OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. április 1., szerda 18:29

Újabb stratégiai együttműködési terület a Magyar Posta és a takarékszövetkezeti szektor között
    Budapest, 2015. április 1., szerda (OTS) - A takarékszövetkezeti integráció célja a hitelezési aktivitás növelése, a pénzügyi szolgáltatások megújítása, a vidék pénzügyi infrastruktúrájának és kultúrájának fejlesztése. A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt., mint a takarékszövetkezeti szektor központi bankja, az integráció létrejötte óta törekszik arra, hogy ezen célok elérését minél több eszközzel, köztük az igénybevett szolgáltatások fejlesztésével is támogassa. Ezzel összhangban a meghívásos tendert követő sikeres tárgyalások, és azt követő megegyezés után a jövőben a Magyar Posta Csoport tagja, a JNT Security Kft. láthatja el az integrációban résztvevő szervezetek jelentős részének értéklogisztikai feladatait.

    
A hosszú távú, kiszámítható partneri együttműködés érdekében a Magyar Posta Zrt. (a továbbiakban "Magyar Posta") 100 százalékos leányvállalata, a Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt. és a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (a továbbiakban "Takarékbank") 2015. március 31-én adásvételi szerződést írt alá a JNT Security Kft.-ben (a továbbiakban "JNT") a Takarékbank által történő 40 százalékos tulajdonszerzésről.

Ettől függetlenül 2015. március 31-én a Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt. és az FHB Jelzálogbank Nyrt. (a továbbiakban "FHB Nyrt.") adásvételi szerződést írt alá a JNT-ben az FHB Nyrt. által történő 10 százalékos tulajdonszerzésről.

A JNT meghatározó és legnagyobb tulajdonosa ugyanakkor továbbra is a Magyar Posta Csoport marad 50 százalékos részesedéssel.

Az együttműködés eredményeként a jövőben a Takarékbanknak, az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. teljes hálózatának az értékszállítási és értékfeldolgozási feladatait a JNT láthatja el, illetve az integrációban résztvevő takarékszövetkezetek jelentős részének hálózatában is a JNT végezheti majd az értéklogisztikai tevékenységet a két társasággal - az adásvételi szerződéssel egyidőben - megállapodott hosszú távú szolgáltatási szerződés keretein belül. Ez a jelenlegi több mint 1000 darab, JNT által kiszolgált szállítási ponton túl közel 2000 darab új - összesen tehát több mint 3000 darab - szállítási pontot jelent majd a szerződéskötést követően, és a pénzügyi szolgáltatást végző bank- és takarékszövetkezeti fiókhálózatot, valamint az említett intézmények által üzemeltetett ATM hálózat egy részét érinti. Ennek eredményeképpen a JNT-nél jelentősen, várhatóan többszörösére nő a nem postai eredetű - eddig csupán mintegy 15%-ot képviselő - árbevétel. A bevételek növekedése és koncentrációjának mérséklődése jelentősen hozzájárulhat a JNT jövőbeni eredményes és stabil működéséhez.

A JNT több mint tíz éve a hazai készpénz logisztikai piac meghatározó szereplője, fő tevékenységei: készpénzszállítás, pénzfeldolgozás, ATM üzemeltetés, tűzvédelmi szolgáltatások, biztonságtechnikai szolgáltatások. A JNT budapesti székhelyen található központja mellett 13 telephellyel rendelkezik, amely révén országos lefedettségű készpénzszállítási és értékfeldolgozási logisztikai hálózatot üzemeltet, és a Magyar Posta mellett már eddig is több nagyvállalat, így például a Szerencsejáték Zrt., a MÁV Start Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. számára is nyújt értéklogisztikai szolgáltatásokat.

A JNT - amely az egyetlen országos lefedettséggel rendelkező hazai tulajdonú pénz- és értékszállítással illetve feldolgozással foglalkozó szolgáltató - jelenleg is több száz postahelyet szolgál ki, amelyek elhelyezkedése hasonló lefedettséget mutat a szövetkezeti hitelintézetek fiókhálózatának eloszlásával, így a Takarékbank, a takarékszövetkezeti szektor és az FHB Bank kiszolgálása költséghatékonyan megvalósítható, illetve lehetővé teszi a meglévő kapacitások jobb kihasználását. Az MNB minősítéssel rendelkező vidéki értéktárak révén biztosítható az integráció hatékony, regionális szintű kiszolgálása.

A szövetkezeti hitelintézeti szektor és az FHB Csoport teljes körű kiszolgálása révén a JNT komoly - értékszállításra, értékfeldolgozásra és ATM hálózat üzemeltetésére is kiterjedő - referenciát szerez a pénzügyi szektorban, amely alapot biztosíthat a jövőbeli fejlődéshez, növekedéshez.

Az együttműködés a JNT, valamint tulajdonosai számára, jelentős bevétel növekedést a Társaság jövedelmezőségének megszilárdítását és piaci pozíciójának megerősítését eredményezi.

Az értékesített részesedések vételára független tanácsadó által elkészített cégértékelésen alapul. A felek szándéka szerint, az adásvételi tranzakciók zárására még 2015 első félévében sor kerül.

Budapest, 2015. április 1.

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.