OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. november 17., hétfő 09:38

A Catalent megvásárolja a Micron Technologies-t (1.rész)
    Somerset, New Jersey, 2014. november 17., hétfő (Business Wire / OTS) - Az ágazat legszélesebb termékkörrel rendelkező, biohasznosulást elősegítő és gyógyszerhordozó rendszerek előállítására szolgáló technológiákat fejlesztő cége felvásárolja az egyik vezető nemzetközi nanotechnológia vállalatot.

    A Catalent, Inc. (NYSE:CTLT), a modern gyógyszer-technológiai és gyógyszerfejlesztési megoldások, biológikumok és egészségápolási termékek piacán vezető szerepet játszó globális cég ma bejelentette, hogy megvásárolta az egyik vezető nemzetközi nanotechonológiai fejlesztő vállalatot, a Micron Technologies-t.

    A Catalent fontos lépést tett előre a gyógyszerhordozó rendszerek előállítására szolgáló legjobb technológiák és a legkiterjedtebb gyógyszerfejlesztési tapasztalatok és szaktudás biztosítását célzó stratégiája megvalósítása terén: a Micron Technologies kiemelkedő nanotechnológiai fejlesztéseinek felhasználásával tovább erősítheti ágazatvezető pozícióját a modern gyógyszer-technológiai és gyógyszerfejlesztési szektorban. A Catalent most már készen áll arra, hogy még több innovatív gyógyszerfejlesztő céggel működjön együtt már a fejlesztési folyamat legkorábbi fázisától kezdve, felhasználva a rendelkezésére álló kiemelkedő szakértelmet és csúcstechnológiát képviselő megoldásokat. Ezek közé tartozik például az OptiForm® API- (gyógyszerhatóanyag) optimalizálási és a Micron Technologies nanorészecske-optimalizálási technológiája, a gyógyszer-összetétel és a végleges dózisfomra megtervezését célzó szakértői szolgáltatások, valamint az olyan, nagy fokú biohasznosulást biztosító, piacvezető megoldások, mint például az RP Scherer lágyzselatin lipidrendszer és az OptiMelt™ olvadékextrúziós technológia. A Catalent szakértő támogatást kínál ügyfeleinek szerte a világon a gyógyszerfejlesztési folyamat minden lépésében, ideértve a nagy hatékonyságú gyógyszerek fejlesztését is, kezdve a méretnöveléstől és a klinikai vizsgálatoktól egészen a végleges orális vagy inhalációs aeroszol dózisforma kereskedelmi célú gyártásáig.

    "Ez a stratégiai felvásárlás lehetővé teszi a Catalent számára, hogy a legfejlettebb gyógyszerhordozó-előállítási módszereket és egyedülálló, integrált fejlesztési megoldásokat biztosítson az ágazat szereplőinek, és így ügyfeleinek K+F csapatával már a fejlesztési folyamat legelejétől együttműködve támogassa partnereit abban, hogy egyre jobb kezelési lehetőségeket kínálhassanak a klinikusoknak, és gyorsabban és hatékonyabban vezethessék be a piacra a kifejlesztett terméket" - mondta John Chiminski, a Catalent, Inc. elnök-vezérigazgatója. "Nagy örömünkre szolgál, hogy a Micron Technologies csúcstechnológiái és gyártási szakértelme ezentúl rendelkezésünkre áll, és örömmel üdvözöljük rendkívül tehetséges vezetőit, tudományos és operatív csapatait a Catalentnél."

    A biohasznosulás, stabilitás és tömeggyártás terén érvényesülő kihívások leküzdését szolgáló sokoldalú és hatékony részecskeméret-csökkentési, mikronizációs és finomőrlési technológiáival a Micron Technologies tovább öregbíti az innovatív hozzáállásáról ismert Catalent hírnevét, és hozzájárul a cég gyógyszeripari vezető pozíciójának erősítéséhez.

    Ez az akvizíció a Catalent júliusi első részvénykibocsátása óta a cég második felvásárlási ügylete. Elsőként 2014 októberében a Redwood Bioscience vállalatot vette meg, amely SMARTag™ Antibody-Drug Conjugate (ADC) (antitest-gyógyszerkonjugátum) technológiai platformjáról ismert.

