OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. december 16., kedd 09:13

A BC Partners által vezetett konzorcium részvényenként készpénzben fizetett 83,00 USA dolláros áron felvásárolja a PetSmartot (1. rész)
    Phoenix és New York, 2014. december 16., kedd (Business Wire/OTS) - Az ügylet jelentős értéket biztosít a részvényeseknek, és lehetővé teszi a vállalat számára, hogy kihasználja a jövőben kínálkozó növekedési lehetőségeket

    A PetSmart, Inc. (NASDAQ:PETM) ma bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött egy, a BC Partners által vezetett konzorciummal a vállalat felvásárlásáról részvényenként készpénzben fizetendő 83,00 USA dolláros áron, amely ár megközelítőleg 3%-kal magasabb a PetSmart 2014. július 2-i, az ügylet által nem befolyásolt záró részvényárfolyamánál. A konzorcium tagjai közt a BC Partners által kezelt alapok (a továbbiakban "BC Alapok"), valamint a BC Partners tulajdonos vállalatai közül több is megtalálható, ideértve La Caisse de dépôt et placement du Québec-et (a továbbiakban "La Caisse") és a StepStone-t. A Longview Asset Management, amely a PetSmart forgalomban lévő részvényeinek körülbelül 9%-át birtokolja, illetve kezeli, vállalta, hogy az ügylet mellett szavaz. A Longview tulajdonrészének mindössze mintegy egyharmadával vesz részt a konzorciumban, és a tulajdonát képező fennmaradó részvénypakettre ugyanaz a készpénzben fizetendő, részvényenkénti 83 USA dolláros ár érvényes, mint amelyet a PetSmart közrészvényesei kapnak részvényeikért.

A ügylet összértéke körülbelül 8,7 milliárd USA dollár, amely a PetSmart 2014. november 2-án záruló 12 hónapos időszakra vonatkozó adózás és értékcsökkenés levonása előtti korrigált eredményének (adjusted EBITDA) 9,1-szerese.

A bejelentésre azt követően került sor, hogy a PetSmart Igazgató Tanácsa a lehető legmagasabb részvényérték elérésének biztosítása céljából a nyáron megkezdte a PetSmart előtt álló stratégiai lehetőségek alapos felmérését. Az ügyletet a PetSmart Igazgatósága egyhangúlag jóváhagyta, és annak megvalósulása a részvényesek és a szabályozó hatóságok jóváhagyásának, illetve egyéb, szokásos zárási feltételek teljesülésének függvénye. A konzorcium az ügylet finanszírozása céljára külső forrásokat kapott kötelezően vállalt hitel formájában. A tranzakció zárására várhatóan 2015 első felében kerül sor.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan megállapodást sikerült kötnünk a BC Partners-zel, amely összes részvényesünk számára a lehető legmagasabb részvényértéket, a PetSmart számára pedig a legjobb pozíciót biztosítja ahhoz, hogy továbbra is meg tudjon felelni a kisállattartók igényeinek" - mondta el Gregory P. Josefowicz, a PetSmart elnöke. "Ez az ügylet az előttünk álló stratégiai lehetőségek mélyreható felmérésének sikeres lezárását jelenti."

"A tranzakció igazolása annak, hogy a PetSmartot a piac elismert és erős márkának és franchise-nak tekinti, és tükrözi 54000 munkatársunk elkötelezettségét és odaadását az ügyfelek legmagasabb szintű kiszolgálása, és a társaság és részvényeseink számára való értékteremtés iránt" - fejtette ki David K. Lenhardt, elnök-ügyvezető. "A BC Partners által vezetett konzorcium kiváló partnere lesz a PetSmartnak a vállalat növekedési lehetőségeinek kihasználását és a kisállattartók igényeinek lehető legmagasabb szintű kielégítését célzó stratégiai terveink megvalósításában."

"Nagyon örülünk, hogy a PetSmart hamarosan befektetési portfoliónk részévé válik. A PetSmart ikonikus márka, és a kiskereskedelmi kisállattartási cikkek folyamatosan növekvő piacán kategóriájának vezető cége. Nagy várakozással tekintünk a cég vezetőségével való közös munka elé, amelynek célja a PetSmart üzleti tevékenységének további bővítése, és a közelmúltban bejelentett stratégiai céljainak megvalósítása" - nyilatkozta Raymond Svider, a BC Partners egyik ügyvezető tulajdonosa.

"Az ügylet kiemelkedően jó megoldás a PetSmart részvényesei számára, mivel jelentős és azonnal felhasználható értéknövekedést biztosít amellett, hogy lehetővé teszi a vállalat jövőbeli lehetőségeinek kiaknázását szolgáló pozíciók kiépítését" - magyarázta James A. Star, a Longview Asset Management elnök-vezérigazgatója. "Cégünk teljes mértékben támogatja az ügylet megvalósítását."

