OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. november 12., szerda 09:16

A Bell 505 Jet Ranger X első sikeres légi útja (1. rész)
    Mirabel, Québec, 2014. november 12., szerda (Business Wire/OTS) - Bell Helicopter, a Textron Inc. vállalat (NYSE: TXT) leányvállalatának mai közleménye szerint a Bell 505 Jet Ranger X™ helikopter sikeresen túljutott első légi útján. Az első felszállásra a cég Kanada Québec tartományában, Mirabel városában lévő gyártóüzemében került sor.

    "Annak idején gyakorlatilag a Bell Helicopter úttörő újításainak volt köszönhető az SLS (short light single) piac létrejötte, és most, ötven évvel később, megint csak azon dolgozunk, hogy újra alapjaiban változtassuk meg a világon ma alkalmazott repüléstechnológiát" - magyarázta Matt Hasik, a Bell Helicopter kereskedelmi programjainak rangidős elnökhelyettese. "A piac hihetetlenül nagy érdeklődéssel reagált a Bell 505-ről szóló bejelentésünkre, és a mai izgalmas próbarepülés újabb lépésnek tekinthető a vevőink által igényelt nagy teljesítményű, nagy értékű légi járművek kifejlesztéséhez vezető úton."

A Bell 505-öt a cég a Customer Advisory Council-lal (CAC) (Ügyfél tanácsadói testület) szorosan együttműködve, a CAC részletes "kívánságlistája" alapján tervezte meg. A Bell Helicopter a Jet Ranger X-et februárban mutatta be a 2014-es HELI-Expo kiállításon, és már több mint 240 vásárlási szándéknyilatkozatot kapott az új modellel kapcsolatban.

"A Bell 505 minden tekintetben a várt teljesítményt nyújtotta a mai tesztrepülésen" - mesélte Yann Lavalle, a Bell Helicopter rangidős próbarepülő pilótája. "Nagy örömömre szolgál, hogy részese lehetek ezeknek a történelmi pillanatoknak, amikor a mintegy 50 évvel ezelőtt a piacon etalonnak számító Jet Ranger újjászületik."

"A Bell 505-tel lebegtünk, felmértük, hogy mennyire jól irányítható kis sebesség mellett, és megtettünk két helyi forgalmi kört. A mai csúcssebességünk 60 csomó volt, és összesen 30 percet töltöttünk a levegőben" - tette hozzá Eric Emblin, aki szintén a Bell Helicopter rangidős próbarepülő pilótája.

A Jet Ranger X ügyféligények alapján való megtervezése során a legfontosabb szempont a biztonság, a teljesítmény és a megengedhető ár volt. A tervező csapat arra törekedett, hogy a már jól bevált rendszereket fejlett technológiai megoldásokkal egészítse ki, és modern, áramvonalas külsővel ruházza fel a forgószárnyast. A Bell 505 minden irányba rendkívül jó kilátást biztosító pilótafülkével rendelkezik, amelyben Garmin G1000H Integrated Avionics Suite (integrált avionikai rendszer) biztosítja a pilóták számára a kijelzőkről egyetlen pillantással leolvasható, kulcsfontosságú repülési adatokat. A Bell legújabb kereskedelmi helikopterét a pilóta munkáját igen nagy mértékben megkönnyítő Full Authority Digital Engine Control (FADEC) szabályzó- és vezérlőrendszerrel szerelt Turbomeca Arrius 2R hajtómű emeli a magasba. A fokozott biztonságot szolgáló további funkciók közé tartozik a nagy inerciájú rotorrendszer, amely kiemelkedő autorotációs képességekkel rendelkezik.

A Bell 505 Jet Ranger X ötüléses, egymotoros, gázturbinás helikopter, amelyet úgy terveztek, hogy kategóriájában a legbiztonságosabb és legkönnyebben irányítható légi jármű legyen, amelynek ugyanakkor az ára is elfogadható. A több mint 125 csomós utazósebességű, 360 tengeri mérföldet (666 km) meghaladó hatótávolságú, 680 kg hasznos teher szállítására képes Bell 505 kategóriájában a legjobb teljesítményt nyújtja. A Jet Ranger X több célú helikopter, amelynek teljesen lapos padlózata, kabinjának megnövelt befogadóképessége és középről két oldalra nyíló ajtajai biztosítják az ügyfelek számára a mai piacokon nélkülözhetetlen konfigurációs rugalmasságot. A helikopter számos célra felhasználható, ideértve a kiszolgáló légi járműként való, a vállalati és magáncélú, valamint a képzési célokra történő használatot. A forgószárnyas különféle funkcióinak zavartalan, hosszú távon is a teljesítményjellemzőknek megfelelő működését és az értékmegőrzést a Bell Helicopter kiemelkedő ügyfélszolgálata és szervizcsapa biztosítja, amely e téren az ágazatban a legjobbnak számít.