    A Micron Technologies jelenleg két, csúcstechnológiájú eszközökkel felszerelt, a minőségügyi követelményeknek és szabályozó hatósági előírásoknak minden tekintetben megfelelő létesítményt működtet: az egyik Pennsylvania államban, Malvern városában, a másik az Egyesült Királyságban, Dartfordban található. A két helyszínen összesen mintegy 100 alkalmazott dolgozik. A Micron Technologies több mint 25 évre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkezik az őrlőlevegős őrléssel való mikronizáció terén, és mindkét létesítményében vállalja kutatás-fejlesztési célú kis mennyiségek, valamint nagyobb, kereskedelmi mennyiségek feldolgozását is. A Micron Technologies jelenleg több mint 300 ügyfelének programjait támogatja szerte a világon. Mindkét létesítménye olyan fejlett rendszerekkel van felszerelve, amelyek biztosítják a nagy hatékonyságú és a citotoxikus gyógyszer-hatóanyagok minőségmegőrzését, biztonságos kezelését és teljesen elkülönített, zárt rendszerű tárolását, valamint integrált analitikai szolgáltatások nyújtását a fejlesztés korai fázisától egészen a piaci bevezetésig.(folyt.)
    

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



2014. november 17., hétfő 09:44

A Catalent megvásárolja a Micron Technologies-t (2.rész)
    Somerset, New Jersey, 2014. november 17., hétfő (Business Wire / OTS) -

    Joseph Drost, a Micron Technologies vezérigazgatója, aki az ügylet lezárulása után is a Micron Technologies élén marad, megjegyezte: "Nagy örömmel várjuk a Catalenthez való csatlakozást, mivel a két szervezet közt természetes szinergiák állnak fenn: a fejlett gyógyszerhordozó-előllítási technológiák és gyógyszerfejlesztési megoldások globális vezető vállalata egyesíti az erőit az egyik vezető nemzetközi nanotechnológiai és integrált analitikai szolgáltatásokat nyújtó céggel. A Catalent globális hálózatára, fejlesztési szakértelmére és innovatív technológiáira támaszkodva a két cég együtt a teljes gyógyszerfejlesztési folyamat minden lépéséhez biztosítani tud olyan megoldásokat, amelyek felgyorsítják a fejlesztési programokat és jobb terápiákat biztosítanak a betegeknek világszerte."

Amit a Catalent, Inc.-ről tudni kell

    A Catalent, Inc. a modern gyógyszer-technológiai és gyógyszerfejlesztési megoldások, biológikumok és egészségápolási termékek piacán vezető szerepet játszó globális cég. Az ágazatban több mint 80 éve tevékenykedő Catalent kiterjedt szakértelme révén képes meggyorsítani ügyfelei termékeinek piaci bevezetését, fokozni a termékek teljesítményét és megbízható klinikai és kereskedelmi termékellátást biztosítani. A Catalent megközelítőleg 8000 embert foglalkoztat, köztük 1000 tudóst, mintegy 30 létesítményben, 5 kontinensen, és a 2014-es pénzügyi évben több mint 1,8 milliárd USA dollár éves bevételt ért el. A Catalent központja New Jersey államban, Somerset városában található.

További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.catalent.com

More products. Better treatments. Reliably supplied.™

Amit a Micron Technologies-ről tudni kell

    Az Arlington Capital Partners portfoliójába tartozó Micron Technologies a gyógyszeripar számára nanotechnológiai szolgáltatásokat nyújtó vezető nemzetközi vállalat. A biohasznosulás, stabilitás és tömeggyártás terén érvényesülő kihívások leküzdését szolgáló innovatív, sokoldalú és hatékony részecskeméret-csökkentési, mikronizációs és finomőrlési technológiáival a Micron Technologies fennállásának 25 éve alatt több száz orális és inhalációs gyógyszerkészítmény fejlesztését és előállítását támogatta. Az Amerikai Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban működő 2 létesítményében a Micron Technologies mintegy 100 alkalmazottat foglalkoztat. A Micron Technologies központja Pennsylvania államban, Malvern városában található.

További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.microntech.com(folyt.)
    

