OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. november 14., péntek 08:00

A pii 2014 konferencián a StartMail elindította "E-mail titkosítás könnyedén" elnevezésű programját
    Zeist, Hollandia, 2014. november 14., péntek (APA/OTS) - Még a kezdő internethasználók is élvezhetik a megbízható, egyetlen kattintással elvégezhető PGP titkosítás előnyeit - Ma került sor az adatvédett email-továbbítási szolgáltatásokat nyújtó StartMail.com (https://www.startmail.com/) forradalmian új, egy kattintással elindítható PGP titkosító programjának hivatalos kiadására a Privacy Identity Innovation (pii2014) konferencián, és máris több mint 20000 megrendelés érkezett erre az előfizetéses szolgáltatásra

    A cég vezérigazgatója, Robert Beens szerint a StartMail átütő sikere egyrészt a kormányzati megfigyelésekről Ed Snowden által kiszivárogtatott információk köztudatba kerülésének következménye, másrészt azoknak a felhasználói aggodalmaknak tudható be, miszerint a Hotmail, a Yahoo és a Gmail marketing célokból figyeli a felhasználók magánjellegű elektronikus kommunikációját. "A fogyasztók készen állnak a változtatásra. Elegük van a magánszférába tartozó adatokat megkülönböztetés nélkül, tömegesen gyűjtő, "fenékháló" jellegű kormányzati kémprogramokból és az "orv(adat)halász" gazdaságból" - magyarázta Beens.

Snowden azt tanácsolta az embereknek, hogy védekezzenek kódolással, titkosítással, de mostanáig csak kevesen tudták követni a tanácsát, mivel a titkosítás előkészítése és használata meglehetősen nehéz feladat az átlagember számára. A StartMail most megoldást kínál erre a problémára: a program segítségével lehetővé válik a felhasználók számára, hogy egyetlen kattintással titkosítsák e-mail üzeneteiket. A program kezelése annyira egyszerű, hogy még egy kezdő internethasználó is könnyedén tudja használni.

"Eljött az ideje annak, hogy az emberek elkezdjék alkalmazni a titkosítást mindennapi elektronikus kommunikációjuk során" - fejtette ki Beens. "Mi ezt megkönnyítettük számukra. A StartMail web alapú, támogatja az IMAP-ot, és nagyszerű titkosító eszközöket kínál, köztük például az egyszer használatos e-mail címeket és Q&A (kérdés és válasz) alapú kódolást." Ezek a modern adatvédelmi funkciók számos felhasználó tetszését nyerték el -több mint 70000 lelkes támogató iratkozott fel a bétatesztelői listára, illetve kért fióknyitási ajánlatot.

A StartMail az Egyesült Államok jogrendszerén kívül, Európában van bejegyezve, ezért nem esik közvetlenül az Egyesült Államok különféle szervezeteinek tömeges megfigyelések végzésére vonatkozó jogosultságainak hatálya alá, és a vállalat kijelentette, hogy soha nem fog együttműködni olyan programokkal, mint például a PRISM. A StartMailt a StartPage.com és az Ixquick.com, a világ legdiszkrétebb, a magánszféra védelmét már mintegy 10 éve szolgáló keresőmotorjainak csapata fejlesztette ki.

Más vállalatokkal ellentétben a StartMail nem végez adatbányászatot ügyfelei körében marketingbevételek elérése céljából, és sohasem olvassa el a felhasználók üzeneteit. Az egy eves StartMail előfizetés 59,95 USA dollárba (49,95 euró), azaz havonta mintegy 5 USA dollárba kerül, és online megrendelhető a www.startmail.com internetes címen.

"A társadalom nagy árat fizet az ún. "ingyenes" szolgáltatásokért, éppen ezért mi más utat választottunk" - mondta Beens. "Mi nem piaci szereplők vagy kormányügynökök, hanem az ügyfeleink felé tartozunk elszámolással. Azzal, hogy támogatnak minket, felhasználóink hitet tesznek a magánszféra védelméért folytatott forradalmi harc mellett. Cégünk hisz abban, hogy mindenkinek joga van a biztonságos kommunikációhoz. Ezért számukra az adatvédelem nem pusztán üzletpolitika, hanem a küldetésünk" - jelentette ki Beens.


Amit a StartPage-ről, az Ixquick-ről és a StartMail-ről tudni kell  

A biztonságos email-továbbítási szolgáltatásokat nyújtó, a PGP titkosítást mindenki számára hozzáférhetővé és könnyedén használhatóvá tevő StartMail.com székhelye Hollandiában található. A StartPage és az Ixquick teljes anonimitást biztosító, ingyenes proxy szolgáltatást és a keresők biztonsági intézkedéseinek értékelésekor rendszeresen első osztályú minősítést elérő keresőmotorok. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes oldalakra: StartMail.com, StartPage.com vagy Ixquick.com.

Amit a pii2014-ről tudni kell
Az évente, ezúttal az ötödik alkalommal megrendezett Privacy Identity Innovation konferencia, a pii2014 Silicon Valley helyszíne idén a Crowne Plaza Palo Alto hotel lesz. A november 12-től 14-ig tartó konferencia célja az innovációs trendek feltérképezése, az innováció adatvédelem és azonosítás terén betöltött jövőbeli szerepének felmérése, valamint annak a kérdésnek a megvitatása, hogy hogyan nyerhető meg a felhasználók bizalma az új technológiák és üzleti modellek iránt.


Kapcsolat:

StartMail Marketing and Media Relations
Europe: +31-30-30 33 340
press@startmail.com
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.