OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. szeptember 29., hétfő 13:50

Indiai zenei est a CAFe Budapest keretében
    Budapest, 2014. szeptember 29., hétfő (OTS) - A CAFe Budapest keretében a Fonóban remek kortárs indiai este lesz: Az indo-jazzt játszó, Lantos Zoltán hegedűs remek kortárs zenészekből álló Samsara Ouartetje ad randevút a Londonban élő kiváló indiai hegedűművésznőnek, Jyotsna Srikanth-nak, aki az indiai karnatikus zenei hagyomány (indiai klasszikus zenei irányzat) egyik legelismertebb képviselője Európában.

    A több műfajban aktívan alkotó muzsikus a triójával érkezik Budapestre. Lantos Zoltán és Szalai Péter a Samsarából több évet töltött Indiában, elsajátítva a klasszikus indiai hangszerkezelési módokat, harmónia- és ritmusvilágot.

Lantos még különleges, rezonáns húros hegedűt is készíttetett magának, amelyek segítségével olyan telt hangzást sikerül megvalósítania, amely magába foglalja a hagyományos hegedű és az indiai pengetős szitár vagy a vonós szárangi előnyeit.

Samsara Quartetet a formációt 2000-ben olyan neves zenészek hozták létre, mint a világhírű Lantos Zoltán hegedűs, a 2001-ben az év jazz-gitárosának választott Juhász Gábor, valamint két megbízhatóan autentikus indiai ütőhangszeres: Szalai Péter és Nyusztay Iván.

A quartet indo-jazz zenét játszik, azaz az indiai zenéből vett elemeket és színeket emeli át a jazz világába. Zenéjük tökéletes kikapcsolódást nyújt, amely még akkor is magával ragad, ha a legnagyobb forgatagban hallgatjuk. Ez a zene a mesés Indiát idézi, már csak a hangszer-összeállításból adódóan is.

Utánuk Jyotsna Srikanth indiai hegedűművész programja hallható. Zenéje főként az indiai klasszikus zenén és a londoni kortárs indiai zenén alapszik, de jártas a nyugati klasszikus zenében, valamint jazz és világzenében is. A játékában a tradicionális indiai zenét ötvözi jazz és kortárs zenei elemekkel.

Részletek: www.fono.hu,www.cafebudapestfest.hu - Töltődj fel!
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.