OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2014. december 15., hétfő 09:30

A magyar nők uralják a konyhát
    Budapest, 2014. december 15., hétfő (OTS) - A Tefal által készített legújabb kutatás célja a hazai nők főzési, konyhabeli szokásainak feltérképezése volt. A felmérés a 18-65 év közötti magyar hölgyek körében zajlott, 800 fő megkérdezésével.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20141215_001.jpg

Szeretünk és tudunk főzni

Imádjuk otthon elkészíteni az ételeinket, ám a főzés szinte kizárólag a nők feladata: a nők háromnegyede (74%) kizárólagosan uralja a konyhát, 84%-uk pedig legalább hetente egyszer fakanalat ragad, hogy összeüssön valamit. Ennek ellenére mégsem mondható el, hogy többségében kényszernek élnék meg a feladatot: a nők többsége állítja, hogy szeret és tud is főzni. Csupán 15% nyilatkozott úgy, hogy inkább gyorsan összedob pár falatot, és mindössze 5% azok aránya, akik inkább étteremben esznek, vagy rendelnek valamit.

A nagyobb főzések időszaka a hétvége, ilyenkor a nők 90%-a ragad fakanalat, és 2-3 fogást készít el, kb. 3 óra alatt. A vendégvárás- és fogadás is nagyon fontosnak bizonyult a kutatás alapján. A felmérésben részt vevők 79%-a nyilatkozott úgy, hogy szereti a legjobb teljesítményt nyújtani, ha vendégek érkeznek, szépen tálalt és kivitelezett fogásokkal.

A férfiak nem főznek a párjukkal

A párjukkal együtt élő nők esetén is csak körülbelül minden második mondhatja el, hogy párja, férje alkalomadtán fakanalat ragadna, a házas, élettársi kapcsolatban élőknek pedig mindössze egyötöde olyan szerencsés, hogy párja heti egyszer legalább készítsen valamit a konyhában. Így nem meglepő, hogy a közös főzések ritka eseménynek mondhatók, azon párok esetén, ahol mindkét fél szokott főzni: csak körülbelül minden harmadik esetben fordul elő, hogy rendszeresen közösen tennék ezt.

A konyha mint élettér

A konyhában nem csak a főzéstől válhat forróvá a levegő: a 18-65 éves magyar nők kb. egyharmadával előfordult már, hogy párjukkal intim együttlétet kezdeményeztek a konyhában, 22%-kal többször is megesett.

Fontos a minőség a konyhai eszközöknél

A felmérés eredményei szerint átlagosan 16 különféle konyhai eszközzel, és 40 db edénnyel, vagy kisgéppel vagyunk felszerelve. Szinte minden nő konyhájában megtalálható eszközök a serpenyő, a lábas, a tepsi (99%) és a tálaló eszközök (97%), konyhai kések (96%).

"A kutatás eredményei megerősítésként szolgáltak számunkra, hogy jó úton járunk, mikor a Tefal termékek megalkotásakor célunk, hogy a konyhában töltött időt hatékonyabbá tegyük a háziasszonyok számára. Örömünkre szolgál, hogy a válaszadók 99%-a ismeri a Tefalt, és kiemelkedő minőségű, megbízható márkának tartja" - mondta el Raskó Enikő, a Tefal márkamenedzsere.

További információ: Varga Zita, zita.varga@newdoor.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.