OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. október 13., hétfő 09:34

Szabadalmi oltalmat kapott az Egyesült Államokban a villám alapú időjárás-figyelő és riasztó technológia - A szabadalmaztatott technológiát hasznosítja az Earth Networks veszélyes viharokra figyelmeztető automata figyelőrendszere (1. rész)
    Germantown, Maryland állam, USA, 2014. október 13., hétfő (Business Wire/OTS) - Az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala (Patent and Trademark Office) jóváhagyta egy csúcstechnológiát hasznosító időjárás-figyelő rendszer szabadalmi kérelmét. A rendszer a zivatarcellák nyomon követésére a villámok villanási rátáját használja, miáltal hamarabb képes riasztást adni, ha kritikus időjárás várható, és ezzel akár életeket is menthet. A WeatherBug anyavállalata, az Earth Networks, kapta meg a szabadalmat a technológiára, amely a villámtevékenység helyének, gyorsaságának, irányának és erősségének megállapítására szolgáló technikák segítségével automatikusan azonosítja a vihar által nagy valószínűséggel veszélyeztetett földrajzi területet, és riasztást ad.

    A szabadalmaztatott technológia a villámlás monitorozása alapján ad a veszélyes viharokról riasztást (azaz DTA-t [Dangerous Thunderstorm Alerts]). A DTA-k a WeatherBug okostelefonokra letöltött alkalmazásán, illetve az időjárással kapcsolatos kockázatok által érintett különböző szektorok, pl. légiközlekedési, olaj- és gázkitermelő cégek és áramellátást biztosító közművállalatok számára kidolgozott vállalati megoldásokon keresztül kerülnek kiadásra, valamint magán a WeatherBug weboldalon is megjelennek, amikor az Earth Networks szenzoraiból megérkeznek az adatok. A DTA-kat, amelyek a hagyományos riasztásoknál 50%-kal korábban állnak rendelkezésre, jelenleg az Egyesült Államokban, valamint a vállalat nemzetközi adatközlő hálózata által lefedett területeken, például Közép- és Dél-Amerikában, Európában, Japánban és Ausztráliában adja ki a cég, és folyamatban van további területek bevonása is.

"Kritikus időjárás esetén a percek is számítanak" - magyarázta az Earth Networks vezérigazgatója, Bob Marshall. "A szélsőséges időjárás továbbra is számos emberéletet követel, ezért cégünk minden erejével arra törekszik, hogy az időben adott riasztással segíthessünk megmenteni a veszélyben lévő embereket, házaikat, lakásaikat, és a megélhetésüket biztosító vagyontárgyaikat. Szabadalmaztatott, villám alapú riasztási technológiánk, és az állami és magánszektor közti együttműködésre ösztönző kormányzati hozzáállás szerte a világon lehetővé teszi, hogy bárkit, aki rendelkezik mobiltelefonnal, figyelmeztethessünk a közelgő veszélyes időjárásra."

A szabadalmaztatott technológia a világ legkiterjedtebb "teljes körű" villámérzékelő hálózatából, az Earth Networks Total Lightning Network-ből (ENTLN) érkező valós idejű villanási adatokat használja fel. A "teljes körű" villámérzékelő rendszer figyelemmel kíséri a felhő-föld villámokat, és ami még fontosabb, a felhő-felhő villámlást is. A rendszer jelzi a teljes villanási ráta hirtelen megugrását, ami veszélyes időjárási események, köztük heves esőzések, jégesők, veszélyes felhő-föld villámlásokkal járó viharok, tornádók és légzuhatagok (orkán erejű vagy még erősebb szél) bekövetkezésére utal. Amikor a teljes villanási ráta meghalad egy adott küszöbértéket, ez azt jelenti, hogy nagy a kockázata valamilyen szélsőséges időjárási esemény bekövetkezésének, és ekkor a rendszer automatikusan kiadja a DTA-t.

Az Earth Networks Total Lightning hálózata percről-percre figyelemmel kíséri a teljes villámlási rátát a kontinentális Egyesült Államok területén, valamint számos egyéb országban és területen, ideértve Brazíliát, Ausztráliát, Indiát, Japánt, Törökországot, Kínát és Nyugat-Afrikát. Az ENTLN-ből érkező adatokat felhasználja a NOAA (Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal) Országos Meteorológiai Szolgálata (National Weather Service [NWS), a NASA (National Aeronautics and Space Administration), a Szövetségi Légügyi Hatóság (Federal Aviation Administration [FAA]) és az Egyesült Államok Légiereje (USAF) is.(folyt.)



2014. október 13., hétfő 09:36

Szabadalmi oltalmat kapott az Egyesült Államokban a villám alapú időjárás-figyelő és riasztó technológia - A szabadalmaztatott technológiát hasznosítja az Earth Networks veszélyes viharokra figyelmeztető automata figyelőrendszere (2. rész)
    Germantown, Maryland állam, USA, 2014. október 13., hétfő (Business Wire/OTS) -

    Amit az Earth Networksről és a WeatherBugról tudni kell

A világ legnagyobb időjárás- és éghajlatfigyelő hálózatának segítségével már 20 éve 'figyeljük a Planéta pulzusát' (Taking the Pulse of the Planet®). A szerte a világon megtalálható szenzorainktól érkező adatoknak alapján tájékoztatjuk az időjárásról a polgárokat, vállalkozásokat és kormányokat, és ha szükséges, riasztást adunk ki. Népszerű WeatherBug® alkalmazásaink révén és internetes oldalunkon havonta több mint 300 millió ember számára szolgáltatunk információkat és rendkívül pontos előrejelzéseket lakó- vagy tartózkodási helye időjárásáról, valamint a legmodernebb időjárás-figyelő rendszerből származó riasztásokat a közelgő szélsőséges időjárási eseményekről. Vállalkozások, iskolák, repülőterek, profi sportcsapatok, közművek és kormányzati szervezetek egyaránt igénybe veszik a korai figyelmeztetést biztosító megoldásainkat az emberek életének megóvása, a szélsőséges időjárási körülményekre való felkészülés és működésük/tevékenységük optimalizálása céljára. Know Before™. (Tudja meg, mielőtt bekövetkezne!) További információk a következő internetes címen találhatók: www.earthnetworks.com.

Kapcsolat:
Earth Networks
Rachel Hunt, 301-250-4046
rhunt@earthnetworks.com


Forrás: Earth Networks - WeatherBug


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.