OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2014. szeptember 15., hétfő 13:10

Egymillió biztosítatlan lakás ázik - Mit fizetnek a biztosítók?
    Budapest, 2014. szeptember 15., hétfő (OTS) - Az elmúlt napok rendkívül csapadékos időjárása kapcsán jó ha tudjuk mire fizetnek a lakásbiztosítási szerződések. A Biztosítás.HU internetes portál szerint a biztosítással rendelkező lakóingatlan tulajdonosok alapvetőleg megnyugodhatnak, de sajnos nagyon sok ingatlantulajdonosnak nincs semmilyen biztosítása.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20140915_004.jpg

Elázott falak, elázott ingóságok, lehulló vakolat, gombásodás, penészesedés  ezek a leggyakoribb igények amivel az ügyfelek biztosítóikhoz fordulnak a mostanihoz hasonló vízkárok elvonulását követően.

Biztosítási szempontból alapvető kérdés ilyenkor, hogy a bejelentett káresemények felhőszakadás, árvíz vagy belvíz kapcsán keletkeztek-e, mivel nem minden fenti tétel szerepel a lakásbiztosítási fedezetekben. Jó hír azonban, hogy a jelenlegihez hasonló országos katasztrófa helyzeteknél a hazai biztosítók az elmúlt években nem értelmezték szó szerint biztosítási feltételeiket, nem éltek a kizárások biztosította jogaikkal és szinte kivétel nélkül megtérítették a bekövetkezett károkat. Ez minden valószínűség szerint most is így lesz és a társaságok a lakosság biztosított felének segítségére sietnek.

Sajnos rosszabb a helyzet 1,2 millió hazai lakóingatlan esetében, melyek a mai napig nem rendelkeznek biztosítással. Bár szakértők általában megfelelőnek tartják a magyarországi lakásbiztosítási piac 70%-os lefedettségét, a biztosítatlan hazai lakóingatlanokban még ma is 3 millió állampolgár él. A Biztosítás.HU szerint súlyosbítja a helyzetet, hogy ezen lakóingatlanok az árvizeknek, belvizeknek leginkább kitett és a legszegényebb magyarországi terülteken fekszenek, általában az államtól várva ilyen esetekben milliós káraik megtérítését.


Európán az első Magyarország

A helyzet annak ellenére nem változik, hogy Magyarország - földrajzi fekvéséből adódóan - növekvő természeti kockázatok mellett a legnagyobb árvíz és vízkár kitettséggel rendelkezik Európában(!). Az ország veszélyeztetettségét jól mutatja, hogy területének csaknem 23%-a folyóinak árterületén fekszik, mely még Hollandia, "a vizek országa" 19%-os árvízi kitettségét is meghaladja. Bár ez elmúlt években több program is készült a teljes biztosítottság elérése érdekében, ezek egyelőre nem valósultak meg.

Kiadta: Biztosítás.HU


HÁTTÉRINFORMÁCIÓ a Biztosítás.HU-ról.

A Biztosítás.HU az egyik legnagyobb független online biztosításközvetítő (alkusz) Magyarországon. Alkuszként az ügyfél nevében jár el a biztosítóknál a kiválasztott biztosítás megkötése érdekében. A társaságnak eddig is döntő szerepe volt az internetes biztosításkötés egyre nagyobb ütemű fejlődésében, mára a regisztrált felhasználók száma meghaladta az 550.000-et. A Biztositas.HU online biztosításközvetítői szolgáltatása díjmentes az ügyfél számára, gyors és egyszerű díjkalkulációt, összehasonlítást és szerződéskötést biztosít.

A társaság 2012 októberében indította el új banki termékeket is összehasonlító szolgáltatást, mely nem csak a bankszámlák, de a banki betétek tekintetében is segítséget kíván nyújtani az ügyfeleknek.

További tájékoztatás:
Rácz István ügyvezető igazgató, Biztosítás.HU
Tel: +36/20/9-328-894

www.biztositas.hu
www.évbiztosítója.hu
Biztosítás.HU - velünk bankot és biztosítót is válthat!
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.