtására, úgy véljük, cégeinknek érdemes lenne a lehető leghamarabb tárgyalásokba bocsátkoznia. Véleményünk szerint az ügylettel kapcsolatos tárgyalások gyors lebonyolítása a Mylan és a Teva, valamint részvényeseik, illetve az érintett érdekcsoportok érdekeit szolgálja. Ezért készek vagyunk haladéktalanul elkezdeni az Önökkel való egyeztetéseket, és biztosítani az ügylet mihamarabbi lezárásához szükséges erőforrásokat és időt. Pénzügyi tanácsadóinkként a Barclays-t és a Greenhill & Co.-t bíztuk meg, a Kirkland & Ellis LLP pedig jogi tanácsadónkként működik majd közre az ügylet lebonyolításában.

A jelen nem kötelező ajánlatra a szokásos feltételek vonatkoznak, ideértve a szabályozó hatósági jóváhagyások megszerzését is. A tranzakcióra nem vonatkozik finanszírozási feltétel, és végrehajtásához nem szükséges megszerezni a Teva részvényeseinek jóváhagyását. Továbbá a Teva ajánlata kizárólag akkor érvényes, ha a Mylan nem hajtja végre a Perrigo tervezett felvásárlását vagy egyéb hasonló ügyletet.

Nagy lelkesedéssel nézünk a javasolt ügylet végrehajtása elé, és várjuk mihamarabbi válaszukat. Amennyiben bármilyen kérdésük van, szívesen állunk az Önök és Igazgatóságuk rendelkezésére.

Őszinte híve,

/s/ Erez Vigodman
Erez Vigodman
President and Chief Executive Officer


Tanácsadók

A Barclays és a Greenhill & Co. a Teva pénzügyi tanácsadóiként lépnek fel. A Kirkland & Ellis LLP és a Tulchinsky Stern Marciano Cohen Levitski & Co biztosít jogi tanácsadást a Teva számára, míg Hollandiában a De Brauw Blackstone Westbroek N.V. és a Loyens & Loeff N.V. tölti be a cég jogi tanácsadójának szerepét.

Amit a Teva-ról tudni kell

A Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE and TASE: TEVA) vezető nemzetközi gyógyszergyártó vállalat, amely magas minőségű, a betegeket a középpontba állító egészségügyi megoldásokat biztosít sok millió beteg számára napról napra. A Teva, amelynek székhelye Izraelben található, a világ legnagyobb generikusgyógyszer-gyártó vállalata, amelynek termékportfóliójában több mint 1000 molekula áll rendelkezésre a szinte összes terápiás területet lefedő generikus gyógyszerek széles körének előállításához. A speciális gyógyszerek gyártói közt a Teva világelső pozíciót mondhat magáénak a központi idegrendszer működési rendellenességeinek kezelésére szolgáló innovatív kezelések terén, ideértve a fájdalomcsillapítókat is, és erős termékportfólióval rendelkezik a légzőszervi betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerekből is. A Teva nemzetközi kutatás-fejlesztési divíziója integrálja a cég generikumok és speciális gyógyszerek előállítása terén meglévő tapasztalatait és tudását a betegek eddig kielégítetlen igényeinek kielégítésére szolgáló újfajta megoldások kidolgozása érdekében, amelynek során felhasználja a vállalat orvostechnikai eszközökkel, szolgáltatásokkal és technológiákkal kapcsolatos ismereteit is. A Teva nettó árbevétele 2014-ben 20,3 milliárd USA dollárt tett ki. További információkért kérjük, látogasson el a www.tevapharm.com oldalra. (folyt.)



2015. április 22., szerda 11:53

A Teva ajánlatot tett a Mylan felvásárlására részvényenként 82,00 USA dollárért, amely készpénzben és részvényben fizetendő (7. rész)
    Jeruzsálem, 2015. április 22., szerda (Business Wire/OTS) -