A vállalat kizárólagos pénzügyi tanácsadója a J.P. Morgan Securities LLC, a Wachtell, Lipton, Rosen & Katz pedig a vállalat jogi tanácsadójaként vesz részt az ügylet megvalósításában. A BC Partners és befektetői konzorciuma számára a Simpson Thacher & Bartlett LLP és az Ernst & Young biztosít tanácsadást. A Longview képviseletében a Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom jár el. Az akvizíció finanszírozására szolgáló hitelcsomag biztosítására a Citigroup, a Nomura, a Jefferies, a Barclays és a Deutsche Bank vállalt kötelezettséget.(folyt.)



2014. december 16., kedd 09:14

A BC Partners által vezetett konzorcium részvényenként készpénzben fizetett 83,00 USA dolláros áron felvásárolja a PetSmartot (2. rész)
    Phoenix és New York, 2014. december 16., kedd (Business Wire/OTS) -

    Amit a PetSmartról tudni kell

A PetSmart, Inc. (NASDAQ: PETM) a legnagyobb kisállat-felszerelési cikkeket forgalmazó kiskereskedelmi cég, amely a házi kedvencek teljes élettartamát lefedő szolgáltatásokat és megoldásokat kínál vevőinek. A PetSmartnál mi hiszünk abban, hogy házi kedvenceink jobb emberekké tesznek minket. Ezért igyekszünk minél több lehetőséget biztosítani az embereknek arra, hogy erőt meríthessenek a kisállattartás örömteli pillanataiból. Ez a küldetés a vevőinkért végzett összes tevékenységünket áthatja, és meghatározza azt is, hogyan támogatjuk üzleti partnereinket, illetve hogyan segítjük a tevékenységünk színteréül szolgáló közösségeket. Cégünk mintegy 54000 munkatársat támogat, körülbelül 1387 állatkereskedést üzemeltetünk az Egyesült Államokban, Kanadában és Puerto Ricoban, és üzleteinkben mintegy 201, kutyák és macskák elszállásolására szolgáló PetSmart® PetsHotel® várja a gazdáikat átmenetileg nélkülözni kényszerülő házi kedvenceket. A PetSmart versenyképes árazású állateledelek és állatfelszerelési cikkek széles körét forgalmazza, és üzleteiben kutyakiképzési, állatápolási szolgáltatásokat kínál, panziót, PetSmart Doggie Day Camp kutyanapközit és kisállat-örökbefogadási központokat üzemeltet. Petsmart.com és pet360.com című internetes oldalainkon a minden részletre kiterjedő kisállat-gondozási információk mellett az Egyesült Államok legszélesebb online kínálata található állatfelszerelési cikkekből, és az üzleteinkben üzemelő PetSmart örökbefogadási társaságok a független nonprofit szervezetekkel (PetSmart Charities® és PetSmart Charities® of Canada) összefogva évente több mint 400000 otthontalan kisállat életének megmentésében segítenek. Ezen felül PetSmart Gives Back™ elnevezésű jótékonysági programunk révén támogatást nyújtunk olyan szervezeteknek is, amelyek arra törekszenek, hogy a közösségek befolyása révén jobb otthont biztosíthassunk állatainknak.  Azzal, hogy támogatjuk a közösségeket, amelyek tagjaként élünk és dolgozunk, a PetSmart nem csak hirdeti, hanem bizonyítja is azt, hogy a kisállatok örömtelibbé teszik az emberek életét.


Amit a BC Partners--ről tudni kell

Az 1986-ban alapított BC Partners egyike annak a kevés valóban pán-európai befektető cégnek, amelyek túlnyomórészt kivásárlásokkal foglalkoznak. A londoni, párizsi, hamburgi és New York-i irodahálózatán keresztül a régióban és Észak-Amerika egyes területein főként nagyobb vállalatokba befektető BC Partners rövid idő alatt a kivásárlási piac egyik vezető vállalatává vált. Befektetői számára a BC Partners igyekszik felkutatni a legelőnyösebb kockázat/megtérülés arányt ígérő, legvonzóbb befektetési lehetőségeket, és a jelenleg kezelése alatt álló alapok összesített eszközértéke meghaladja a 12 milliárd eurót.
Létrehozása óta a BC Partners 85 akvizíciót bonyolított le 88 milliárd euro értékben, és magas hozamokat biztosított minden gazdasági ciklusban, megfelelő önmérsékletről téve tanúságot a növekvő piacokon, és bizonyítva azt, hogy viharosan változó környezetben és recesszió idején is képes vonzó befektetési lehetőségek azonosítására.


