OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. március 4., szerda 09:29

Lehetőségek a nők számára Közép- és Kelet-Európában: a műszaki és technológiai területeken dolgozó nők nemzetközi konferenciája, 2015. március 9-11. (1. rész)
    Washington, 2015. március 4., szerda (Business Wire/OTS) - Az évente megrendezett virtuális fórum globális közösséget teremt az élő internetes közvetítés és a helyi testvérrendezvények révén

    A Globális maraton a műszaki és technológiai területeken dolgozó nők rendezésében a nőkért és a nőkről (Global Marathon For, By and About Women in Engineering & Technology) elnevezésű konferencia hétfőn, március 9-én, európai idő szerint d.e. 11.00 órakor kezdődik. A hat kontinensre kiterjedő ingyenes, globális online fórum kapcsolatot létesít a műszaki és technológiai területeken dolgozó nők közt, és bevonja őket hozzájuk hasonló társaik közösségébe. Az idei nemzetközi konferencia témája "Új horizontok létrehozása" (Engineering New Horizons). A konferencia a társrendezvénye a DiscoverE "Hozz el egy lányt a műszaki napra" (Introduce a Girl to Engineering Day) nevet viselő, évente megrendezésre kerülő eseményének, amely mintegy egy millió lánnyal igyekszik megismertetni a műszaki területeket, és mentori támogatást biztosítani számukra. Az idei program, amelynek alaptémája, a "Minden lánynak van egy kis műszaki vénája" (There's A Little Bit of Engineer In Every Girl), a #BringItOut hashtagre kattintva érhető el.

A globális konferencia lehetővé teszi a műszaki és technológiai területeken dolgozó nők számára, hogy - virtuálisan - találkozzanak, és megosszák egymással a személyes, oktatási és szakmai kihívásokat, amelyekkel munkájuk során szembesülnek, valamint az ezek legyőzésében elért sikereiket. Az idei konferencián 15 ország képviselője tart előadásokat különböző témákról, az ugandai vállalkozók körülményeitől kezdve a latin-amerikai származású nők változó helyzetén át az ezredfordulós nemzedék kultúrájáig, hogy csak néhányat említsünk. A 2014-es konferencia mintegy 1000 aktív résztvevőt vonzott 43 országból.

"A globális konferencia összehozza a nőket a világ minden tájáról, lehetőséget adva számukra, hogy bővítsék kapcsolati hálójukat, tanuljanak a világon a legbátrabb, legokosabb és legsikeresebb nőktől, és erőt merítsenek történeteikből" - magyarázta Dawn McGinley, a konferencia elnöke és a 3M Women's Leadership Forum vezetője.

A háromnapos esemény témái közt szerepelnek a következők:

Március 9.

A nap témája: Új kilátások a műszaki és technológia területeken dolgozó nők számára

A vitaindító előadást Megan Smith, az Amerikai Egyesült Államok kormányának technológiai vezetője tartja. Továbbá az első napon kerül sor Shaesta Waiz, a világ első afgán-amerikai merevszárnyú repülőgép-pilótanőjének előadására is. Shaesta, aki az Embry-Riddle Repüléstani Egyetemen végzi tanulmányait, azt tervezi, hogy 2016-ban egyedül körberepüli a Földet, arra ösztönözve ezzel a lányokat és nőket, hogy ne féljenek megvalósítani álmaikat. Shaesta jelenleg a világkörüli légiútjáról szóló diplomamunkáján dolgozik.


Március 10.

A nap témája: A Te kilátásaid: találd meg a megfelelő nézőpontot

A második nap érdekességei közé tartozik a 3M-nél mérnöki karriert befutott nemzetközi női vezetők részvételével "Te választasz" címmel lefolytatásra kerülő, a munka és a magánélet egyensúlyáról szóló műhelyfoglalkozás, valamint a leszbikus, homoszexuális, biszexuális, transznemű, nem egyértelmű nemi identitású (ún. "queer"), nemi identitását illetően még határozatlan és interszexuális személyek (LGBTQI) mentorálásával kapcsolatos kérdésekre választ kereső beszélgetés. Ez utóbbi összejövetelt Rochelle Diamond, a Caltech szakmai vezetőségének tagja, a National Organization of Gay and Lesbian Scientists and Technical Professionals (NOGLSTP) (Meleg és Leszbikus Tudósok és Műszaki Szakemberek Országos Szervezete) elnöke vezeti, aki őszintén beszél arról, hogy milyen karrierlehetőségei vannak a meleg és leszbikus technológiai és műszaki szakembereknek.


Március 11.

A nap témája: Mi a következő kilátásod?

A globális konferencia utolsó napján a résztvevők előadást hallhatnak a CoderDojoról, amely 7-17 éves gyermekek és fiatalok számára ingyenes, önkéntesek által vezetett, független, közösségi alapú, programozást oktató globális hálózat. Ez az új projekt számítástechnikai ismeretek ingyenes elsajátítását teszi lehetővé a diákok számára világszerte, megmutatja nekik, hogyan lehet kódolni és honlapot készíteni, alkalmazásokat, programokat és játékokat fejleszteni, miközben közvetlen és kreatív módon körbejárja a technológiai tudás témáját. A globális konferencia keretében megrendezett előadás bemutatja a CoderDojot, és képet ad arról, hogyan csatlakozott hozzá személyesen vagy virtuálisan több száz önkéntes.

Egy másik előadás az 1980 és 2000 közt született, ún. "ezredfordulós nemzedékbe" tartozó latin-amerikai és amerikai egyesült államokbeli nőknek szól számukra fontos témákról az alábbi témakörökben:
    - Mit szeretne és mire van szükséges az ezredfordulós nemzedéknek a munkahelyen
    - Munkahelyi kommunikáció (nem pusztán email!)
    - Munkahelyi kapcsolatok (4 generáció egy helyen)

További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: http://www.discovere.org/our-programs/global-marathon.

A 2015. évi globális konferencia fő támogatói többek közt a 3M, a Bechtel, a Fluor, az IBM, a Motorola Solutions Alapítvány, a Northup Grumman Alapítvány, a Shell és a TE Connectivity Alapítvány.
(folyt.)



2015. március 4., szerda 09:30

Lehetőségek a nők számára Közép- és Kelet-Európában: a műszaki és technológiai területeken dolgozó nők nemzetközi konferenciája, 2015. március 9-11. (2. rész)
    Washington, 2015. március 4., szerda (Business Wire/OTS) -

    Amit a DiscoverE-ről tudni kell

A DiscoverE egy önkéntes alapon szerveződő, egyre bővülő mozgalmat vezető szervezet, amely a jelenlegi és jövőbeli generációkat ösztönzi és támogatja abban, hogy felfedezzék a maguk számára a műszaki tudományokat. Önkéntesekből álló hálózatuk az USA-ban és külföldön a több mint 100 szakmai szervezetet, nagyvállalatokat és kormányhivatalokat tömörítő DiscoverE koalíción alapul. Együtt képesek vagyunk egy alapvető igény kielégítésére: a diákok, szülők és tanárok bevezetésére a műszaki tudományokba, közvetlen, gyakorlati tapasztalatokat kínálva számukra erről a területről, és közelebb hozva számukra a tudományt és a matematikát. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.discovere.org.


Kapcsolat:
Sayles & Winnikoff Communications
Michelle Addo, 212-725-5200 x122
michelle@sayleswinnikoff.com

Forrás: DiscoverE



E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.