    Előremutató állítások

Ez a közlemény olyan, az Amerikai Egyesült Államok Magánértékpapírokra vonatkozó peres eljárások reformjáról szóló 1995. évi törvénye (Private Securities Litigation Reform Act of 1955) értelmében előremutató állításoknak minősülő állításokat tartalmaz, amelyek a vezetőség jelenlegi nézetein és várakozásain, illetve különféle feltételezéseken alapulnak, és olyan ismert és ismeretlen kockázatokat és bizonytalansági tényezőket hordoznak magukban, amelyek idővel változhatnak, és amelyek következtében a jövőbeli eredmények vagy teljesítmény jelentős mértékben eltérhet az előremutató állításokban kifejezett vagy vélelmezett eredményektől és teljesítménytől. Ezek közé a feltételezések, ismert és ismeretlen kockázatok és bizonytalansági tényezők közé tartoznak, többek közt, a vállalat által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission) (a továbbiakban "SEC") a 10-K sz. nyomtatványon a 2014. december 31-án záródó pénzügyi évre vonatkozóan benyújtott Éves jelentésben, valamint a SEC-hez benyújtott egyéb jelentéseinkben tárgyalt feltételezések, ismert és ismeretlen kockázatok és bizonytalansági tényezők, valamint a Mylan üzleti tevékenységével kapcsolatos, a Mylan által a SEC-hez időről időre benyújtott iratokban részletezett feltételezések, ismert és ismeretlen kockázatok és bizonytalansági tényezők, amely tényezők a fenti hivatkozások alapján az itt közöltekhez tartozónak tekintendők. Az előremutató állítások általában az olyan szavak alapján azonosíthatók, mint a "várakozásaink szerint", "előre láthatóan", "úgy hisszük", "szándékozunk", "becsléseink szerint", "fogunk", "lenne", "tudnánk", "kellene", "lehetséges", "terveink szerint", valamint ezekhez hasonló kifejezések. A visszamenőleges tényadatokon alapuló állítások kivételével minden állítás előremutató állításnak tekinthető, ideértve a Mylan javasolt felvásárlására, a javasolt ügylet finanszírozására, a várt jövőbeli teljesítményre (beleértve a várt üzemi eredményt és a várható profitra vonatkozó becsléseinket) és az egyesített vállalat jövőbeli pénzügyi állapotára, üzemi eredményére, stratégiájára és terveire vonatkozó állításokat is. A tényleges eredmények és teljesítmény, valamint az e sajtóközleményben szereplő előremutató állításokban felvázolt eredmények és teljesítmény közti lényeges eltérést előidéző fontos tényezők közé tartoznak, többek közt, a következők: a Teva és a Mylan közt esetleg létrejövő ügylet végkimenetele, ideértve azt a lehetőséget, hogy a Teva és a Mylan közti ügylet nem jön létre, vagy az ügylet más feltételekkel jön létre; a Teva és a Mylan üzleti tevékenységének egyesítésének hatásai, ideértve az összeolvadt társaság jövőbeli pénzügyi helyzetét, üzemi eredményét, stratégiáját és terveit; az ügylet időzítésével kapcsolatos bizonytalansági tényezők; az a lehetőség, miszerint az ügylet várt előnyei nem következnek be, és a Teva és a Mylan működésének integrálása (ideértve bármely várt szinergiát) nem valósul meg teljes mértékben, vagy a vártnál hosszabb ideig tart; a Teva és a Mylan részvényeinek piaci árára által gyakorolt negatív hatások, ideértve a jelen közlemény negatív hatásait vagy a lehetséges ügylet végrehajtását; a cég képességét arra, hogy megszerezze a szabályozó hatósági jóváhagyásokat a javasolt vagy várt feltételekkel, és megfeleljen az ajánlatra vonatkozó feltételeknek, ideértve bármely részvényesi jóváhagyás megszerzését, minden esetben a vonatkozó időhatárokon belül; cégünk és a Mylan képességét arra, hogy teljesítse a cégeink közti szerződésben vagy a Mylan jelenlegi vagy jövőbeli szerződéseiben és hitelszerződéseiben rögzített összes kötelezettségvállalást, amelyeknek bármiféle megsértése az időben való orvoslás hiányában az egyéb szerződésszegések esetén általános szerződésszegést bekövekeztető előírások alapján egyéb kötelezettségek megszegésének minősül; a cégünk és a Mylan kitettsége a devizaárfolyamok fluktuációjának és az azokkal kapcsolatos korlátozásoknak és hitelkockázatoknak; az egészségügyi rendszer szabályozásában, a gyógyszerárazásban vagy ártámogatásban bekövetkező reformok hatásai; a biotechnológiai módszerekkel előállított gyógyszerek törzskönyvezésével és jóváhagyásával kapcsolatos jogi és szabályozási bizonytalansági tényezők; más piaci szereplők által előidézett verseny hatása; politikai vagy gazdasági stabilitás hiánya, korrupció, jelentősebb viszályok vagy terrorcselekmények negatív hatásai cégünk vagy a Mylan jelentős nemzetközi egységeire; a SEC-hez a 20-F sz. nyomtatványon a 2014. december 31-án záródó pénzügyi évre vonatkozóan benyújtott Éves jelentésben, valamint a SEC-hez benyújtott egyéb jelentéseinkben tárgyalt más kockázatok, bizonytalanságok és egyéb tényezők; valamint a Mylan SEC-hez benyújtott jelentéseiben és irataiban tárgyalt kockázatok és bizonytalansági tényezők. Az e közleményben az előremutató állításokkal kapcsolatosan közölt figyelmezetések minden nekünk, illetve a nevünkben eljáró személynek tulajdonítható előremutató állítás teljes egészére kifejezetten vonatkoznak. A jelen sajtóközlemény olvasóit arra intjük, hogy ne támaszkodjanak túlzott mértékben ezekre az előremutató állításokra, amelyek kizárólag a jelen sajtóközlemény kiadásának időpontjában fennálló helyzetre vonatkoznak. A vállalat nem vállal kötelezettséget ezeknek az előremutató állításoknak a jelen sajtóközlemény kiadását követően felmerülő új információk, bekövetkező események vagy egyéb okok miatti frissítésére és módosítására. (folyt.)



