OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. szeptember 30., kedd 11:42

Sztár muzsikusok találkozója a CAFe Budapest hangversenyén
    Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (OTS) - Ismerte-e Mao Ce-tung a foxtrott alaplépéseit? Hatottak-e a szláv táncok az amerikai minimalizmusra? Miért épp egy csellóverseny lett Hindemith első, amerikai emigrációban komponált darabja? És milyen volt a Bostoni Szimfonikusok rézfúvós szekciója az 1940-es években? Ezekre a kérdésre is választ ad Gilbert Varga, Várdai István és a Nemzeti Filharmonikusok koncertje a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjában.

    Az október 8-i esten elsőként John Adams: The Chairman Dances című darabja hangzik el. Hindemith a második világháború idején - ahogy Bartók- áttelepült az Egyesült Államokba. Alig néhány év különbséggel Serge Koussevitzky mindkettőjüktől rendelt egy-egy nagyzenekari kompozíciót. Hindemith a Csellóversennyel tett eleget a felkérésnek.

Gilbert Varga, az ünnepelt magyar hegedűművész, Varga Tibor fia a világ számos vezető zenekarát vezényelte már. 2013-ban a Taipei Szimfonikus Zenekar vezető karmesterévé nevezték ki egy olyan izgalmas időszakban, amikor a zenekar saját koncertterme épül, és ebben a folyamatban Varga, mint tanácsadó is szerepet játszik.

A Hindemith versenyművet megszólaltató Várdai István több nemzetközi verseny díjazottja-nyertese. 2008-ban 1. díjat nyert a 63. Genfi Nemzetközi Zenei Versenyen, valamint övé lett a közönségdíj, a Coup de Coeur Breguet-díj és a Pierre Fournier-díj is. Moszkvában 2007-ben 3. díjat nyert a XIII. Nemzetközi Csajkovszkij Versenyen. 2006-ban Berlinben az Emanuel Feuermann Gordonkaversenyen a Kronberg Akadémia különdíját kapta, illetve első helyezést ért el az Ausztriában rendezett XIII. Nemzetközi Brahms Versenyen. A verseny történetében páratlan módon háromszor nyerte meg a Popper Dávid Nemzetközi Zenei Versenyt. Nemrég pedig megnyerte az ARD Nemzetközi Csellóversenyét Münchenben.

Részletek: www.cafebudapestfest.hu - Töltődj fel!
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.