2024. április 19. péntek

2015. március 6., péntek 14:45

Országos médiapályázat
    Budapest, 2015. március 6., péntek (OTS) - Kedves Újságírók, Tévés és Rádiós Szerkesztők! A Magyar Rákellenes Liga a MÚOSZ Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztályának támogatásával "Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák"  A korai felismerés esély a gyógyulásra címmel médiapályázatot hirdet

A Magyar Rákellenes Liga szeretné a média segítségével elérni, hogy az urak 40 éves kor fölött évente látogassanak el urológiai szakrendelésre is.

Hazánkban évente kb. 4000 friss prosztatarákos esetet diagnosztizálnak, és évente 1400-1600 férj, apa, testvér, jó barát veszíti el az életét prosztatarák miatt. Pedig az időben felfedezett prosztatarák gyógyítható. A korai felismerést szolgálják a szűrővizsgálatok, melyek fontosságát a statisztikák is alátámasztják: míg Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban a frissen diagnosztizált prosztatarákos esetek 80%-a műthető, azaz a betegség még nem terjedt a prosztata határain túl, addig Magyarországon az arány fordított: a betegek 70-80%-a már áttétekkel kerül orvoshoz. Ekkor a sebészi beavatkozás, amely a korai esetek 90%-ában tíz éven túli túlélést biztosít, már nem kerülhet szóba.

Pályázni a magyarországi írott, elektronikus (tv-rádió), hírügynökségi és online sajtóban 2015. február 1. és május 31. között megjelenő tudósítással, publikációval, interjúval, riporttal, max. 30 perc hosszú rádiós/tévés összeállítással, műsorral.

A pályázatnak tartalmaznia kell:
    - a média felület és a műsor nevét
    - a cikk, tudósítás, riport vagy műsor publikálásának időpontját
    - a pályaművet (link, vagy csatolt word/pdf, vagy postán cd/dvd)
    - a pályamű megjelenésének egyértelmű igazolását (link, tördelt változat pdf-ben)
    - az alkotó, vagy alkotóközösség nevét, elérhetőségét (telefonszám, postai és email cím)

Nevezési határidő: a pályázatokat elektronikusan, Word formátumban (linkekkel, csatolmányokkal) várjuk. Az élő linken nem elérhető hang és videó anyagokat postán CD/DVD-n kérjük elküldeni 2015. június 15-ig az alábbi e-mail címre:
info@daylighmedia.hu vagy a következő címre: Daylight PR és Marketing Kft. 1038 Budapest, Tündérliget utca 3/III. D épület.

Amennyiben az átküldött anyag nem igazolja egyértelműen, ellenőrizhetően a megjelenést, (tördelt cikk pdf-e vagy link) a pályázat érvénytelen.

A beérkezett pályázatokat a bizottság legkésőbb 2015. szeptember 15-ig bírálja el.

A pályázat eredményét a www.rakliga.hu honlapon közzétesszük, a nyerteseket külön értesítjük.

Az ünnepélyes díjátadó várható időpontja: 2015. október 15.

A műfajok és a médiumok esélyegyenlőségének jegyében a díjazottak között a zsűri nem állít fel sorrendet: hárman részesülnek 100-100 ezer forint díjazásban.

A díj összege bruttó érték.

A kiírók fenntartják a jogot különdíj adományozására.

A borítékra írják rá: "Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák"

Prof. Dr. Simon Tamás, elnök
Magyar Rákellenes Liga