OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. március 4., szerda 19:27

A Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. nyilatkozata
    Budapest, 2015. március 4., szerda (OS) - A Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. az elmúlt időszakban megjelent sajtótámadásokkal kapcsolatosan az alábbi nyilatkozatot teszi:

    
A keszthelyi kikötő megvásárlása óta eltelt alig több mint két hónapban a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. napi rendszerességgel szerepel egyes sajtóorgánumok hasábjain.

Ismert tény, hogy a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. a tavalyi évben vételi ajánlatott tett a kikötőre és vevőként elfogadta az önkormányzat által szabott feltételeket, mind az ingatlanok tulajdonjogának megszerzésére, mind pedig a hosszú távú - 15 éves - bérleti, üzemeltetési szerződés megkötésére vonatkozóan. Ennek alapján a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. 2014 decemberében megvásárolta a kikötőt üzemeltető céget, kifizette a város felé fennálló adósságot és az ingatlanok ellenértékének megfelelő tőkeemelést hajtott végre.

A Zala Megyei Kormányhivatal vizsgálatot folytatott le az adás-vételi eljárás jogszerűségével kapcsolatosan, és megállapította, jogszerű volt a kikötőt működtető cég eladásával kapcsolatos önkormányzati döntés.

Az adás-vétel jogszerűségét vitató további sajtótámadások okán február 17-én a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. kérte Keszthely Város Önkormányzatát, hogy tegye meg a szükséges lépéseket, minden érintett hatóság bevonásával az ügylet teljes körű kivizsgálására. Az önkormányzat megindította a szükséges eljárásokat, a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. tudomása szerint a vizsgálatok legkésőbb 2015 nyarán lezárulhatnak.

Az azóta eltelt napokban megjelent, egyes írásokban a valóságnak nem megfelelő állítások és durva csúsztatások jelentek meg:

"A hvg.hu oldalon megjelent "Tiborczék kikötőt szereztek, és máris itt a milliárdos pályázat" c. írás a keszthelyi kikötő európai uniós forrásokból történő fejlesztésekkel való összemosása spekuláción alapszik, hiszen a szóban forgó KÖZOP pályázat az áruforgalmat bonyolító kikötők infrastruktúrájának korszerűsítését célozza. A Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. pedig egyrészt nem közforgalmú kikötőt üzemeltet, másrészt pedig a tervezett fejlesztési-, megújítási munkákhoz nem kíván EU-s forrást igénybe venni, amelyet a cég a hvg.hu tudomására hozott a hozzá beérkező kérdésekre reagáló válaszlevelében.

"A nol.hu "Eddig titkolták, de Orbán veje mindent visz" c., a szerződéshez csatolt szándéknyilatkozattal foglalkozó cikke kapcsán ezúton jelezzük, hogy a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft.-nek a területen lévő felépítmények tulajdonosaként vételi szándéka fennáll, amennyiben az önkormányzat a területtel kapcsolatosan a jogszabályi környezetnek megfelelően értékesítési szándékát kifejezi. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szándéknyilatkozattal Keszthely nem a terület eladására kötelezte el magát, hanem arra, hogy amennyiben értékesíthetővé válik a terület, úgy a felépítmények tulajdonosának elővásárlási joga van.

A Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. kijelenti, hogy az adás-vételt a törvény hatálya alá tartozó, vonatkozó jogszabályok maradéktalan megtartása mellett bonyolította, munkáját mindig, minden körülmények között törvényesen végzi.

A sajtó érdeklődésének eleget téve az elmúlt időszakban a cég készséggel megválaszolta a beérkező sajtómegkereséseket, azonban a megjelent írásokban a cég válasza több esetben kontextusából kiragadva, spekulatív és csúsztatásokkal elferdített környezetben jelent meg és detektálható politikai támadások kereszttüzébe került.

Ezért, az elmúlt időszakban megjelent és a jövőben megjelenő, a valóságnak nem megfelelő állítások, szándékos csúsztatások miatt a jogi eljárásokat a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. megindítja, az önkormányzat által kezdeményezett vizsgálatok lezárásáig  - a szükséges jogi lépések megtételén túl - a sajtómegkeresésekre, nem kíván reagálni.

Budapest, 2015.03.04.

Péter Zsolt ügyvezető
Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft.

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.