OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. november 24., hétfő 10:00

Mozgásban a bécsi Műszaki Múzeum - Két új kiállítás a mobilitásról
    Bécs, 2014. november 24., hétfő (APA/OTS) - 2014. november 28-tól a bécsi Műszaki Múzeumban (Technisches Museum Wien) két új kiállítás tekinthető meg, amelyek a mobilitás témáját vizsgálják különböző szemszögekből, és történelmi tárgyak, valamint csúcstechnológiát képviselő innovációk bemutatásával világítanak rá a közlekedés, a mobilitás és a mozgás közti kapcsolatokra.

    Mobilitás - Az új múzeumi kiállítótér
Az új "mobilitás" kiállítás 3000 m2-es területen mutatja be a közlekedés szerteágazó történelmét. Az új területen új megközelítésben teljesen új fényben jelennek meg a múzeum gyűjteményének régi, nevezetes darabjai, mint például a világ egyik legöregebb, még működőképes autómobilja, a Marcus autó, az elektromos hajtású autók elődje, a Lohner-Porsche villanyautó, a "Hannibal" nevű lóvontatású vasúti kocsi, amely a világ egyik utolsó fennmaradt lóvontatta vagonja, a Mercedes 1950-es évekbeli legendás versenyautója, az "ezüst nyíl" vagy a világon még fellelhető öt Lilienthal egyfedelű siklórepülőgép egyike.
A kiállítás ugyanakkor a közlekedés jelenéről és jövőjéről is képet ad: a múzeum különféle termeiben látható jó néhány műszaki újítás is, többek közt például megtekinthető a csúcstechnológiának számító sugárfék, több elektromos motorkerékpár és hidrogén-hajtású autó.

In Bewegung (Mozgásban) - a "nyúlj hozzá" kiállítás
A második, "In Bewegung" (Mozgásban) elnevezésű interaktív kiállítótermet a lokomóció alapvető elveinek játékos bemutatására szánták. 30 interaktív állomásán a 8 évesnél idősebb gyerekek vagy a felnőtt látogatók egyaránt kísérletezhetnek: megtapasztalhatják, mi is az a gördülő ellenállás, összehasonlíthatják egy teherautó tengelyének és egy vasúti kocsi kerekeinek mozgását, a Speedboxban próbára tehetik érzékeiket, és megtudhatják, elég ügyesek-e ahhoz, hogy átjussanak a billegő rohampályán.
A kerekesszék-szimulátort kipróbáló látogatók szembetalálják magukat azokkal a nehézségekkel, amelyeket ma egy kerekesszékes társuknak a mindennapi élet során le kell küzdenie. A biztonságos közlekedés fontosságát egy társasjáték demonstrálja, amelyben a játékosoknak különféle kockázatokat kell vállalniuk. A bejárat közelében található ezüstszínű "gyorscsúszdán" pedig a látogatók megmérhetik saját "csúszósebességüket".

www.technischesmuseum.at


Kérjük, kérdéseiket az alábbi címre juttassák el:
Barbara Hafok
++43 1 89998 1200
barbara.hafok@tmw.at
www.technischesmuseum.at/presse
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.