OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2014. szeptember 18., csütörtök 13:45

Új korszak a csatornafelújításban /Gyors - környezetkímélő - működés közben alkalmazható technológia
    Budapest, 2014. szeptember 18., csütörtök (OTS) - Új korszak kezdődött a csatornafelújításban. Az útfelbontást teljesen kiküszöbölő, forradalmian új technológia környezetkímélő és ráadásul sokkal rövidebb idő alatt kivitelezhető a hagyományos eljárásokhoz képest.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20140918_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20140918_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20140918_003.jpg

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. legkorszerűbb és leggyorsabb csatorna-felújítása zajlik le Budapesten, a XIII. kerületi Pozsonyi úton. Az alkalmazott technológiát a japán SEKISUI vállalatóriás fejlesztette ki. Az eljárás újszerűsége abban rejlik, hogy a rekonstrukció során egyáltalán nincs szükség útfelbontásra. Ennek köszönhetően nemcsak a közlekedés, de az utcában működő üzletek és vállalkozások működése is szinte zavartalan a környéken.

A csatornafelújításhoz szükséges gépet a csatornaakna fedlapján keresztül helyezik le darabokban, majd a föld alatt szerelik össze. A csatornát különleges szalagszerű műanyag ún. PVC-U profillal bélelik ki. A szalagokat spirálosan egymásba csatlakoztatva egy új csatornacsövet építenek a meglévő elavult csatornába. A régi és az új csatorna közé egy speciális, nagyszilárdságú anyagot töltenek, melynek köszönhetően a bélelés további 50-60 évre kiszolgálja az igényeket. A technológia vízáramlás mellett is működtethető, vagyis üzemelő csatornaszakaszok felújítására is alkalmas.

Az új eljárás nemcsak környezetkímélő azáltal, hogy nem kell utat lezárni és forgalmat elterelni, de ennek köszönhetően, a hagyományos technológiáknál jóval rövidebb idő alatt, akár fele annyi idő alatt is elvégezhető a felújítás.

További információ:
Bátori Marianna,
tel.: 459-1697, e-mail: pr@fcsm.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.