A Jet Ranger X egyike a Bell Helicopternél jelenleg fejlesztés alatt álló helikoptereknek. A cég dolgozik a Bell 525 Relentless, a világ első kereskedelmi fly-by-wire (számítógépes vezérlésű) helikopterének megalkotásán, valamint a Védelmi Minisztérium (DoD) számára a Future Vertical Lift (FVL) program (függlőlegesen fel-, és leszállni képes több célú repülő eszköz kifejlesztése) céljára készülő billenőrotoros Bell V-280 tervein.(folyt.)



2014. november 12., szerda 09:16

A Bell 505 Jet Ranger X első sikeres légi útja (2. rész)
    Mirabel, Québec, 2014. november 12., szerda (Business Wire/OTS) -

    Amit a Bell Helicopterről tudni kell

A Textron Inc. 100%-os tulajdonában lévő leányvállalat, a Bell Helicopter, a kereskedelmi és katonai, pilóta nélküli és pilóta által irányított, függőlegesen fel- és leszállni képes légi járművek ágazatvezető gyártója, és a forradalmian új billenőrotoros repülő eszközök kifejlesztője. A nemzetközileg is világszínvonalúként elismert ügyfélszolgálattal rendelkező, innovatív megoldásairól és kiemelkedő termékminőségéről méltán híres Bell nemzetközi alkalmazotti gárdája több mint 120 országban szolgálja ki a Bell légi járművekkel repülő ügyfeleket.


Amit a Textron Inc.-ről tudni kell

A Textron Inc. számos ágazatban tevékenykedő vállalat, amely légijárműgyártó, haditechnikai védelmi termékek gyártására szakosodott, valamint ipari és pénzügyi tevékenységeket végző egységeinek és leányvállalatainak nemzetközi hálózata segítségével innovatív megoldásokat és szolgáltatásokat biztosít ügyfelei számára. A Textron szerte a világon ismert megbízható márkái közé tartozik a Bell Helicopter, a Cessna, a Beechcraft, a Hawker, a Jacobsen, a Kautex, a Lycoming, az E-Z-GO, a Greenlee és aTextron Systems. További információk a következő internetes címen állnak rendelkezésre: www.textron.com.

A jelen sajtóközleményben szereplő bizonyos állítások olyan előremutató állítások, amelyek projektbevételekre vonatkoznak, vagy különféle stratégiákat, célkitűzéseket, kilátásokat, illetve egyéb, nem visszamenőleges kérdéseket ismertetnek. Ezek az állítások kizárólag arra az időpontra nézve érvényesek, amikor közlésre kerültek, és cégünk nem vállal kötelezettséget arra, hogy bármelyik előremutató állítást frissítse vagy módosítsa. Ezek az állítások ismert és ismeretlen kockázatokat, bizonytalansági tényezőket és egyéb olyan tényezőket rejtenek magukban, amelyek hatására tényleges eredményeink jelentős mértékben eltérhetnek az előremutató állításokban szereplő vagy azok alapján vélelmezhető eredményektől, ideértve, többek közt, annak esélyét, hogy az Amerikai Egyesült Államok Hadserege (U.S. Army) nem a Bell V-280-at választja Future Vertical Lift programjának megvalósításához; a kutatási és fejlesztési célú befektetések új termékek kidolgozása terén elért hatásosságát, jelentős új termékek piaci bevezetése, illetve jelentős programok elindítása terén felmerülő előre nem látott kiadásokat vagy váratlan késedelmeket; az Amerikai Egyesült Államok kormánya honvédelmi költségvetése prioritásainak változását vagy a keretösszegek, köztük a külföldi országokban folytatott hadi tevékenységre szánt összegek csökkentését; a nemzetközi gazdasági és politikai feltételek olyan természetű változásait, amelyek kihatnak a termékeink iránti keresletre, a kamatlábakra vagy a devizaátváltási árfolyamokra; cégünk képességét arra, hogy a várt teljesítményt nyújtsa és megfelelő szinten tartsa a költségeket az Amerikai Egyesült Államok kormányával kötött szerződéseinek teljesítése során; az Amerikai Egyesült Államok kormányának lehetőségeit arra nézve, hogy tetszése szerint vagy a részünkről való nemteljesítés miatt egyoldalúan módosítsa vagy felmondja a cégünkkel kötött szerződéseket, módosítsa vonatkozó beszerzési és számviteli politikáját vagy, bizonyos körülmények közt, visszatartsa a számunkra teljesítendő kifizetéseket vagy felfüggessze vagy törölje cégünket a jövőbeli szerződő félként választható beszállítók köréből; a külföldi hadi finanszírozási prioritások vagy költségvetési megszorítások vagy allokációk változásait, illetve a kormányzat hadi és kereskedelmi termékek exportjára és importjára vonatkozó szabályzatainak vagy politikáinak változásait; valamint a kulcsfontosságú beszállítók, alvállalkozók vagy üzleti partnerek teljesítményének hátrányos változásait.

    www.bellhelicopter.com

    Bell Helicopter Textron Inc. Post Office Box 482, Fort Worth, TX 76101-0482

Fényképek/Multimédia galéria a következő internetes címen áll rendelkezésre: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20141110006779/en/

Kapcsolat:
Bell Helicoper
Andrew Woodward, 817-280-3100
mediarelations@bh.com


Forrás: Bell Helicopter

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.