OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. február 3., kedd 09:43

NSK: a 2015. márciusával záruló pénzügyi év harmadik negyedévében elért eredmények (1. rész)
    Tokió, 2015. február 3., kedd (Business Wire/OTS) - Az NSK Ltd. (NSK)(TOKYO:6471) ma közzétette a cég által a 2015. márciusával záruló év harmadik negyedévében elért pénzügyi eredményeket. A társaság mind az értékesítési árbevétel, mind a profit tekintetében igen jó eredményeket könyvelhet el.

    1. Üzleti áttekintés

(1)     A konszolidált üzleti eredmények áttekintése
A 2015. március 31-én záruló év első kilenc hónapjában a japán gazdaságra gyengülés volt jellemző, többek közt azért, mert a fogyasztásiadó-emelést követően megtorpanó fogyasztói kiadások továbbra is stagnáltak. Az Egyesült Államok gazdasága az erős belső kereslet hatására ugyanakkor egyre inkább magához tért a válság okozta visszaesést követően, és az európai országokban, elsősorban az eurózónában, az államadóssággal kapcsolatos problémák és a geopolitikai kockázatok érvényesülése ellenére szintén fellendülés volt tapasztalható. Ezzel szemben Ázsiában ebben az időszakban a kínai gazdaság növekedése lelassult, a többi ázsiai országra pedig továbbra is általában gyenge teljesítmény volt jellemző.

    Összefoglaló adatok:
    - Nettó árbevétel: 711903 millió jen (11,6%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest)
    - Konszolidált és működési bevételek: 67021 millió jen (49,9%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest)
    - Szokásos vállalkozási eredmény: 66833 millió jen (48,8%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest)
    - Adózás utáni korrigált eredmény (a kisebbségi részesedések levonása után): 43725 millió jen (176,7%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest)


2.    Üzleti szegmensekre vonatkozó információk

(1) Ipari gépek/berendezések üzletág
Az ipari gépek/berendezések iránti kereslet világszerte fokozatosan élénkülni kezdett. Az eredményeket régiók szerinti bontásban vizsgálva megfigyelhető, hogy az értékesítési árbevétel Japánban növekedett, elsősorban a szerszámgép- és félvezető-gyártó ágazatban, az okostelefonokkal kapcsolatos berendezések/alkatrészek iránti keresletnek köszönhetően. Az amerikai kontinensen elért árbevétel is emelkedett, főként az általános gépipari termékek terén. Európában a szélturbina- és szerszámgép-ágazatban érvényesülő állandó kereslet nyomán szintén bővült az értékesítési árbevétel. Bár Kínában az építőipari gépgyártási ágazatban kevésbé nőtt a kereslet, a kormányzati gazdaságélénkítő politika hatására a vasúti és szélturbina-szektorra élénk kereslet volt jellemző. Az ASEAN-országokban a piac stagnálása ellenére az ipari gépekhez való csapágyak eladásából származó árbevétel nőtt, főként az utópiaci értékesítéseknek köszönhetően.
- Nettó árbevétel az ipari gépek/berendezések üzletágban: 202889 millió jen (14,0%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest)
- Működési bevétel: 22597 millió jen (45,8%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest)

(2) Gépjármű üzletág
A globális gépjárműpiacon az erős észak-amerikai piaci kereslet hatására folytatódott a fokozatos bővülés, amelyet még a kínai kereslet lassúbb növekedése sem vetett vissza. Földrajzi régiók szerint bontásban vizsgálva az eredményeket az alábbi megállapítások tehetők: a japán gépjárműpiac csak lassan tért magához a fogyasztásiadó-emelés okozta sokkból, és mivel az NSK gyártókapacitásainak egy részét a tengeren túlra helyezte át a gépjárműgyártók által preferált helyi beszerzések kielégítése érdekében, az e régióban elért árbevétel a korábbi időszakhoz képest alacsonyabb volt. Az amerikai kontinensen a Japánból ide áthelyezett gyártókapacitásoknak és az erős észak-amerikai piaci keresletnek köszönhetően nőtt az értékesítés. Európában a gépjárműpiac válság utáni folyamatos javulása nyomán a cég szintén nagyobb árbevételt ért el. Kínában az új megrendeléseknek köszönhetően jelentősen nőtt az elektromos szervokormányrendszerek (EPS) értékesítése, és a gépjárműcsapágy-eladások - elsősorban európai és japán gépjárműgyártóknak - szintén bővültek a lassuló piaci növekedés ellenére. Ázsia más államaiban a piaci feltételek országonként eltérőek voltak; a japán és koreai gépjárműgyártók felé irányuló értékesítés ugyanakkor bővült.
- Nettó árbevétel a gépjármű üzletágban: 480162 millió jen (11,0%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest)
- Működési bevétel összesen: 46906 millió jen (+39,9%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest).

A konszolidált eredményt illetően nincs változás a korábbi közleményben szereplő előrejelzéshez képest.

A pénzügyi eredményekről további részletekért kérjük, látogasson el az NSK honlapjára a http://www.nsk.com/investors/ internetes címen.(folyt.)



2015. február 3., kedd 09:43

NSK: a 2015. márciusával záruló pénzügyi év harmadik negyedévében elért eredmények (2. rész)
    Tokió, 2015. február 3., kedd (Business Wire/OTS) -

    Óvatosságra intő figyelmeztetés
A jelen közlemény az eredetileg japán nyelven megjelent közlemény angol nyelvű, kizárólag az olvasó kényelmét szolgáló fordítása. Az NSK nem garantálja, hogy a jelen közlemény az eredeti japán nyelvű szöveg teljes körű, illetve pontos fordítása, és felhívja az olvasó figyelmét arra, hogy ne támaszkodjon túlzott mértékben a fordított változatra. Abban az esetben, ha a japán és az angol nyelvű szöveg eltér, a japán nyelvű változat tekintendő mérvadónak. A jelen dokumentumnak nem célja, illetve nem tekintendő úgy, mint amely arra szolgál, hogy NSK részvények vásárlására vagy eladására szólít fel.

Kapcsolat:
NSK
Makiko Urushino
urushino@nsk.com
Fax:81-3-3779-7431

Forrás: NSK


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.