2015. április 22., szerda 11:53

A Teva ajánlatot tett a Mylan felvásárlására részvényenként 82,00 USA dollárért, amely készpénzben és részvényben fizetendő (8. rész)
    Jeruzsálem, 2015. április 22., szerda (Business Wire/OTS) -

    TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A jelen közlemény kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, és nem minősül semmiféle értékpapír vételére irányuló ajánlatnak, illetve bármiféle értékpapír eladására irányuló ajánlatkérésnek. A jelen közlemény egy ajánlattal kapcsolatos, amelyet a Teva a Mylannel való üzleti egyesülésre vonatkozóan tett. Ezen ajánlat következtében az események jövőbeli alakulásától függően előfordulhat, hogy a Teva és a Mylan egy vagy több meghatalmazotti nyilatkozatot, regisztrációs nyilatkozatot vagy egyéb iratot nyújt be a SEC-hez. A jelen közlemény nem helyettesít semmiféle meghatalmazotti nyilatkozatot, regisztrációs nyilatkozatot, részvénykibocsátási tájékoztatót vagy egyéb iratot, amelyet a Teva és/vagy a Mylan benyújtott vagy esetleg benyújt a SEC-hez a javasolt tranzakcióval kapcsolatban. Az Amerikai Egyesült Államok 1933. évi Értékpapírtörvénye (Securities Act of 1933) hatályos módosításának 10. paragrafusában rögzített követelményeknek megfelelő részvénykibocsátási tájékoztató kiadásán kívül egyéb módon nem kerül sor értékpapírokra vonatkozó eladási ajánlat kiadására. A BEFEKTETŐKET ÉS AZ ÉRTÉKPAPÍR-TULAJDONOSOKAT ARRA KÉRJÜK, HOGY TELJES EGÉSZÉBEN FIGYELMESEN OLVASSÁK EL A SEC-HEZ ESETLEG BENYÚJTÁSRA KERÜLŐ MEGHATALMAZOTTI NYILATKOZATO(KA)T, REGISZTRÁCIÓS NYILATKOZATOKAT, RÉSZVÉNYKIBOCSÁTÁSI TÁJÉKOZTATÓT ÉS EGYÉB IRATOKAT, HA ÉS AMIKOR AZOK ELÉRHETŐK LESZNEK, MIVEL AZOK FONTOS INFORMÁCIÓKAT TARTALMAZNAK A JAVASOLT ÜGYLETRŐL. Bármely végleges meghatalmazotti nyilatkozat (ha és amikor rendelkezésre áll) postázásra kerül a részvényesek számára. A befektetők és értékpapír-tulajdonosok a jelen közleményt, a SEC-hez a Teva által benyújtott bármely meghatalmazotti nyilatkozatot, regisztrációs nyilatkozatot, részvénykibocsátási tájékoztatót és egyéb iratot (mindegyik esetben ha és amikor az elérhető lesz) ingyenesen beszerezhetik a SEC által működtetett honlapról a következő címen: http://www.sec.gov.

Kapcsolat:
Befektetői kapcsolatok:
Teva United States
Kevin C. Mannix, 215-591-8912
Ran Meir, 215-591-3033
vagy
D.F. King & Co., Inc.
Jordan Kovler, 212-493-6990
vagy
Teva Israel
Tomer Amitai, 972 (3) 926-7656

Média
Teva United States
Denise Bradley, 215-591-8974
vagy
Amerikai Egyesült Államok
Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher
Joele Frank / Tim Lynch / Meaghan Repko / Alyssa Cass
212-355-4449
vagy
Teva Israel
Iris Beck Codner, 972 (3) 926-7687
vagy
Hollandia
Citigate First Financial
Uneke Dekkers / Petra Jager / Suzanne Bakker
+ 31 20 575 40 10


Forrás: Teva Pharmaceutical Industries Ltd.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.