OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. november 13., csütörtök 14:37

Direct Line: Car Shorts - Egy kisfilm-verseny vírusszerűen terjedő sikert hoz a nyertesnek
    Berlin & Teltow, Németország, 2014. november 13., csütörtök (Business Wire/OTS) - A közönség meghozta döntését: Az autó témájának szentelt nemzetközi kisfilm-verseny, az első alkalommal megrendezett Car Shorts Awards nyertese az  Újratervezés (My Guide)“ című kisfilm lett. A magyar versenyszereplő a Car Shorts versenyben való jelölésével vírusszerűen terjedő szupersikert aratott hazájában. Emellett dobogóra került a 2. helyen az új-zélandi  Crash Course“, valamint harmadik helyen a brit  Gelato Go Home“ című rajzfilm. A döntő 24 résztvevőjének filmjeit kereken 115.000 Internet-felhasználó nézte meg, akik 71.000 szavazatot adtak le.

    Csütörtök este a Berlinben megrendezésre kerülő 30. Nemzetközi kisfilmfesztivál keretén belül díjazták a Direct Line járműbiztosító által a berlini interfilmmel kooperációban életre hívott Car Shorts verseny nyerteseit. A nézők 24, a világ minden tájáról nevezett, autó és mobilitás témájához kapcsolódó kisfilm közül választhattak.

A szuverén nyertes az  Újratervezés“ címet viseli és Magyarországról érkezik. A strasbourgi születésű Tóth Barnabás 12 perces filmjében a nézők egy idősebb házaspárt kísérhetnek úton, miközben két, a házasság mindennapjaiban megfáradt embert ismerhetnek meg. Csak egy váratlan esemény folytán ismerhető fel, hogy gyakran éppen a látszólag kevésbé pezsdítő mindennapi rutin ad az embernek tartást és biztonságot. Az  Újratervezés“ egy melegszívű film az elvesztésről és rámutat arra, hogy a meglévő dolgokat ne tekintsük magától értetődőnek. A film a nézőktől nem csak a legtöbb szavazatot és a legjobb átlagértékelést kapta, hanem hazájában, Magyarországon emellett igazi, vírusszerűen terjedő sikert is aratott: A Car Shorts versenyben történt jelölése után a filmet majdnem egy millióan nézték meg. Az első helyezésért az  Újratervezés“ 3.000 euró díjat kap.

A 2. helyezésért folytatott küzdelemben az új-zélandi  Crash Course“ bizonyított. Simon Heath rendező vígjátékában megismerhetjük a jövő autósiskoláját és megtudhatjuk, hogy jobb, ha a repülő tanulóvezetőket sem engedjük egy meneküléshez használt autó volánjához. A futurisztikus világváros utcáin zajló hajsza az aucklandi Media Design School hallgatóinak műve, akik a második helyezésért 2.000 euró összegű díjat kapnak.

A harmadik helyezésért folytatott harcban már igazi célfotóra volt szükség. A végén szűk előnnyel a brit Alasdair Brotherston és Jock Mooney által rendezett  Gelato Go Home“ szerezte meg a nézők tetszését és tehetett szert bronzra. A csak három és fél perces rajzfilmben a nézők egy olyan kérdésre kapnak eredeti és szeretetteljesen megfogalmazott választ, amit talán soha nem is tettek fel maguknak: Egyáltalán hol töltik a telet a fagylaltoskocsik? A Car Shorts Awards harmadik helyezését 1.000 euró összegű díjjal jutalmazzák.

Dr. David Stachon, a Direct Line igazgatóságának elnöke:  Az eredmény lelkesedéssel tölt el. Az első három helyezett a verseny teljes skáláját tükrözi és méltón reprezentálja a hozzánk beérkező számos, kiváló minőségű és mind tematikailag, mind feldolgozását tekintve rendkívül értékes hozzájárulást."

Matthias Groll, a berlini interfilmtől: "Örömömre szolgál, hogy a díjakért folytatott küzdelemben egy igényes narratív film került a mezőny élére. Ez jelzi, hogy a minőség a virális stratégiákban, véletlenekben és az Internet (kerülő-)útjain minden  Cat Content“ ellenére igenis sikeres lehet. Noha a 24 jelölt az autó témájával foglalkozó filmkészítés terén mind a feldolgozás, mind a tartalom terén meglehetősen tarka és eredeti skálát képviselt, a három nyertes az urbanitás, a fantázia és a mobilitás jéghegyének kiérdemelt csúcsát alkotják."

Összesen majdnem 60 országból 351 filmkészítő nyújtotta be művét az első alkalommal megrendezésre kerülő Car Shorts kisfilm-versenyben. A döntő versenyzsűri által jelölt 24 résztvevőjére a web-közönség a www.carshorts.com oldalon négy héten keresztül adhatta le a szavazatokat. A kisfilmekre összesen kereken 71.000 szavazat érkezett be. A jelölt 24 kisfilm továbbra is megtekinthető a www.carshorts.com oldalon.

A Direct Line bemutatása

A Berlin melletti Teltowban székelő Direct Line Versicherung AG Németország egyik legnagyobb közvetlen járműbiztosító vállalata. A társaság a védjegyével - a piros telefonnal - 2002. óta aktív a német piacon és hozzávetőleg 400 munkatársával 500.000 biztosított járművet gondoz. A jármű- és motorbiztosítás mellett a vállalat privát felelősségbiztosítást és privát jogvédelmi biztosításokat is kínál.

Kapcsolat:

Direct Line Versicherung AG
Robert Burkhardt
Tel.: +49 3328-449-353
Fax: +49 3328-449-348
E-Mail: presse@directline.de
www.directline.de
blog.directline.de

Source: Direct Line

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.