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



2014. november 17., hétfő 09:50

A Catalent megvásárolja a Micron Technologies-t (3.rész)
    Somerset, New Jersey, 2014. november 17., hétfő (Business Wire / OTS) -

    Előremutató állítások

    Ez a sajtóközlemény korábbi időszakokra vonatkozó és előremutató állításokat egyaránt tartalmaz. Minden olyan állítás, amely nem konkrét múltbeli adatokra vonatkozik, előremutató állítás, illetve annak tekinthető az Amerikai Egyesült Államok Értékpapírokról szóló 1933. évi törvénye (Securities Act) 27A paragrafusa, illetve annak módosításai, valamint az Értékpapírtőzsdéről szóló 1934. évi törvénye (Securities Exchange Act) 21E paragrafusa, és annak módosításai értelmében. Ezek az előremutató állítások általában arról ismerhetők fel, hogy olyan szavakat és kifejezéseket tartalmaznak, mint az "úgy hisszük", "várakozásaink szerint", "előreláthatóan", "szándékaink szerint", "becsléseink szerint", "terveink szerint", "előrejelzéseink szerint", "előre vetíthető", "valószínűleg", "esetleg", "fogunk", "lenne", illetve hasonló értelmű szavakat és kifejezéseket. Ennek megfelelően vállalatunk, a Catalent rövid távú célkitűzéseit, terveit vagy hosszú távú céljait leíró állítások szintén előremutató állítások, illetve annak tekinthetők. Ezek az állítások a jövőbeli eseményekre vonatkozó jelenlegi várakozásokon alapulnak. Amennyiben az ezek alapjául szolgáló feltételezések pontatlannak bizonyulnak, illetve felmerülnek bizonyos nem várt kockázatok, vagy érvényesülnek különféle bizonytalansági tényezők, a tényleges eredményeink jelentős mértékben eltérhetnek a Catalent, Inc. várakozásaitól vagy előrejelzéseitől. A várt és a tényleges eredmények eltérését okozó tényezők lehetnek, többek közt, a következők: az ágazat általános állapota és az ágazatban érvényesülő verseny; a termékeink tervezésével, fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével kapcsolatosan felmerülő esetleges termékfelelősségi vagy kártérítési kötelezettségek; a cég meglévő termékeinek fejlesztése vagy új technológiák vagy szolgáltatások megfelelő időben való bevezetése terén való sikertelensége; bizonyos gazdasági feltételek változásai, mint például a kamatlábak és a devizaárfolyamok ingadozásai; a versenytársak technológiai fejlesztései és szabadalmai; valamint jelentős adósságállományunk és hiteltörlesztési kötelezettségeink, amelyek csökkentik működési és pénzügyi rugalmasságunkat, és jelentős kamat- és pénzügyi kiadásokat rónak vállalatunkra; vagy a Micron Technologies-nek a Catalent üzleti szervezetébe való integrálása terén jelentkező nehézségek, melyek következtében csökkennek vagy nem használhatók ki az ügylet várt előnyei.

    A fenti és egyéb tényezők részletesebb ismertetése a vállalat által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission [SEC]) a 10-K sz. nyomtatványon a 2014. június 30-án végződő pénzügyi évre vonatkozóan benyújtott Éves jelentés "Risk Factors" (Kockázati tényezők) címe alatt található. A jelen sajtóközleményben szereplő összes előremutató állítás kizárólag a közlemény kiadásának vagy az előremutató állítás megtételének időpontjában fennálló állapotot tükrözi, és a Catalent, Inc. nem vállal kötelezettséget semminemű előremutató állítás új információk, jövőbeli események vagy egyéb okok következtében szükségessé váló frissítésére, kivéve, ha és amilyen mértékben ezt a vonatkozó jogszabályok előírják.

Kapcsolat:

Média:
Chris Halling, +44 (0)7580 041073
chris.halling@catalent.com
vagy
Richard Kerns, +44 (0)161 728 5880
richard@nepr.eu
vagy
Befektetői kapcsolatok:
Bertner Advisors, LLC
Monique Kosse, +1 860 940 0352
Monique.Kosse@BertnerAdvisors.com

Forrás: Catalent, Inc.
    

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.