OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. március 31., kedd 13:15

Határon Túli Magyar Színházak Szemléje - 2015. május 11-15.
    Budapest, 2015. március 31., kedd (OTS) - A Thália Színház 2015. május 11. és 15. között negyedik alkalommal rendezi meg a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjét, melyen 5 nap alatt 8 előadást láthat majd a közönség.

    Május 11-én, hétfőn a nagyszínpadon az Újvidéki Színház a művész és hatalom viszonyáról szóló előadását láthatják.  Matei Visniec, a Párizsban élő román drámaíró III. Richárd betiltva, avagy jelenetek Meyerhold életéből című darabját Anca Bradu rendezte.

Május 12-én, kedden, a nagyszínpadon a nagyváradi Szigligeti Színház mutatja be a tolerancia és a megbocsátás szükségességének üzenetét hordozó lengyel kortárs drámát, Tadeusz Slobodzianek: A mi osztályunk című darabját, szintén Anca Bradu rendezésében. Az Arizona Stúdióban 19.30-tól pedig egy kiváló színész, Bogdán Zsolt idézi meg a zseniális költőt, Ady Endrét a "...függök ezen a zord élet-párkányon" című pódiumműsorral, amely a Szatmárnémeti Harag György Társulat és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közös produkciójaként jött létre.

Május 13-án, szerdán az Arizona Stúdióban 19.30-tól kezdődik az Aradi Kamaraszínház a bibliai mélységeket megreppelő Sex, drugs, gods & rock and roll című radikális stand up comedy-je, Tapasztó Ernő rendezésében.

Május 14-én, csütörtökön, a nagyszínpadon a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat előadásában egy antik görög tragédiát láthatnak, Szophoklész Antigonéjában egy ifjú rendező, Balogh Attila és alkotótársai az élet szépségéről beszélnek a halál tükrében.  Az Arizona Stúdióban 19.30-tól a Kézdivásárhelyi Városi Színház, a mai amerikai drámairodalom egyik legjelesebb képviselőjének, David Mamet: Amerikai bölény című darabját adja elő Kolcsár József rendezésében.

Május 15-én, pénteken, a nagyszínpadon a csíkszeredai Csíki Játékszín előadásában egy regényt láthatnak a színpadon, Kosztolányi Dezső Édes Annáját, Lendvai Zoltán rendezésében. Az Arizona Stúdióban pedig 19.30-tól a Marosvásárhelyi Spectrum Színház hozza Török Viola rendezésében Móricz Zsigmond Boszorkány című drámáját a titokzatos, szabad, öntörvényű nőről, Báthory Annáról.

Thália Színház jegypénztárában és szervezési osztályán már kaphatók a kedvező árú fesztiváljegyek és bérletek.


Budapest, 2015. március 31.


www.thalia.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.