Amit a La Caisse de dépôt et placement du Québec-ről tudni kell

A La Caisse de dépôt et placement du Québec hosszú távú befektetésekkel foglalkozó intézményei befektető cég, amely elsősorban állami és részben állami nyugdíj- és biztosítási programok számára végez alapkezelést. 2014. június 30-án nettó eszözértéke 214,7 milliárd USA dollár volt. Kanada vezető intézményi alapkezelőjeként a La Caisse nemzetközi szintű tevékenységet folytat, melynek során a legnagyobb pénzpiacokon fektet be, magántőke-, infrastrukturális és ingatlanbefektetéseket hajt végre. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra a következő címen: www.lacaisse.com.


Amit a StepStone-ról tudni kell

A StepStone nemzetközi magánpiaci befektetési specialista, amely mintegy 60 milliárd USA dollár értékű magántőke-kihelyezést felügyel, ideértve körülbelül 11 milliárd USA dollár értékű vagyon kezelését is. A cég személyre szabott portfóliókat alakít ki a világ legigényesebb befektetői számára, rendkívül alapos, mélyreható kutatások alapján, amelyek során prudens módon kombinálja az elsődleges, másodlagos és társbefektetéseket.


Amit a Longview-ról tudni kell

A Longview Asset Management magánszemélyek, vagyonkezelők és jótékonysági célú családi alapítványok nevében közvetlen állami és magánbefektetéseket felügyelő befektetési társaság. A Longview állami befektetései számos ágazatra terjednek ki, ideértve az egészségügyi szektort, az ipart, a repülőgépipart, a szoftverpiacot, valamint a kereskedelmi és pénzügyi szolgáltatások piacát. Minimális likviditási igényű tartós befektetések kezelőjeként a Longview rugalmas együttműködést alakít ki vállalatok vezetőségével és pénzügyi finanszírozóival magánvállalatok felvásárlása és kezelése céljából, és ez idáig számos ilyen típusú sikeres ügyletet bonyolított le különböző ágazatokban, ideértve a bankszférát, az ipart, a direkt marketing területét, az ételszállító szolgálatok piacát, az oktatást és a szénhidrogén infrastruktúrát.(folyt.)



2014. december 16., kedd 09:16

A BC Partners által vezetett konzorcium részvényenként készpénzben fizetett 83,00 USA dolláros áron felvásárolja a PetSmartot (4. rész)
    Phoenix és New York, 2014. december 16., kedd (Business Wire/OTS) -

    A PetSmart és annak igazgatói, vezető tisztviselői és alkalmazottai a SEC szabályai értelmében a PetSmart részvényeseitől a PetSmart javasolt akvizíciójának tárgyában bekérendő meghatalmazotti nyilatkozatokkal kapcsolatban érintettek lehetnek. Az ezekre az egyénekre vonatkozó információkat, ideértve a nevüket, valamint az alkalmaztatásukra és az érdekeltségükre vonatkozó információkat a részvényesek a PetSmart által a 2014. február 2-án záruló pénzügyi évre vonatkozóan a 10-K jelű nyomtatványon benyújtott Éves jelentésből, valamint a 2014. évi rendes részvényesi közgyűlésre vonatkozó végleges meghatalmazotti nyilatkozatból szerezhetik be. Az ezeknek az egyéneknek a PetSmart javasolt akvizíciójában való érdekeltségére vonatkozó további információk az adott felvásárlással kapcsolatban benyújtott meghatalmazotti nyilatkozatban állnak rendelkezésre, mihelyt az a SEC-hez benyújtásra kerül. Ezek a dokumentumok térítésmentesen beszerezhetők a SEC honlapján a at www.sec.gov internetes címen, valamint a PetSmart honlapján a www.petsmartfacts.com internetes címen.
1 A korrigált EBITDA olyan, nem a GAAP (az Egyesült Államokban általánosan elfogadott számviteli elvek) szerinti mérőszám, amely az adózás és értékcsökkenés levonása előtti, a Vállalatnál 2014. harmadik negyedévében a Profitnövelési programmal kapcsolatban felmerülő egyszeri költségek kizárása érdekében korrigált eredményének felel meg.

Kapcsolat:
PetSmart, Inc.
Befektetői kapcsolattartás
April Lenhard, 623-587-2025
vagy
Média
Sard Verbinnen & Co, 212-687-8080
Bryan Locke
blocke@sardverb.com
vagy
Brandy Bergman
bbergman@sardverb.com
vagy
BC Partners:
Média - USA:
Teneo Strategy
James J. Olecki
Mobil: 646-468-5595
James.Olecki@teneostrategy.com
vagy
Média - Európa:
Andrew Honnor
Greenbrook Communications
Iroda: +44 20 7952 2000

Forrás: PetSmart, Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.