OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. november 19., szerda 08:56

A Moody's Analytics értékelése a pénzintézeteket érintő "Emberi erőforrásokkal kapcsolatos kockázatokról"
    New York, 2014. november 19., szerda (Business Wire/OTS) - A kockázatkezelés és -mérés terén vezető szerepet betöltő minősítő ügynökség, a Moody's Analytics ma közzétette a humán erőforrásokkal kapcsolatban a pénzügyi ágazat szereplőit világszerte érintő kockázatokról szóló, "People Risk: Improving Decision Making in Commercial Lending" (Emberi erőforrásokkal kapcsolatos kockázatok: a döntéshozás javítása a kereskedelmi hitelezésben) című tanulmányának eredményeit.

    "A bankárok által világszerte elvégzett képzési programokra vonatkozó, kiterjedt adatokat tartalmazó adatbázisunk tanulmányozásával nagy vonalakban fel tudtuk mérni az ágazat szereplőinek hitelezési szakértelmét abból a szempontból, hogy mennyire felkészültek a hitelezési szakemberek az egyre bizonytalanabb gazdasági környezetben felmerülő kockázatok kezelésére" - magyarázta Ari Lehavi, a Moody's Analytics Training and Certification egységének egyik ügyvezető igazgatója. "Úgy véljük, az emberi erőforrásokkal kapcsolatos kockázatok általunk elkészített értékelése hasznos lehet a bankszektor véleményformálási és döntéshozási gyakorlata minőségének megítélésében."

A Moody's Analytics 55000 olyan szintfelmérő teszt eredményeit elemezte, amelyeket az elmúlt öt év során töltöttek ki a Commercial Lending (Kereskedelmi hitelezés) elnevezésű online tanfolyamát elvégzők a kurzus megkezdése előtt. Az elemzés eredményei alapján kidolgozott egy új MPAIR-nek (Moody's Performance Assessment Indicates Risk [Moody'-féle teljesítményértékelés alapú kockázati mutató]) elnevezett kockázatmérési és -értékelési mutatót, amely a 70%-os megfelelési küszöböt el nem érők százalékos arányát fejezi ki.

A jelentés szerint a Moody's Analytics szignifikáns eltéréseket tapasztalt a pénzintézetek között: bizonyos pénzintézetek egyes alkalmazottai mindössze 10%-ot értek el, míg mások munkavállalói 88%-os eredménnyel teljesítették a tesztet. Ugyanakkor a vizsgálat arra is fényt derített, hogy egy bank MPAIR mutatója szoros összefüggésben áll relatív fizetésképtelenségi kockázatával.

"A közvetlen kapcsolat, amelyet egy intézmény MPAIR eredménye és más pénzintézetekhez viszonyított fizetésképtelenségi kockázata közt tapasztaltunk, ráirányítja a figyelmet arra, hogy a banki alkalmazottak megfelelő képzése elengedhetetlen ahhoz, hogy biztosítva legyen a hitelezési döntések alapos és hozzáértő elemzés alapján való meghozása" - tette hozzá Lehavi.

A szintfelmérő teszt átlagos eredménye éppen csak kevéssel volt a megfelelési küszöb felett, és a Pénzügyi kockázat kategóriában volt a legalacsonyabb. Továbbá amellett, hogy a Pénzügyi kockázat kategória eredménye jóval gyengébb volt a többi területen elért eredményeknél, az egyes kockázati területeken belül is jelentős eltérések voltak a teszteredményekben.

Általánosságban a Moody's Analytics azt tapasztalta, hogy azok az intézmények, amelyeknek alkalmazottai nagy számban értek el gyenge teszteredményt, rendszerint pénzügyi szempontból is kockázatosabb partnernek bizonyultak a többi pénzintézetnél.

További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.moodysanalytics.com/peoplerisk.


Amit a Moody's Analytics-ről tudni kell

A Moody's Analytics világszerte támogatja a tőkepiaci és kockázatkezelési ágazatban dolgozó szakembereket abban, hogy magabiztosan, határozottan tudjanak reagálni a fejlődő, változó piac kihívásaira. A hitelelemzések, gazdasági kutatások és pénzügyi kockázatkezelés terén felhalmozódott tapasztalatai révén a vállalat különleges, egyedi eszközöket és a legjobb gyakorlatot képviselő megoldásokat kínál partnereinek. Csúcstechnológiát képviselő szoftverprogramjai, tanácsadói szolgáltatásai és kutatásai (köztük a Moody's Investor Service szerzői jogvédelemmel védett elemzései) révén a Moody's Analytics több elemből álló, egyedi igények szerint kialakított, konkrét üzleti kihívások megválaszolását támogató termékcsomagokat biztosít ügyfeleinek. A Moody's Analytics a világszerte 31 országban mintegy 8500 alkalmazottat foglalkoztató, 2013-ban 3,0 milliárd USA dollár bevételt elérő Moody's Corporation (NYSE:MCO) leányvállalata. További információkért a következő internetes címen állnak rendelkezésre: www.moodysanalytics.com.

Kapcsolat:
Moody's Analytics
JESSICA SCHAEFER, +1-212-553-4494
Assistant Vice President, Communications
jessica.schaefer@moodys.com

Foorás: Moody's Analytics



E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.