OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2015. január 26., hétfő 09:42

Egy új tanulmány a pénzküldemények pozitív hatását elterjedtebbnek találta, mint ahogyan azt korábban hitték (1. rész)
    Davos, Svájc, 2015. január 26., hétfő (Business Wire/OTS) - A Világgazdasági Fórum éves ülésén a Western Union vezérigazgatója, Hikmet Ersek a migrációról és a University of Colorado Boulder kutatási eredményeiről beszélt - A University of Colorado Boulder (boulderi Coloradoi Egyetem) üzleti fakultásának (Leeds School of Business) elismert üzleti kutatási részlege (Business Research Division), valamint a nemzetközi fizetési szolgáltatók közt vezető szerepet játszó The Western Union Company (NYSE:WU) ma bejelentette egy különleges, újfajta tanulmány megjelentetését. A tanulmány, amely az első a maga nemében, a határokon átnyúló pénzküldési szolgáltatások általános jótékony hatásairól, illetve ezen belül a Western Union szolgáltatásainak pozitív következményeiről ad képet.

    "A gazdaságfejlődést tanulmányozó szakértők már régóta vitatkoznak azon, hogy milyen hatásai vannak a különböző országokban élő magánszemélyek közti pénzáramlásnak. Bár abban szinte teljes az egyetértés, hogy a pénzküldemények hozzájárulnak a címzettek körében a szegénység mérsékléséhez, továbbra sem egyértelműen tisztázott, hogy vajon ez a pénzmozgás elősegíti-e az általános gazdasági növekedést" - fejtette ki Dr. Miles Light, a University of Colorado Boulder üzleti kutatási részlege által végzett vizsgálatot vezető, gazdaságfejlődéssel foglalkozó közgazdász. "Azt tapasztaltuk, hogy a pénzküldemények haszna nagyobb, mint a kapcsolódó költségek, és az általunk elkészített tanulmány azért különleges, mert több hatást is számszerűen meghatároz."

A tanulmány nemzetközi áttekintést ad a pénzátutalásokról, és ezen belül részletesen vizsgálja a hivatalos pénzküldemények három első célországa közt szereplő Fülöp-szigeteket(1) azzal a céllal, hogy olyan modellt dolgozzon ki, amelynek segítségével más országokra is alkalmazható mutatók alakíthatók ki. "A korábbi tudományos vizsgálódások gyakran csak az általánosan elérhető adatok elemzésére korlátozódtak, míg az általunk végzett kutatás arra is kiterjed, hogy milyen hatása van a határokon átnyúló pénzküldési szolgáltatások piacán jelen lévő egyes szolgáltatók tevékenységének" - magyarázta Dr. Light.

"Lehetőségünk nyílt arra, hogy az üzleti és vállalati felelősségvállalás elősegítése iránti alapvető elkötelezettségünk részeként hozzájáruljunk ennek a gazdasági tevékenységnek a jobb megértését célzó kutatáshoz" - mondta Hikmet Ersek, a Western Union elnök-vezérigazgatója. "Az egyes jelenségek működésének megértése kulcsfontosságú ahhoz, hogy hatékony programokat lehessen létrehozni ennek az évente mintegy 542 milliárd USA dollárt kitevő pénzáramlásnak a kezelésére, valamint annak a globális szinten minden hetedik embernek(2) a számára, akik a mobil munkavállalók táborát alkotják."

A tanulmány rámutat, hogy a Western Union szolgáltatásai hosszú távon pozitív hatást gyakorolnak a társadalomra. A Dr. Light által vezetett kutatások előzetes eredményei közé tartoznak a következők:

    Foglalkoztatás
    - A Fülöp-szigeteken az egyes Western Union ügynöki irodák által lebonyolított tranzakciók 85 nem Western Union állás létrehozására elegendő pénzforrás beáramlását biztosítják.
    - Az összesített adatok szerint ezeknek a Western Union ügynöki irodák által kezelt összegeknek a beérkezése a Fülöp-szigeteken 722.500 állás létrejöttét tette lehetővé.
    Jövedelmek
    - Az alacsonyabb jövedelmű háztartások közt a WU pénzküldemények eredményeként a nominális jövedelem átlagosan 14,5%-kal, a jólét pedig 13,1%-kal emelkedik meg.
    - A WU pénzátutalások ugyanakkor az árakra és a másodlagos jövedelmekre is kihatnak, és e hatások előnyei azoknál a közép- és magas jövedelmű háztartásoknál is jelentkeznek, amelyekhez nem érkezik pénzküldemény. Ebben a társadalmi rétegben az átutalásoknak tulajdoníthatóan a nominális jövedelem átlagos növekedése 0,4%, a jólété pedig 0,3%.

A bérekre gyakorolt hatások

A pénzküldeményt kapók általában kevesebbet dolgoznak, feltehetően azért, mert iskolába járnak vagy támogatják a gyermekeiket vagy idős rokonaikat. Ez csökkenti a munkavállalók számát, miáltal a pénzküldeményben nem részesülők javadalmazása növekszik. A háztartások bevétele szerinti csoportosításban a 2-6. bevételi decilisbe tartozó háztartásokban a munkavállalók száma átlagosan 4,8%-kal csökken, melynek következtében a piaci bérszínvonal a következőképpen növekszik:
    - Alacsony képzettségűek bére: 5,2%-os növekedés
    - Betanított munkások bére: 3,8%-os növekedés
    - Szakmunkások bére: 4,9%-os növekedés

Az előzetes jelentés teljes szövege a következő internetes címen olvasható: www.colorado.edu/leeds/western-union.

A Hikmet Ersek vezette panel részvételéről a Világgazdasági Fórumon további információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.weforum.org/sessions/summary/escaping-poverty.(folyt.)



2015. január 26., hétfő 09:43

Egy új tanulmány a pénzküldemények pozitív hatását elterjedtebbnek találta, mint ahogyan azt korábban hitték (2. rész)
    Davos, Svájc, 2015. január 26., hétfő (Business Wire/OTS) -

    Amit a Western Unionról tudni kell
A Western Union Company (NYSE: WU) piacvezető cég a nemzetközi fizetési szolgáltatások terén. Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil és Western Union Business Solutions márkanevet viselő pénzátutalási szolgáltatásokat biztosító leányvállalataival együtt a Western Union gyors, megbízható és kényelmes pénzküldési és pénzfelvételi, fizetési és pénzutalvány-beváltási szolgáltatásokat nyújt világszerte mind magánszemélyek, mind vállalkozások számára. 2014. szeptember 30-i állapot szerint a Western Union, a Vigo és az Orlandi Valuta márkanév alatt nyújtott szolgáltatások egy megközelítőleg 500.000 ügynököt magába foglaló hálózatba tartozó, a világ 200 országában és területén üzemelő irodákban, valamint mintegy 100.000 ATM-en és ki- és befizetőhelyen keresztül vehetők igénybe. 2013-ban a The Western Union Company világszerte 242 millió tranzakciót bonyolított le lakossági ügyfelek (magánszemélyek) között 82 milliárd USA dollár értékben, és 425 millió üzleti fizetési ügyletet. Tevékenységéről további információk a www.westernunion.com internetes oldalon találhatók.

(1) Forrás: World Development Indicators and World Bank Development Prospects Group
WU-G
WU-F

Fényképek/Multimédia galéria a következő internetes címen áll rendelkezésre: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20150122006349/en/

Kapcsolat:
The Western Union Company
Kristin Kelly, 720-332-4751
kristin.kelly@westernunion.com

Forrás: The Western Union Company


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.